Opet Windows 11 problemi: najnovije ažuriranje ili ne može da se instalira, ili smanjuje performanse igara

Novo ažuriranje operativnog sistema, novi Windows 11 problemi – ovaj put neki korisnici uopšte ne mogu da ga instaliraju, dok drugima remeti performanse igara

Opet Windows 11 problemi: najnovije ažuriranje ili ne može da se instalira, ili smanjuje performanse igara

Najnovije ažuriranje operativnog sistema u vlasništvu kompanije Microsoft još jednom donelo je muke zvane Windows 11 problemi. Ovog puta, više korisnika žalilo se da uopšte ne može da instalira ažuriranje, drugi vidi poruke o grešci, a treći, čak i ako uspeju da ga instaliraju, ono im potom pravi probleme u igrama.

Grupa korisnika žalila se sajtu Windows Latest da se za pokrenuto ažuriranje pokrene sistemska instalacija, koja se prekine, zatim se računar restartuje, instalacija se ponovo pokrene i ponovo propadne.

Jedan od nezadovoljnih prokomentarisao je probleme sa gejming performansama nakon ažuriranja, rekavši da je ono „pokvarilo nekoliko igara“. Neke igre dostupne na Epic Games Store prodavnici, kao što su Fortnite i Horizon Zero Dawn su se iznenadno isključivale odnosno „krešovale“, posle čega ih nije bilo moguće ponovo pokrenuti. Ipak, ovaj korisnik nije usamljen, jer je još takvih komentara stiglo na pomenuti sajt.

Trenutno, nema zvaničnog rešenja koje bi rešilo ovaj problem s obzirom na to da se Microsoft i dalje nije oglasio. Ovo nije prvi put da se javio niz problema nakon što je bilo dostupno jedno od Windows 11 ažuriranja, kao što je ovo.

Takozvano „Preview“ ažuriranje KB5030310 za one sa Windows 11 22H2 verzijom takođe je izazvalo probleme, konkretno sa File Explorer aplikacijom koji su doveli do drugih grešaka i sporijeg odziva.

Ukoliko, međutim, tek treba da instalirate najnovije ažuriranje, možda bi bilo pametno da ga odložite, dok Microsoft ne reši greške koje su još jednom dovele do toga da Windows 11 problemi postanu praktično očekivana sintagma. No, ukoliko ipak želite najnovije funkcije koje ono nosi, možete probati da ga instalirate tako što ćete otići u Settings, zatim u Windows Update i onda opciju Check for Updates. Kada uređaj pronađe novo opciono ažuriranje, kliknite na „Download and install“.

Vredi imati na umu i da je sajt kome su stigle žalbe, takođe testirao ažuriranje na sopstvenim računarima i primetio iste probleme na koje je dobio pritužbe, stoga, ipak budite oprezni sa preuzimanjem novog ažuriranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (9)
  1. CountMike

    Džabe pravite paniku sa Click-bait naslovima. Nekome se nešto dogodilo bez da se išta zna o stanju hardvera, softvera pa i eventualnom modifilacijama windows-a.

  2. Gde si video clickbait?

  3. CountMike

    Pa sam naslov koji je senzaconalistički i bombastičan

  4. Senzacionalistički? Ne, naslov je normalan samo je problem u onome što ti želiš da razumeš.

  5. hurakura

    Windows ne valja, kupite Mac?

  6. Devil 2000

    Windows update u zadnjih nedelju dana mi napravio probleme bar na dva racunara kod klijenata.
    I to sa ms onedrive cloud backup.

  7. CountMike

    Senzacionalistički? Ne, naslov je normalan samo je problem u onome što ti želiš da razumeš.

    Šta tu ima da se (ne)razume ? Piše šta piše a nema objašnjenja zašto u samo nekim slučajevima.

  8. Dzoni X

    Šta tu ima da se (ne)razume ? Piše šta piše a nema objašnjenja zašto u samo nekim slučajevima.

    Kako misliš? Da u naslovu piše i objašnjenje zašto se to dešava. Možda treba i rešenje (koje ni Windows još ne zna) da piše u naslovu 🤣🤣🤣

  9. Šta tu ima da se (ne)razume ? Piše šta piše a nema objašnjenja zašto u samo nekim slučajevima.

    Malo duže staža od tebe imam u svemu ovome pa mi je jasno kada me neko vuče za nos

    Ko me poznaje duže, zna jako dobro da sam pre 20 i kusur godina insistirao da naši naslovi moraju da budu ozbiljni, da budemo Politika a ne neke druge novine. Kreativnost naslova u vestima stvar je ljudi koji rade vesti i od mene imaju jasne instrukcije šta se radi a šta ne. Ako se nekome pričini da je tako, treba da zna da ova redakcija takva nije. Niti ja mogu da vodim računa o svakoj vesti. Tvoje "držte lopova" neće da pije vodu u ovom slučaju
    Naslov nije glasio "Pogledajte šta se dogodilo" ili nešto poput toga a drugo, nisam primetio da vas ima u komentarima na neke dobre vesti, nego samo kad treba da se ujede neko

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi