Uz novi AI model i OpenAI GPT prodavnica je sada besplatna za sve

Startap kompanija OpenAI sinoć je predstavljala nove funkcije veštačke inteligencije, a novina je i to da je njena GPT prodavnica sada besplatna za sve

Uz novi AI model i OpenAI GPT prodavnica je sada besplatna za sve

Od sinoć svako po poželi može da pristupi milionima prilagođenih četbotova, pošto je GPT prodavnica kompanije OpenAI postala besplatna. Kompanija je sinoć na svojoj konferenciji predstavljala nove funkcije veštačke inteligencije, među kojima je i novi GPT-4o model, a jedna od najvećih promena je upravo mogućnost pregledanja prodavnice i korišćenje prilagođenih botova, koja je od svog otvaranja pre nekoliko meseci bila dostupna samo pretplatnicima.

Ipak, trenutno samo pretplatnici zadržavaju opciju da kroz GPT prodavnicu kreiraju sopstvene četbotove nazvane GPT-ovi (GPTs) i međusobno ih dele. Neki od trenutno popularnih botova uključuju bot za generisanje slika pod imenom Consensus koji je usmeren na pomoć u naučnim istraživanjima kao i bot za pravljenje logotipa.

OpenAI je rekao da će ponuditi program podele prihoda zasnovan na angažmanu za kreatore GPT-ova, čije je testiranje počelo u martu. Međutim, publika za botove je ograničena zbog toga što je ova funkcija bila dostupna samo plaćenim korisnicima ChatGPT-a.

Osim ove novine, OpenAI je predstavio i dekstop ChatGPT aplikaciju za Mac računare, najavljujući ujedno i Windows verziju koja stiže „kasnije ove godine“. Kompanija je još najavila i da će korisnici sa besplatnim nalozima ubuduće moći da pretražuju internet uz pomoć ChatGPT bota i da koriste GPT-4 sa memorijom prethodnih razgovora, što je prethodno bilo zaključano iza pretplate.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. okmijun

    probao sam, ne radi, koji je tačno link za ovo?

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi