Google aplikacija konačno dobila Notification tab u Android verziji

Nakon što se ova opcija nedavno pojavila na mobilnoj verziji Chrome pretraživača, sada je i Google aplikacija u Android verziji, dodala Notification tab ili namensku stranicu sa obaveštenjima na svojoj glavnoj komandnoj traci.

Google aplikacija konačno dobila Notification tab u Android verziji

Koristeći standardnu ikonu zvona, posebna stranica (tab) sa obaveštenjima tj Notifications se pridružila već postojećim Discover, Search i Saved opcijama kao četvrta stavka glavne komandne trake u Google aplikaciji za Android uređaje.

Inače, Google aplikacija jedna je od poslednjih koja nije prešla na korišćenje Material 3 dizajna. Čak je i Google aplikacija za Apple iOS prešla na korišćenje naprednije verzije dizajna, dok je nedavno ažuriranje uklonilo prateće tekstualne oznake kako bi više odgovaralo Gmail prikazu.

Zasebna stranica prikazuje obaveštenja i upozorenja koja šalje Google pretraga, o trenutnim i predstojećim vremenskim prilikama, informacije o letovima, sportske rezultate, predstojećim filmovima i TV emisijama, najaktuelnijim naslovima i još mnogo toga. Grupisani su prema kriterijumima „danas“ i „ranije“.

Ova opcija je od prilične koristi ako ikada propustite obaveštenje iz Google aplikacije i više je fokusirana na važne teme koje vas se tiču, nego što je to inače opcija istorije na samom Android sistemu. Dodirom na ikonu zvonceta će se učitati termin za pretragu povezan sa upozorenjem, dok će kontekstualni meni za svaku stavku omogućiti njeno brisanje i odjavu za dobijanje ovakvih obaveštenja i slanje povratnih informacija.

Opisana promena se već uveliko primenjuje, ali još uvek nije široko dostupna svim korisnicima. Očekuje se da to postane sa najnovijom beta 15.20 verzijom, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi