Apple odlaže proizvodnju MacBook-a sa sklopivim ekranom zbog tehničkih problema

Apple je naišao na tehničke prepreke koje odlažu masovnu proizvodnju sklopivog MacBook-a do 2027. ili 2028. godine

Apple odlaže proizvodnju MacBook-a sa sklopivim ekranom zbog tehničkih problema

Apple je navodno naišao na ozbiljne prepreke i značajno odložio masovnu proizvodnju svog sklopivog MacBook-a. Kompanija se suočila sa tehničkim problemima u vezi sa ekranom i drugim mehaničkim delovima.

Ovi problemi će po svemu sudeći primorati Apple da odloži masovnu proizvodnju sve do kraja 2027. ili 2028. godine.

Prema ranijim glasinama, Apple navodno razvija sklopivi MacBook od 20 inča. One su prvobitno sugerisale da će masovna proizvodnja početi 2027. godine, ali je izveštaj s početka maja nagovestio objavljivanje već 2025. godine. Ispostavilo se da je raniji izveštaj bio tačniji, ali uz malu izmenu.

Analitičar TF Securities-a, Ming-Chi Kuo, tvrdi da je Apple naišao na tehničke probleme sa ekranom sklopivog MacBook-a. Zbog toga je masovna proizvodnja odložena sa prve polovine 2026. godine na 2027. ili kasnije. Još važnije, kompanija je finalizovala veličinu ekrana za sklopivi MacBook na 18,8 inča. Apple je očigledno otkazao razvoj modela od 20.25 inča.

Pored MacBook-a, postojale su i glasine da Apple radi na sklopivom iPad-u. Međutim, analitičar je odbacio te izveštaje, rekavši da takav uređaj ne postoji u Apple-ovom lancu snabdevanja. Umesto toga, tvrdi da su glasine možda pomešale sklopivi MacBook sa iPad-om.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kako je sklopivi MacBook izgleda udaljen više od tri godine, mnogo toga se može promeniti do tada. Nakon što je navodno godinama radio na Apple Car-u, Apple je ranije ove godine otkazao projekat. Takođe je odustao od razvoja micro-LED ekrana za Apple Watch i buduće proizvode, što je dovelo do otpuštanja više od 600 zaposlenih povezanih sa ovim projektima, dok su preostali zaposleni premešteni u druga odeljenja.

Apple navodno radi i na sklopivom iPhone-u. S obzirom na kašnjenje sa sklopivim MacBook-om, iPhone bi mogao biti prvi na tržištu. Izveštaji sugerišu da bi sklopivi iPhone mogao ući u proizvodnju krajem 2026. godine, prenosi Cult of Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi