Nove Samsung Galaxy AI funkcije stižu i na starije telefone

Samsung je upravo predstavio Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Z Fold 6, donoseći nove AI funkcije. Ipak, možda nećete morati da potrošite veliki novac, da biste kupili ove telefone i dobili nove AI funkcije

Nove Samsung Galaxy AI funkcije stižu i na starije telefone

„Takođe, planiramo da do kraja godine uvedemo nove Galaxy AI funkcije, koje smo danas najavili i pustili na odabranim Galaxy uređajima“, istakla je izvršna direktorka Samsunga Annika Bizon na sceni tokom Unpacked događaja.

Samsung nije pružio detalje o podržanim uređajima ili specifičnim funkcijama koje dolaze na starije uređaje. Međutim, ova vest nije iznenađujuća s obzirom na to da su stariji flagship telefoni ranije ove godine dobili neke od Galaxy AI funkcija serije Galaxy S24.

Čak i stariji Samsung Galaxy modeli, dobijaju aktuelne Galaxy AI funkcije

Očekujemo da će većina (ako ne i sve), danas najavljenih Galaxy AI funkcija, biti dostupne na Galaxy S24 seriji. Posebno iz razloga što je Galaxy S24 Ultra, opremljen istim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom kao i Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6. U međuvremenu, osnovni Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus imaju ovaj čipset u SAD-u.

Vredno je napomenuti da Samsungova zvanična stranica navodi da je funkcija Drawing Assist podržana na Galaxy S24 seriji, Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5.

Samsungova potvrda da će Galaxy AI funkcije biti dostupne na starijim uređajima, takođe je praćena sitnim tekstom sa izjavom o odricanju od odgovornosti. Tekst ponovo naglašava da će Galaxy AI funkcije biti besplatne do kraja 2025. godine, što nije nova informacija.

Međutim, u izjavi se takođe navodi da „različiti uslovi mogu važiti za AI funkcije koje pružaju nezavisne softverske kuće. Nismo sigurni na šta Samsung misli kada kaže AI funkcije koje pružaju treće strane (koristi Googleove AI modele za mnoge funkcije), ali je logično da bi Google Gemini asistent bio izuzet iz buduće Galaxy AI pretplate, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi