Ovo je deset najboljih Android aplikacija ove godine, prema Google Play Store

Završetak 2023. godine je za oko mesec dana, i kako bi proslavio kraj godine, Google je proglasio dobitnike najboljih Android aplikacija.

Ovo je deset najboljih Android aplikacija ove godine, prema Google Play Store

Završetak 2023. godine je za oko mesec dana, i kako bi proslavio kraj godine, Google je proglasio dobitnike najboljih Android aplikacijaGoogle Play Best of 2023 nagrada.

Kako ne bismo mnogo dužili, fokusiraćemo se samo na aplikacije, jer je kompanija uvela nove kategorije ove godine, poput “Najbolja Android aplikacija s veštačkom inteligencijom” i “Najbolja Android aplikacija za više uređaja”.

Ovo je uzrokovalo značajan porast liste, pa nismo mogli uključiti i najbolje Chromebook ili tablet aplikacije (ako vas zanima, pobednik najbolje Chromebook aplikacije je FlipaClip, softver koji pomaže ljudima da prave 2D animacije, a pobednik najbolje tablet aplikacije je Concepts, vektorski alat za crtanje).

Google navodi da je lista na njegovom blogu usredsređena na američke pobednike, dok drugi regioni navodno imaju drugačije. Međutim, kada smo pogledali druge regione, unosi su se podudarali sa američkom listom, osim jednog jedinog odstupanja.

Imprint: Učite vizuelno

Google je dodelio nagradu za Najbolju aplikaciju 2023. godine aplikaciji Imprint: Learn Visually, obrazovnom softveru koji se trudi da vas poduči novim veštinama i svetu oko vas putem interesantnih, kratkih lekcija.

Nudi personalizovano iskustvo iz kog možete naučiti o temama koje vas zanimaju, od ljudske istorije do psihologije. Imprint to čini putem upečatljivog vizuelnog pripovedanja.

Spotify

Spotify je osvojio nagradu za Najbolju aplikaciju za više uređaja omogućavajući strimovanje muzike na različitim mestima – bilo u kuhinji, tokom vožnje do planinarenja, ili van grada.

Kompanija ističe sposobnost usluge “daljinskog upravljanja reprodukcijom na drugom uređaju”. Takođe možete preuzeti omiljene pesme za slušanje offline. Ono što je zanimljivo, to je jedina aplikacija za strimovanje muzike na celoj listi.

Najbolja Android aplikacija po glasovima publike – ChatGPT

ChatGPT

Početkom novembra, Google je dozvolio ljudima da glasaju za ono što smatraju da je najboljolja Android aplikacija godine. E pa “Nagradu korisnika” je odneo ChatGPT, što i nije toliko iznenađenje, po našem mišljenju.

ChatGPT je osvojio svet 2023. godine kao jedna od vodećih platformi za generativnu veštačku inteligenciju, a njegova tehnologija pokreće Microsoftov Bing Chat. Osim toga, 2024. se očekuje kao velika godina za njega.

Bumble For Friends: Upoznaj prijatelje u realnom životu

Ako tražite nove prijatelje ili ste nedavno preselili u drugi grad, preporučuje se instaliranje Bumble For Friends (BFF ukratko) na svom pametnom telefonu. Razlikuje se od redovne Bumble aplikacije jer se ne fokusira na pronalaženje radi sastanaka i muvanja.

Umesto toga, BFF pomaže u u stvaranju iskrenih prijateljstava, kako i samo ime sugeriše, s drugima u vašem lokalnom području.

Voidpet Garden: Mentalno zdravlje

Voidpet Garden: Mental Health osvojio je nagradu Best for Personal Growth i prilično je jedinstven. Cilj mu je da vam pomogne u vežbanju svesti i brige o sebi kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje.

To radi na način sličan Pokemonu, tako što prikupljate Void Pets, koji su navodno stvoreni iz negativnih emocija. Podižete ova stvorenja ispunjavajući zadatke kako biste ih pretvorili u nebeske zmajeve, pri čemu svaki predstavlja pozitivnu karakteristiku korisnika.

Artifact: Nahranite svoju radoznalost
Artifact: Nahranite svoju radoznalost sličan je Imprintu, s tim što je i ovo aplikacija koja može korisnike podučavati o svetu, ali to čini na drugačiji način. On funkcioniše poput Explore stranice X-a (ranije poznatog kao Twitter) nudeći kurirani streaming vesti sa interneta. Obuhvata različite teme poput tehnološke industrije, politike i igara. Korisnici čak imaju opciju označavanja određenih priča kao privlačnih klikom radi bolje kuracije.

Aware: Svest i dobrobit
Aware je još jedna mentalna zdravstvena aplikacija poput Voidpet Garden, iako pristupa svesti na nešto drugačiji način. To je vrsta softvera za vođenje dnevnika koji sadrži “naučno zasnovane vežbe [pored] vođenih sesija uživo”. Ne morate kreirati nalog, a takođe je potpuno besplatna. Nema potrebe za pretplatom.

Vredno je pomenuti da ova aplikacija ima najmanje preuzimanja od svih na ovoj listi, iako očekujemo da će eksponencijalno rasti s obzirom na to da je osvojila nagradu “Best hidden gem”.

Character AI: AI-Powered Chat
Iako je osvojio nagradu korisnika, ChatGPT je efikasno ignorisan od strane Google-a jer nije dobio titulu Najbolje AI. Tu čast je dobio Character AI, aplikacija puna chat botova pokretanih ličnostima s kojima možete razgovarati. Na primer, možete razgovarati s Ameliom Earhart, Julijem Cezarom ili Posejdonom, Bogom okeana. Korisnici čak mogu razgovarati sa Whiskers mačkom. Kako možete pretpostaviti, namena ove aplikacije je zabavno interaktivno iskustvo – gotovo kao video igra.

PAW Patrol Academy

Za porodice, Google je preporučio PAW Patrol Academy, aplikaciju u kojoj mala deca od dve do pet godina mogu učiti veštine rešavanja problema, sticati samopouzdanje i povezivati se sa svojom kreativnom stranom. Ovde ćete pronaći likove iz popularne animirane serije u različitim interaktivnim avanturama, kao i isečke iz određenih epizoda.

Ono što je dobro je da ne mora biti povezan s Wi-Fi-jem tako da deca mogu uživati u ovoj zabavi gde god da idete.

AWorld: podrška za ActNow
Zatvarajući listu najboljih Android aplikacija za 2023. godinu Google je uvrstio AWorld u kao podršku za ActNow. Njegova svrha je da nauči ljude kako da se suprotstave klimatskim promenama proračunavanjem njihovog ugljeničnog otiska i saznaju kako mogu promeniti svoj način života kako bi smanjili uticaj koji mogu imati na okolinu.

Softver će preporučiti osnovne aktivnosti poput sadnje drveća radi smanjenja emisija ugljenika ili korišćenje prirodnih proizvoda, između ostalog. AWorld će vas takođe ohrabrivati da se pridružite grupnim izazovima izvršavanjem određenog broja ekološki prihvatljivih akcija, zaključuje listu TechRadar.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi