Da li će Galaxy S24 Ultra takođe koristiti kućište od titanijuma?

Budući Samsung flegšip telefon u vidu Galaxy S24 Ultra mogao bi preći na upotrebu materijala od titanijuma prilikom izrade kućišta uređaja

Da li će Galaxy S24 Ultra takođe koristiti kućište od titanijuma?

Ponukan primerom glavnog konkurenta, kompanije Apple i vesti da će njihovi sledeći top modeli: iPhone 15 Pro i Max imati završnu obradu koja uključuje korišćenje legure titanijuma, izgleda da se Samsung takođe odlučio da svoj budući Galaxy S24 Ultra „flegšip“, takođe ojača u premijum karakteristikama i izradi ga od titanijumskog materijala.

Koristeći tabelu periodičnog sistema elemenata, insajder Ice Universe podelio je tvit tako što je apostrofirao 22. element Mendeljejevog periodičnog sistema koji se naravno, odnosi na titanijum, a sudeći po odgovoru datom jednom pratiocu u nastavku započete teme, vrlo verovatno je da će se Galaxy S24 Ultra će se praviti sa novim kućištem od legure titanijuma. Pričalo se da će Apple ugraditi isti materijal za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, uz najnovije pojašnjenje u kome se navodi da će Apple, preciznije rečeno koristiti „Grade 5“ leguru titanijuma.

Galaxy S24 Ultra “oblači” titanijumsko ruho

Godinama su se proizvođači telefona zaglavili sa primenom aluminijuma ili nerđajućeg čelika za svoje najkvalitetnije modele telefona, ali pomeranje ka titanijumu polako stvara efekat talasa koji se prenosi sa jedne na drugu kompaniju. Zato ne treba da vas začudi ako ubuduće čujete kako sve više kompanija poput: Xiaomi, OnePlus i drugih, budu pominjali ovaj materijal kao jednu od udarnih osobina svojih top modela. Međutim, gledajući očigledne prednosti titanijuma u ​​poređenju sa aluminijumom pri izradi pametnih telefona, postavlja se opravdano pitanje zašto proizvođači ranije nisu usvojili ovaj materijal?

Odgovor je jednostavan, zato što je preskup. To je ujedno i razlog zbog čega će Galaxy S24 Ultra verovatno biti jedini član iz cele linije koji će imati ovu unikatnu konstrukciju kućišta. Pod pretpostavkom da Samsung želi da primeni isti materijal za Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus modele, možda će morati da podigne cene ova dva telefona, što može itekako umanjiti njegovu prodaju. U ovom trenutku, korejski gigant ne prolazi baš najbolji period jer su njegove isporuke pametnih telefona u konstantnom padu u nekoliko uzastopnih kvartala, tako da su mu verovatno potrebne nove ideje da bi izazvao dodatno interesovanje korisnika za svoje Galaxy telefone.

Nažalost, navedeni izvor informacije nije komentarisao da li će prelazak na titanijum za Galaxy S24 Ultra primorati Samsung da podigne cenu svog vodećeg modela kada ga bude predstavio sledeće godine, ali će kompanija verovatno dobro odmeriti sve dobre i loše razloge, pre nego što donese konačnu odluku. Samsung verovatno već testira nekoliko prototipova u titanijum verziji kućišta, ali komercijalne verzije se na kraju, mogu isporučiti i sa aluminijumskim okvirom, ukoliko proizvođač oceni da nije zadovoljan rezultatima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    Hoce, ali će koristi i Exynos, tako da, džaba.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi