Windows Copilot stiže 26. septembra uz 23H2 ažuriranje

Novi najavljeni digitalni Microsoft AI pomoćnik Windows Copilot stiže zvanično 26. septembra na verziju operativnog sistema Windows 11 23H2

Windows Copilot stiže 26. septembra uz 23H2 ažuriranje

Kompanija Microsoft najavila je tokom svog specijalnog Surface and AI događaja u Njujorku da njen digitalni pomoćnik baziran na veštačkoj inteligenciji (AI) Windows Copilot stiže 26. septembra. Uz verziju operativnog sistema Windows 11 23H2, osim pomoćnika stižu i druge funkcije, kako AI, tako i one „obične“ kao što je kontrola RGB osvetljenja i novi izgled nekih programa.

Digitalni pomoćnik je sada samostalna funkcija, osnovna komponenta veštačke inteligencije u okviru svih Microsoft proizvoda uključujući Windows, Edge i Microsoft 365. Windows Copilot omogućava vam da ćaskate sa njim kao i sa drugim AI četbotovima kao što su Bing Chat ili ChatGPT, ali ima i mnogo jedinstvenih mogućnosti jer je ugrađen u Windows.

Windows Copilot tako može da izvuče rešenja iz, na primer, matematičkog grafikona koji ste mu uslikali ili da izvuče informacije sa vašeg telefona kao što je vreme letova ili drugo. Kompanija tvrdi da on može poboljšati i neke funkcije kao što su Copy – Paste, a može prepoznati i druge aplikacije i uređaje.

Kada su u pitanju druge AI funkcije koje stižu sa novim ažuriranjem, jedna od njih je uklanjanje pozadine u Paint programu koja automatski otkriva predmet fotografije i uklanja elemente pozadine tako da možete zadržati samo ono što je bitno. Snipping Tool će ubuduće moći da prepozna tekst na snimcima ekrana, takozvanim skrinšotovima što će takođe omogućiti i kopiranje teksta sa njih.

Ažuriranje uz 23H2 verziju donosi i kontrolu RGB osvetljenja, novi File Explorer izgled kao i drugačije dizajnirana podešavanja zvuka, poboljšane bekap funkcije i drugo, piše XDA-developers.

Međutim, osim na Windows 11 verziji, digitalni pomoćnik Copilot takođe stiže i u Microsoft 365, ranije poznatog kao Office paketi za preduzeća. Ranije su objavljene visoke cene za pomoćnika u ovim paketima, a on će uz svaku od aplikacija biti dostupan i u obliku Microsoft 365 ćaskanju. U osnovi to će biti četbot za firme koji vam može pomoći da lakše obavljate posao koristeći veštačku inteligenciju, a podržavaće i dodatke nezavisnih aplikacija što bi trebalo da mu još više proširi mogućnosti.

Novina će biti i funkcija Microsoft Designer koji vam pomaže da kreirate različite vrste dizajna koristeći upite na prirodnom jeziku, koje zatim možete sami da uređujete, a ona će biti dostupna i u okviru Bing Chat bota. Bing Image Designer funkcija će takođe dobiti ažuriranje na Dall-E 3, „umetnički“ AI model koji može da pravi slike i to bi trebalo da bude besplatno na Bing četbotu. Ista ova funkcija postoji i u okviru OpenAI ChatGPT bota, ali u Plus verziji koja se, za razliku od Binga, plaća.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi