Windows 11 dobija jednostavniji Taskbar sa poboljšanim animacijama i prečicama na tastaturi

Windows 11 Taskbar dobija nadogradnju grafičkog interfejsa koje ima za cilj da pojednostavi iskustvo korisnika u radu sa novijom verzijom operativnog sistema

Windows 11 dobija jednostavniji Taskbar sa poboljšanim animacijama i prečicama na tastaturi

Nova Windows 11 preview verzija sada je dostupna za insajdere u Beta kanalu i uvodi nekoliko zanimljivih poboljšanja za Taskbar. Današnja preview verzija uključuje pojednostavljeni sistemski meni na Taskbar-u, što ima za cilj da izgled interfejsa učini čistijim i preglednijim te učini da zauzima manje prostora na desktopu.

Promene uključuju uklanjanje ikone zvona i godine sa dugmeta za datum i vreme na taskbar-u, što čini taj deo interfejsa manje pretrpanim. Microsoft kaže da korisnici mogu vratiti stari izgled sa godinom i ikonom zvona ako to žele.

Taskbar dobija više prečica na tastaturi i Studio Effects ikonicu

Pored toga, Microsoft dodaje nove animacije na taskbar-u, posebno oko pregleda aplikacija kada se zadržite kurzorom iznad ikone pokrenute aplikacije. Do sada su se pregledi aplikacija na taskbar-u pojavljivali bez ikakvih animacija na Windows 11, ali to se menja sa današnjom preview verzijom. Sada će se pregled aplikacije lagano pojavljivati iznad ikone aplikacije umesto da se jednostavno pojavi.

Microsoft takođe pravi druge izmene i kozmetička poboljšanja na taskbar-u, uključujući dodavanje prečica na tastaturi. Sada, kada pritisnete WIN+T ili kliknete na taskbar, možete otvoriti aplikacije jednostavnim pritiskom na prvo slovo koje odgovara imenu aplikacije koju želite otvoriti.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Na kraju, ako koristite PC sa Windows Studio Effects, kao što su Copilot+ računari, sada ćete videti ikonu u sistemskom meniju kada su bilo koji efekti aktivirani ili mogu biti aktivirani. Klikom na ikonu otvoriće se Windows Studio Effects panel koji vam omogućava kontrolu različitih audio i vizuelnih efekata, dostupnih za vašu web kameru ili mikrofon.

Ove promene na Windows 11 taskbar-u  su sada u fazi testiranja sa Microsoft programom preliminarnih Windows verzija i verovatno će biti uključene u ažuriranje za korisnike koji nisu testeri tokom narednih meseci. Važno je napomenuti da se ove promene trenutno testiraju samo na Windows 11 verziji 23H2, što znači da trenutno nema izdanja 24H2 sa ovim novitetima i izmenama, prenosi Windows Central.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi