Phone Link aplikacija bi uskoro trebalo da poveže Android kameru i Windows na računarima

Microsoft Phone Link aplikacija dobija ažuriranja među kojima bi uskoro trebalo da bude i opcija da povežete svoju Android kameru i Windows na računarima

Phone Link aplikacija bi uskoro trebalo da poveže Android kameru i Windows na računarima

Ideja korišćenja pametnog telefona kao kamere na računarima postoji već neko vreme, ali bi Microsoft Phone Link aplikacija mogla da proširi njen značaj i upotrebu. Apple već podržava korišćenje iPhone telefona kao veb kamera na računarima, a uskoro bi i Phone Link trebalo da omogući opciju da povežete svoju Android kameru i Windows računare, odnosno one koji rade sa ovim operativnim sistemom.

Android 14 takođe uvodi zvaničnu podršku za korišćenje Android uređaja kao veb kamere na računarima, a i sama kompanija Microsoft ide u tom pravcu. Kako je primetio portal AndroidAuthority, Phone Link aplikacija nedavno je dobila ažuriranje koje sadrži kod koji sugeriše upravo na opciju povezivanja kamere na Android telefonima sa računarom koji ima Windows OS.

Konkretno, Phone Link aplikacija bi trebalo da sadrži obaveštenje u kom piše: „Dodirnite ovo obaveštenje da biste omogućili svom računaru da emituje video sa vaše kamere“.

Kodovi ažuriranja takođe pominju i pauziranje i puštanje video snimaka, podešavanja koja ukazuju na preveliko pregrevanje telefona da bi on mogao da služi kao veb kamera ali i video efekte uključujući: HDR, različite filtere, stabilizaciju i još mnogo toga.

Ipak, u kodu nema direktnog pominjanja korišćenja kamere telefona kao veb kamere na računaru. Zbog toga, sada nije sasvim jasno da li je to zaista cilj kompanije Microsoft. Ipak, teško je zamisliti druge slučajeve upotrebe na osnovu svega što se pojavljuje u kodu. Funkcija Auto-framing je takođe jedna od opcija koje se nalazi uz filtere, što zaista ukazuje na to da bi Phone Link aplikacija trebalo da omogući korišćenje kamere na računaru sa osobom u kadru.

I dalje nema informacija o tome kada će tačno ova funkcija biti dostupna, ali na osnovu koda za ažuriranja koja možete pratiti preko APK Mirror, deluje da bi to moglo da se desi početkom sledeće godine, što je za mesec dana od sada.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi