Copilot dobija veliki redizajn i inovacije za uređivanje slika koje generiše AI

Microsoft je odlučio da redizajnira početnu stranicu Copilot digitalnog pomoćnika koji koristi veštačku inteligenciju, kao i da uvede novu funkciju za slike

Copilot dobija veliki redizajn i inovacije za uređivanje slika koje generiše AI

Prošlo je godinu dana od trenutka kada je Bing dobio pojačanje generativne veštačke inteligencije, a od nedavno smo videli da su se mnoge stvari promenile od rebrendiranja Bing AI četbota u Copilot krajem 2023. Sada, Microsoft odlučuje da obeleži prvu godišnjicu redizajniranjem početne stranice Copilot inteligentne platforme, uz dodatak nove funkcije za uređivanje slika.

Posetioci veb sajta AI pomoćnika Copilot za desktop računare sada će primetiti čistiji i uglađeniji izgled, naglašava kompanija Microsoft. Ključna novina je da četbot sada ima rotirajuće primerke upita sa pratećim slikama, koji se smenjuju kao na vrtešci. Microsoft dalje ističe da je cilj ove funkcije da inspiriše korisnike i pruži im uvid u kreativne mogućnosti Copilot četbota veštačke inteligencije. Ova promena je značajna, budući da je prethodna verzija imala tri primerka teksta jedan pored drugog, bez jasne naznake da on može i da kreira slike.

Copilot na mobilnim uređajima je takođe dobio isto ažuriranje, sa istom „vrteškom” primera upita i opcijom uključivanja GPT-4 AI modela radi poboljšanih rezultata. Ako ga aktivirate, istaknuti delovi softvera u plavoj boji pretvaraju se u ljubičaste.

Jedan od ključnih dodataka je funkcija pod nazivom „Designer” (u doslovnom prevodu Dizajner), koja omogućava korisnicima prilagođavanje i uređivanje generisanih sadržaja. Ona omogućava isticanje određenih aspekata, zamagljivanje pozadine ili dodavanje jedinstvenog filtera na slike. Na primer, možete poboljšati boje na slici ili primeniti različite filtere kao što je Pixel art ili Block print.

Dizajner je besplatan za sve korisnike, ali pretplatnici na Copliot Pro nalog imaju pristup dodatnim alatima, uključujući promenu veličine generisanog sadržaja i regeneraciju slika u kvadratnu ili pejzažnu orijentaciju.

Microsoft najavljuje i budući „Dizajnerski GPT” za Copliot, što će biti svojevrsna površina gde korisnici mogu da vizualizuju svoje ideje. Ako nagađamo, to bi mogao da bude javno dostupan GPT model koji možete koristiti za kreiranje samih alata za uređivanje. Ova opcija će možda slična OpenAI internet prodavnici za kreiranje alata za uređivanje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi