Messenger više neće raditi na Apple satovima

Nakon 31. maja više nećete moći da odgovarate na poruke u aplikaciji Facebook Messenger na Apple satovima, ali će i dalje stizati obaveštenja o novim porukama

Messenger više neće raditi na Apple satovima

Kompanija Meta koja u svom vlasništvu drži aplikacije Instagram, WhatsApp i Facebook ukida verziju Facebook Messenger aplikacije za dopisivanje na Apple satovima, bez konkretnog objašnjenja, piše Engadget.

Iz kompanije su u izjavi, umesto objašnjenja ukazali na postojanje Facebook Messengera za iPhone, desktop i web.

Ova verzija aplikacije za satove postoji od 2015. godine, i funkcioniše po principu pregledanja poruka koje vam stižu i slanja brzih odgovora poput glasovnih poruka, nalepnica i slično, isključujući mogućnost tekstualnih poruka. Od kraja maja, od ovih funkcija ostaće samo pregled novih poruka.

Postoji nekoliko mogućih razloga za ovakvu odluku. Jedan od njih je i taj da je ograničena upotreba Messengera na Apple satu uticala na atraktivnost same aplikacije, što je u izvesnoj meri smanjilo njenu upotrebu. Osim toga, kompanija Meta ima u planu otpuštanje oko deset hiljada zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što automatski znači i redukovanje broja manjih projekata u koje može da spada i Messenger za Apple sat, podseća Engadget.

Mnoge kompanije su u prethodnim godinama odustale od ideje da svoje aplikacije plasiraju i na Apple pametnim satovima. Sama Meta je pre pet godina ukinula svoju Instagram aplikaciju za Apple satove, a uz nju i  kompanije Slack, Twitter i Uber. U više ovih slučajeva, programeri su otišli ili zbog nedovoljne tražnje za tako nečim ili nedostatka potrebe – nema mnogo rezona da aplikacije budu na pametnim satovima ako ćete ih svakako otvoriti na svojim telefonima.

Možda su u Apple korporaciji postali svesni pređašnjih razloga, pa će možda naglasak preći na brze informacije na pametnim satovima, umesto da bude na oponašanju aplikacija sa svojim funkcijama koje postoje na telefonima i kompjuterima. Aplikacije će moći da se zadrže, ali neće više imati sve funkcije kao ranije, pa, tako, možda više neće biti poente da i dalje imate Messenger na svom Apple satu ukoliko ga koristite na taj način.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi