Samsung Bixby postaje pametniji, a konverzacija prirodnija

Samsung planira da unapredi svog digitalnog pomoćnika Bixby funkcijama veštačke inteligencije sličnim onim koje ima i ChatGPT, čime on postaje pametniji

Samsung Bixby postaje pametniji, a konverzacija prirodnija

Južnokorejska kompanija Samsung planira da unapredi svog Bixby digitalnog pomoćnika generativnom veštačkom inteligencijom kako bi on postao pametniji i omogućio prirodnije razgovore korisnicima. Iako su do sada generativne AI sposobnosti bile dostupne na Bixby pomoćniku, to je važilo samo za Samsung pametne kućne uređaje.

Unapređenje Bixby pomoćnika ima za cilj da održi korak sa konkurencijom u oblasti AI, nakon što su naznake generativnog AI unapređenja primećene na Galaxy Unpacked događaju u julu prošle godine.

Bixby je već dostupan na vašim omiljenim Samsung telefonima već neko vreme, ali dok je kompanija unapređivala svoje aplikacije i usluge Galaxy AI funkcijama, njegov glasovni asistent nije dobio mnogo pažnje u oblasti generativne veštačke inteligencije. Međutim, sada deluje da bi to uskoro moglo da se promeni.

U intervjuu za CNBC, Von-Džun Čoi, izvršni potpredsednik mobilne Samsung poslovne jedinice, potvrdio je da kompanija ozbiljno radi na tome da donese AI sposobnosti Bixby pomoćniku. Ovo znači da će glasovni asistent postati mnogo pametniji u budućnosti, ističe on.

Samsung je prvi put lansirao Bixby 2017. godine zajedno sa Galaxy S8 serijom telefona. Od tada, Bixby je širio ljubav prema svim vrstama uređaja kao što su pametni televizori pa čak i kućni aparati. Sada, uz porast generativne AI i velikih jezičkih modela, Čoi smatra da je vreme da se redefiniše strategija Bixby pomoćnika, kako bi mogao da iskoristi generativnu AI u budućnosti i podigne svoju inteligenciju na viši nivo.

Samsung Galaxy S23 Ultra već ima neke nove funkcije za Bixby, poput primanja poziva i slanja poruka korišćenjem tehnologije pretvaranja teksta u govor. Trenutno, korisnici se oslanjaju na Bixby pomoćnika da koriste Samsung Galaxy AI bez dodira. Ali uz generativnu AI tehnologiju, on bi mogao značajno da unapredi svoje mogućnosti, postajući prirodniji u razgovoru i rešavajući mnogo više stvari.

No, neke od tih funkcija već su dostupna na Samsung pametnim kućnim uređajima, iako nisu tako napredne kao ChatGPT. Ali dodavanjem novih, Bixby menja igru, posebno na telefonu ili pametnom satu. Na primer, možete dobiti realne povratne informacije u teretani o vašoj tehnici podizanja tegova. Osim toga, zamislite da pitate vaš telefon za savete kako da uštedite bateriju ili kako da poboljšate fotografiju kada ste u problemu.

ChatGPT je pokrenuo potpunu revoluciju u polju veštačke inteligencije, ostavljajući sve teh-gigante da se muče i da shvate kako da što pre uključe generativnu AI u svoje proizvode. Iako kompaniji Samsung jeste trebalo neko vreme da se snađe u „nekošenom“, izgleda da Gen AI pre ili kasnije očigledno nalazi put do njegovog digitalnog asistenta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi