Samsung telefoni dobijaju Android 14 koji mesec ranije?

Samsung je otpočeo testiranje Android 14 operativnog sistema mesec dana ranije nego pre, pa bi One UI 6 za S23 seriju mogao da stigne pre nego što se očekuje

Samsung telefoni dobijaju Android 14 koji mesec ranije?

Neki korisnici su na Samsung serverima naišli na interne verzije Android 14 operativnog sistema i One UI 6 za Galaxy S23 seriju, prenosi TrustedReviews. Sa druge strane, SamMobile je otkrio da se ista ta verzija (Android14/One UI 6) već testira na modelima sa savitljivim ekranima – Galaxy Z Fold4 i Flip4.

Iako je za očekivati da će Samsung biti među prvima za nove Android verzije koje su pre neki dan predstavljene na Google I/O konferenciji – tajming internih testova može biti značajan.

Samsung će najverovatnije poslati Android 14 i novu verziju korisničkog interfejsa na vodeće telefone ranije nego prethodnih godina, a svi znamo da je to korisnicima premijum telefona jako bitno.

Dok Google želi da objavi ažuriranje za Pixel telefone krajem leta, nezavisni proizvođači često provedu nekoliko meseci integrišući operativne sisteme sa sopstvenim korisničkim interfejsima.

Samsung je svakako vodeći među proizvođačima u pružanju ažuriranja, pa su tako Fold4, Flip4, S22, S21 i S20 serije telefona dobile One UI 5.1 odmah nakon S23 serije. Prošle godine, Samsung je 23. oktobra objavio ažuriranje sa One UI 5 i Android 13 za Galaxy S22 seriju, pa je po svemu sudeći očekivano da će se to sa S23 serijom ove godine desiti malo ranije, možda čak i u septembru.

Google trenutno testira Android 14, a vlasnici Pixel i još 9 drugih telefona već mogu da probaju beta verziju, a za slučaj da niste ispratili konferenciju, pogledajte šta je sve Google najavio na I/O 2023.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi