iOS 18: Tačan datum kada će biti objavljeno najveće iPhone ažuriranje ikada

Saznajte kada će najveće iPhone iOS 18 ažuriranje biti objavljeno, uključujući detalje o javnoj beti, glavnim funkcijama i očekivanom datumu izlaska u septembru

iOS 18: Tačan datum kada će biti objavljeno najveće iPhone ažuriranje ikada

Apple ima mnogo toga na kocki sa svojom sledećom generacijom softvera za iPhone, iOS 18. Ovaj softver je potpuno redizajniran i unapređen, od transkripcije Voice Notes uživo do glavne funkcije, Apple Intelligence. Opisan je kao najveće iOS ažuriranje u istoriji Apple-a. Iako hardver obično privlači najviše pažnje, smatra se da bi novi softver mogao značajno da poveća prodaju serije iPhone 16. Evo kada će stići.

Zapamtite da ako vaš iPhone može da pokrene iOS 17, moći će da pokrene i iOS 18. Međutim, neke napredne funkcije biće ograničene na novije modele, dok će Apple Intelligence raditi samo na ovogodišnjim iPhone modelima, kao i na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Beta za programere i javna beta su već dostupne

Ako ste programer, verovatno već testirate iOS 18. Takođe ćete imati pristup iOS 18.1, koji je objavljen paralelno (zvuči zbunjujuće, zar ne?). To je zbog toga što se prvi uvid u Apple Intelligence nalazi u iOS 18.1. Programeri sada mogu da vide petu beta iOS 18 verziju i prvu betu iOS 18.1.

Ostatak nas, može pristupiti javnoj beti iOS 18, trenutno u trećoj beta verziji, koja je ista kao peta beta verzija za programere. Obećavamo da postaje manje zbunjujuće nakon ovoga.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Imajte na umu da, iako se javna beta čini stabilnom, bilo bi mudro da je ne instalirate na vaš glavni uređaj: beta verzije obično brže troše bateriju i neke aplikacije još uvek neće raditi. Da biste je instalirali, idite na beta.apple.com i prihvatite uslove i odredbe. Zatim će vaš iPhone dobiti opciju u Settings da instalira javnu betu verziju.

Datum izlaska glavnog izdanja

Veliko je pitanje kada će konačna verzija iOS 18 biti dostupna. Postoje neke opšte pretpostavke koje možemo uzeti u obzir i više detalja koje je teže precizirati. Ali hajde da pokušamo.

Od iPhone 5 pa nadalje, svaki iPhone je bio objavljivan u septembru (osim 2020. kada je hardver bio odložen do oktobra zbog problema sa Covid-om). Svaki uređaj serije iPhone 16 će imati iOS 18 unapred instaliran. Dakle, možemo zaključiti da će iOS 18 stići za sve korisnike već u septembru.

Osim toga, potrebna nam je još jedna informacija: datum objave iPhone 16. Uveren sam da će to biti petak, 20. septembar. Možete pročitati sve detalje zašto tako mislim, kao i kada će biti najavljena glavna prezentacija, kada će se održati i kada će početi pretprodaja, prenosi Forbes.

Poslednje tri godine, Apple je objavljivao novi softver pet dana pre datuma prodaje novog iPhone-a. To bi značilo da će iOS 18 biti opšte dostupan u konačnom izdanju u ponedeljak, 16. septembra. Zabeležite to u svoje kalendare!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi