Apple Watch Series X donosi dva modela sa većim ekranima, bez redizajna, AI i naprednih zdravstvenih funkcija

U čast 10. rođendana, Apple Watch Series X donosi veće ekrane i novi čipset, ali bez generativne AI i naprednih zdravstvenih funkcija

Apple Watch Series X donosi dva modela sa većim ekranima, bez redizajna, AI i naprednih zdravstvenih funkcija

Apple Watch Series X će stići sa nekoliko značajnih promena, iako zbog tehnoloških ograničenja neće biti potpunog izmenjenog dizajna. Ipak, dobićemo dva nova modela, oba sa većim ekranima u poređenju sa Apple Watch Series 9, gotovo jednake veličine kao Apple Watch Ultra.

Očekuje se da će Apple Watch Series X imati novi SoC, što bi moglo biti nagoveštaj dolaska generativnih AI funkcija, ali kompanija još nije stigla do te tačke. Prethodno se govorilo da će Apple Watch Series X imati ekrane veličine 45 mm i 49 mm, uz kućište koje je do 15 posto tanje.

Watch Series X na prvi pogled ne donosi ništa uzbudljivo

Sada, Mark Gurman iz Bloomberga navodi da su dva modela Apple Watch Series X zavedena pod kodnim nazivima: N217 i N218. Nažalost, ne spominje koliko će tanki biti ovi pametni satovi, ali navodi da ne treba očekivati ozbiljniji redizajn, što je razočaravajuće s obzirom na deseti rođendan i očekivanja da se nešto više uradi na tom polju pošto je ipak u pitanju važan Apple Watch jubilej.

Srećom, dobićemo nadogradnju čipseta, pri čemu će i treća generacija Apple Watch Ultra dobiti novu hardversku platformu, iako detaljnije specifikacije još nisu poznate. Nažalost, ako ste mislili da će novi modeli podržavati Apple Intelligence, izveštaj govori suprotno i gasi sve nade o generativnim AI mogućnostima na ovim pametnim satovima.

Nadogradnja čipa može nagovestiti dolazak različitih funkcija, ali sa ograničenom funkcionalnošću, jer se ne radi na tome. Apple Watch Series X neće imati dovoljno RAM-a za pokretanje funkcija baziranih na cloud i lokalno procesiranih AI generativnih funkcija. Apple Watch Series X možda neće imati dovoljno sposoban Neural Engine za efikasno izvršavanje generativnih AI zadataka.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Još jedno razočaranje je što nova serija neće ponuditi napredne zdravstvene funkcije. Apple se trudi da donese praćenje krvnog pritiska i apneje u snu na svoje uređaje, ali bez mnogo uspeha. Praćenje krvnog pritiska se pokazalo nepouzdano tokom testiranja, što ga čini nepraktičnim za svakodnevnu upotrebu. Apple je napravio značajne korake u pogledu praćenja glukoze u krvi, sa funkcijom koja je u razvoju oko deceniju, ali nema novih informacija da li će stići ove godine.

Sveukupno, sa dolaskom Apple Watch Series X, dobićemo jedno pristojno lansiranje novog uređaja, ali u suštini nema ničeg revolucionarnog novog kod dva predstojeća modela. Nadamo se da će kompanija rešiti ova tehnološka ograničenja sa budućim verzijama i pružiti više razloga kako bi i ovi uređaji bili neodoljivi za korisnike, prenosi Wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi