Samsung priprema OneUI 6.1.1 ažuriranje sa funkcijom „video AI”

Korisnički interfejs OneUI 6.1.1 obogaćen „video AI“ funkcijom Samsung će objaviti zajedno sa modelima Galaxy Z Fold6 i Flip6 tokom leta, verovatno u julu

Samsung priprema OneUI 6.1.1 ažuriranje sa funkcijom „video AI”

OneUI 6.1 je najnovije ažuriranje za Samsung Galaxy pametne telefone, ali već se anticipira sledeća verzija ovog korisničkog interfejsa. Ranije je Samsung uveo Galaxy AI funkcije na OneUI i to je predstavljalo korak ka OneUI 6.1, tako da bi kompanija mogla da sledi sličan put za izdanje novog OneUI 6.1.1 ažuriranja koje treba da donese dodatne funkcije veštačke inteligencije, kao što je „video AI“.

Na društvenoj mreži X (bivši Twitter) korisnik pod imenom Ice Universe komentariše da Samsung radi na razvoju OneUI 6.1.1 verzije i da bi ovo ažuriranje moglo da bude objavljeno zajedno sa modelima telefona Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6 početkom jula 2024. godine. 

Samsung obično lansira x.x.1 izdanja svog softvera zajedno sa sklopivim uređajima od jula do avgusta, pa bi OneUI 6.1.1 trebalo da prati tu tradiciju. U prošlosti, ova izdanja su se obično fokusirala na karakteristike specifične za preklopne uređaje, a ne na značajne promene, ali to bi moglo da se promeni ove godine.

Funkcija „video AI” još uvek je pomalo nejasna prema opisu, objašnjava AndroidAuthority. Jedino tumačenje je da bi predstojeći sklopivi uređaji mogli da omoguće kreiranje video sadržaja uz pomoć veštačke inteligencije, slično kao OpenAI model Sora, putem upita u kom koristite sliku i tekst.

Sa druge strane, ova informacija bi mogla da implicira uvođenje AI alata za uređivanje video sadržaja, što bi imalo više smisla za pametne telefone. Bilo bi veoma korisno kada bismo mogli da pravimo generative izmene kao što je uklanjanje objekata iz video zapisa, a ne samo sa fotografija.

Važno je napomenuti da će Samsung preći na Android 15 kada verzija ovog operativnog sistema postane stabilna, a softversko ažuriranje koje će ga pratiti trebalo bi da bude nazvano OneUI 7. Međutim, da li postojeći telefoni dobiti funkciju „video AI” sa izdanjem OneUI 6.1.1 ili će se ta funkcionalnost na njih uvesti direktno kroz OneUI 7 tokom godine videćemo tek za nekoliko meseci.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi