Xiaomi HyperOS kreće u globalno lansiranje, izašla lista prvih uređaja koji ga dobijaju

Posle zvanične najave kompanije Xiaomi o novom operativnom sistemu koji menja MIUI, HyperOS kreće u globalno lansiranje sa listom prvih uređaja koji ga dobijaju

Xiaomi HyperOS kreće u globalno lansiranje, izašla lista prvih uređaja koji ga dobijaju

Nakon što je Xiaomi 14 serija telefona u Kini dobila novi operativni sistem, stiglo je vreme kada HyperOS kreće u globalno lansiranje, odnosno stiže na uređaje van granica ove države. To je kompanija zvanično najavila, objavivši ujedno listu uređaja koji dobijaju novi softver u prvom kvartalu 2024. godine.

Za početak to je devet sledećih uređaja: Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13T kao i 13T Pro, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 ali i Xiaomi Poco F5.

Kompanija naglašava da će korisnici ovih uređaja dobiti novo softversko ažuriranje koje će im umesto MIUI, doneti novi HyperOS operativni sistem. Međutim, kao i u slučaju većine svih ažuriranja, ono će postepeno stizati do svih korisnika.

Iako je novi softver debitovao na pametnim telefonima serije Xiaomi 14, on je zapravo stvoren za čitav spektar različitih uređaja, u koji između ostalog spadaju i električni automobili. On se zasniva na Android operativnom sistemu, tačnije na Android Open Source Project (AOSP).

Ima cilj da ujedini celokupni ekosistem uređaja kompanije, koji bi trebalo da olakša korisničko iskustvo u različitim kategorijama uređaja. Za IoT uređaje, HyperOS se oslanja na otvorenu Xiaomi Vela platformu, dok su pametni telefoni i tableti bazirani na pomenutom Android Open Source Project (AOSP).

Kada su u pitanju telefoni, kompanija ističe da novi OS nije samo puka zamena MIUI iskustva, već evolucija softvera, sa promenama u korisničkom interfejsu i novim funkcijama. Takođe, tvrdi da će ovaj OS biti lakši za upotrebu, sa bržim funkcionisanjem i instalacijom, a detaljnije o tome možete pročitati u zasebnom tekstu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Anonimusss

    Imam poco x3pro i nikad vise Xiaomi, 2 god, nikakvog azuriranja, iako je tel dobar, al je nedopustivo da nista neazuriraju

  2. ChichaStanleySRB

    Anyone, Poco nije Mi ili Xiaomi, vec zaseban brend. Probaj flagship seriju pa ces ga godinama apdejtovati

  3. morbius

    Imam poco x3pro i nikad vise Xiaomi, 2 god, nikakvog azuriranja, iako je tel dobar, al je nedopustivo da nista neazuriraju

    Nešto tebi nije u redu s telefonom, ti bi trebalo da si dobio Android 13. Probaj da promeniš lokaciju.

    Xiaomi nešto loži narod na HyperOS, ali iz tih nekih opisa i slika meni izgleda kao preimenovani MIUI 15.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi