Sada Google AI četbot Bard može da gleda YouTube snimke umesto vas

Kako vreme prolazi tako i Google AI četbot Bard postaje sve korisniji, a sada mu najnovija integracija omogućava da gleda YouTube snimke umesto vas

Sada Google AI četbot Bard može da gleda YouTube snimke umesto vas

Novi koristan alat koji je dobio Google AI četbot Bard može da analizira pojedinačne YouTube snimke umesto vas, pružajući vam određene informacije poput ključnih tačaka u videu kao što su na primer sastojci recepata ili nešto slično. Sve to može biti izuzetno korisno, ali istovremeno može da izazove brigu kreatora sadržaja na ovoj platformi.

Ukoliko se često zateknete u kuginji sa pola sastojaka koji su vam potrebni za neko jelo, dok pokušavate da se setite ostalih, sad možete upotrebiti Bard za to. Kako je primetio portal TheVerge baš prilikom testiranja recepta za Espresso Martini sa YouTube kanala America’s Test Kitchen, Bard u ovom slučaju radi prilično dobro.

Sve što morate da uradite da biste dobili sve sastojke je nekoliko jednostavnih pitanja upućenih Bard četbotu. On bi ubrzo trebalo da vam da kompletan popis sastojaka i nekoliko uputstva za njihovu pripremu korak po korak.

U ovom slučaju Google AI četbot Bard je sve tačno identifikovao u sažetku videozapisa, sastojci i merenja su tačni, a uputstvo za pripremu je takođe bilo uglavnom ispravno. Međutim, upravo tu i leži problem. Pomenuti YouTube kanal već je objavio puni recept na svom sajtu, ali recept se nalazi iza platne barijere (paywall) kao i većina sadržaja na ovom sajtu. Njihov video ne uključuje recept u opisu snimka, što znači da praktično Bard preskače platne barijere na zanimljiv način.

Takođe, ukoliko ne koristite YouTube Premium nalog koji uklanja reklame, a ni bloker oglasa, na ovaj način preskačete i korak kojim započinjete reprodukciju, pa potom i čekate da prođu reklame sa početka videa i preporučene snimke sa kanala na kraju videa. To je sjajno za korisnike, ali verovatno ne baš tako dobro za vlasnike kanala.

Međutim, verovatno je da će ova funkcija veštačke inteligencije biti regulisana, a možda i ukinuta, s obzirom na to da je i dalje dostupna kao deo Labs opcija koje su i dalje deo eksperimenta. Takođe, Google AI četbot Bard nije mogao tek tako da izvuče kompletan recept, ali je to uspeo kada je od njega bilo zahtevano da obezbedi uputstva za pripremu i sastojke „korak po korak“. Moguće je da će funkcija biti unapređena, ili naprotiv, možda ni ne stigne do rasprostranjene upotrebe zbog pomenutog problema koje može da napravi kreatorima sadržaja.

Kada i ako Google izda zvanično saopštenje o pomenutom sukobu interesa između njegove YouTube platforme i četbota veštačke inteligencije, definitivno je da će ono protutnjati kroz medije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi