Exynos 1480 u Samsung Galaxy A55 ima bolje performanse od Galaxy A54 čipa u Geekbench bazi

Mobilni procesor Exynos 1480 u Samsung Galaxy A55 telefonu ostvaruje bolje performanse i rezultate od onog koji pokreće Galaxy A54 u Geekbench testu

Exynos 1480 u Samsung Galaxy A55 ima bolje performanse od Galaxy A54 čipa u Geekbench bazi

S obzirom na to da je Samsung počeo sa lansiranjem novih telefona među kojima su Galaxy A15, A15 5G kao i Galaxy A25, očekujemo da bi posle Samsung Galaxy S24 serije ubrzo trebalo da stigne i Samsung Galaxy A55 model. Ovaj uređaj trebalo bi da pokreće Exynos 1480 čipset, a pred lansiranje ovog telefona, pojavile su se njegove specifikacije u Geekbench bazi, koja ukazuje da ima bolje performanse nego čip u prethodnom modelu.

Prema ovoj popularnoj aplikaciji za testiranje performansi, Exynos 1480 u Samsung Galaxy A55 telefonu ostvaruje bolje višejezgarne rezultate u poređenju sa Exynos 1380 čipom koji se nalazi unutar Galaxy A54 modela. Noviji procesor postigao je 1180 poena u testu performansi jednog CPU jezgra, kao i 3536 poena u višejezgarnim performansama. U odnosu na to, Exynos 1380 postigao je  1108 i 2797 bodova u testovima performansi jednog, odnosno više jezgara.

Čipset koji se nalazi unutar Galaxy A55 označen je brojem modela S5E8845, koji je prema ranijim medijskim izveštajima u stvari predstavljen kao Exynos 1480. On ima četiri CPU jezgra visokih performansi koja rade na 2,75 GHz kao i četiri energetski efikasna jezgra koji rade na frekvenciji od 2,05 GHz.

Samsung se tu odlučio za standardnu 4+4 arhitekturu, a u čipset ulazi i Xclipse 530 GPU zasnovan na RDNA2 arhitekturi, koji je navodno mnogo moćniji nego što su to bili Mali GPU-ovi korišćeni u prethodnim Exynos čipovima. Međutim, nije jasno da li ovaj GPU srednje klase podržava Ray tracing svetlosne efekte u gejmingu što ćemo uskoro i zvanično saznati.

Slike Samsung Galaxy A55 nedavno su procurile na internet. Prema njima, telefon ima metalni okvir, što bi bio prvi takav u A seriji telefona. Uz to, ima i tanje okvire nego prethodni Galaxy A54 model. Kada su u pitanju kamere, tri na zadnjoj strani trebalo bi da podrazumevaju barem primarnu sa 50 MP i ultraširoku od 12 MP. Ovaj telefon navodno će imati i stereo zvučnike, senzor otiska prsta ispod ekrana kao i IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi