Google Wallet preuzima obaveštavanje o transakcijama

Google Wallet će uskoro preuzeti obaveštavanje o transakcijama sa Google Play servisa, donoseći promene u načinu na koji korisnici dobijaju ažuriranja o kupovinama i drugim aktivnostima

Google Wallet preuzima obaveštavanje o transakcijama

Google Play servisi su trenutno odgovorni za obaveštenja o transakcijama nakon korišćenja tap-to-pay funkcije, ali Google Wallet će uskoro preuzeti tu ulogu.

Iako postoji aplikacija “Google Wallet” na Play Store-u, veliki deo iskustva je trenutno podržan od strane Play servisa, uključujući obaveštenja koja se pojavljuju nakon kupovine u prodavnici.

Neki od korisnika su danas, prilikom otvaranja aplikacije Google Wallet na nekoliko tableta bez NFC-a, bili pozvani putem kartice “Ne propustite važna ažuriranja”: “Dobijajte obaveštenja kada obavite kupovine, primate ažuriranja letova i još mnogo toga.”

Nakon omogućavanja Google Wallet-u da šalje obaveštenja, u postavkama aplikacije se vidi da je prethodni odeljak “Obaveštenja” (“Pregled kupovina” + “Ažuriranja o vašim propusnicama”) zamenjen linkom ka sistemskim podešavanjima.

Google Wallet za Android sada ima šest kategorija obaveštenja:

  • Saveti: Dobijajte korisne informacije o boljem korišćenju Google Wallet-a.
  • Kupovine: Pogledajte detalje transakcija nakon kupovine.
  • Propusnice: Dobijajte ažuriranja o događajima, letovima i drugim propusnicama.
  • Prevoz: Budite u toku sa aktivnostima prevoza.
  • Ažuriranja i upozorenja: Dobijajte upozorenja o problemima sa metodom plaćanja, digitalnim ključevima automobila i još mnogo toga.
  • Promotivne kampanje: Dobijajte najnovije informacije o promotivnim kampanjama i povezanim nagradama i napretku.

Jedna od prednosti ovog novog pristupa trebala bi omogućiti prikazivanje obaveštenja o transakcijama sa telefona na Wear OS uređajima. Za sada ne vidimo ovaj poziv za omogućavanje obaveštenja na telefonima, ali je kompanija signalizirala prošle godine da će to uskoro doći, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi