iOS 18 AI karakteristike će povećati iPhone prodaju za 10%

Apple cilja na značajan rast u 2024. godini, sa planovima da isporuči najmanje 90 miliona iPhone 16 modela

iOS 18 AI karakteristike će povećati iPhone prodaju za 10%

Apple cilja na značajan rast u 2024. godini, sa planovima da isporuči najmanje 90 miliona iPhone 16 modela, prema izveštaju Bloomberg-a. Ovo predstavlja povećanje od 10 procenata u odnosu na 2023. godinu, kada je Apple isporučio približno 81 milion iPhone 15 uređaja.

Predstojeći iPhone 16 modeli će imati sledeću generaciju A18 čip tehnologije, omogućavajući upotrebu Apple Intelligence. Trenutno, samo iPhone 15 Pro i 15 Pro Max mogu podržati ove napredne AI karakteristike. Korisnici sa starijim iPhone modelima će morati da nadograde svoje uređaje kako bi iskoristili nove mogućnosti. Očekuje se da će početna cena za seriju 16 koštati koliko i osnovni iPhone15 kada je krenuo u prodaju.

Apple očekuje da će Apple Intelligence povećati potražnju za novim modelima, posebno na tržištima kao što je Kina, gde je kompanija zaostajala za lokalnim proizvođačima pametnih telefona u razvoju AI. Brendovi poput Xiaomi i Huawei već su integrisali AI karakteristike u svoje uređaje.

AI će biti ograničeno dostupan za iPhone uređaje po izlasku

Međutim, lansiranje Apple Intelligence u Kini ostaje neizvesno, jer Apple još uvek nije obezbedio partnerstvo sa kineskom AI kompanijom. OpenAI-ov ChatGPT, koji će biti dostupan u SAD-u i drugim zemljama, ne može da funkcioniše u Kini. Da bi pružio sličnu funkcionalnost, Apple pregovara sa kompanijama poput Baidu, Alibaba i pekinškim startupom Baichuan AI, ali još nisu postignuti dogovori.

Na početku, Apple Intelligence će biti dostupan samo na američkom engleskom jeziku i neće biti lansiran u Evropskoj uniji zajedno sa iPhone 16. Ovo kašnjenje bi moglo da utiče na prodaju u Evropi, dok Apple radi na usklađivanju sa Digital Markets Act-om.

Apple Intelligence obećava niz novih funkcija, uključujući Writing Tools za lekturu i sažimanje teksta, Image Playground za generisanje slika, i Genmoji za kreiranje prilagođenih emotikona. Pored toga, Siri će dobiti značajnu nadogradnju sa Apple Intelligence, iako se ove promene ne očekuju pre 2025. godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi