Glasovne ChatGPT funkcije sada su dostupne i na besplatnim nalozima

Sada možete bukvalno da razgovarate sa OpenAI četbotom, jer glasovne ChatGPT funkcije stižu i do onih sa besplatnim nalozima platforme za veštačku inteligenciju

Glasovne ChatGPT funkcije sada su dostupne i na besplatnim nalozima

Obećanje koje je kompanija OpenAI dala u septembru da će glasovne ChatGPT funkcije, koje je tada uvela samo za pretplatničke Plus i Enterprise naloge na ovoj platformi, stići i do onih sa besplatnim nalozima se sada ispunilo. Jedan od osnivača ovog startapa koji razvija veštačku inteligenciju (AI) Greg Brokman, objavio je na svom Twitter (X) nalogu da ove funkcije zvanično počinju da stižu i do korisnika sa besplatnim nalozima.

To znači, da ukoliko ih već niste dobili, one bi i do vašeg naloga trebalo da stignu u narednim nedeljama.

Kada je OpenAI prvi put predstavio glasovne ChatGPT funkcije, priznao je da sposobnost stvaranja „realnih sintetičkih glasova iz samo nekoliko sekundi stvarnog govora“ nosi nove rizike. Na primer, može omogućiti zlonamernim osobama da se predstavljaju kao javne ličnosti ili bilo koga, koga oni požele.

Kao rezultat toga, odlučeno je da će se glasovne ChatGPT funkcije fokusirati samo na razgovore. Njih pokreće model pretvaranja teksta u govor koji može da generiše „ljudski zvuk samo iz  teksta i nekoliko sekundi uzorka govora“. OpenAI je sarađivao s glumcima za stvaranje ove sposobnosti i nudi pet različitih glasova koje možete odabrati za korišćenje.

Takođe, važno je istaći da je su glasovne ChatGPT funkcije za sada dostupne samo na mobilnim aplikacijama za Android i iOS. To se vidi i iz objave kompanije koja poziva da isprobate funkciju klikom ikone slušalica u aplikaciji na mobilnim telefonima.

Najava stiže posle burnih pet dana za kompaniju OpenAI, koju je pratilo smenjivanje izvršnog direktora i jednog od njenih osnivača Sema Altmana, ali i Brokmanova ostavka iz protesta zbog ove odluke.

Međutim, Altman i Brokman su se danas zvanično vratili u kompaniju, nakon što je tokom vikenda Microsoft objavio da ih je zaposlio u svom AI odeljenju. Kako bi smirio buru koja je nastala zbog pomenutih događaja, moguće je da će OpenAI u narednim danima objaviti još novina za svoj ChatGPT bot, jednu od najpopularnijih aplikacija veštačke inteligencije na svetu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi