Glasine o izlasku novih iPad Pro i iPad Air modela postaju sve intezivnije

Novi iPad Pro i iPad Air modeli kompanije Apple trebalo bi da debituju u maju ove godine, a glasine koje ukazuju na to kažu da će iPad Pro imati OLED ekran

Glasine o izlasku novih iPad Pro i iPad Air modela postaju sve intezivnije

Iako je informacija o OLED ekranima na iPad Pro tabletima već nekoliko puta procurila u javnost, sada čujemo da će uz njih, iPad Air po prvi put biti ponuđen kao serija uređaja, a ne samo kao pojedinačni model, budući da će biti dostupan u dve različite veličine. Iako uređaji još nisu najavljeni, insajderi tvrde da oni na tržište stižu u maju.

Prošlo je godinu i po dana od lansiranja prethodnih iPad Pro modela i to predstavlja najduži period u istoriji Apple tableta bez novih izdanja. Međutim, sada će čekanje definitivno biti nagrađeno, s obzirom na to da bi OLED ekrani trebalo da učine ove tablete izuzetno tankim i elegantnim.

Proizvodnja je očigledno pojačana uoči lansiranja, a kompanija Apple se nada povećanoj prodaji tableta koja opada tokom poslednje dve fiskalne godine, tvrde insajderi. Takođe, primećen je dodatni pad prodaje od 25 posto u odnosu na prethodnu godinu, tokom poslednje praznične sezone, kada su iPad tableti bili popularni kao pokloni, navodi GSMArena.

Novi iPad Pro modeli dolaze sa M3 čipom i redizajniranim Magic Keyboard i Apple Pencil verzijama. Prema najnovijim glasinama, Apple Pencil bi čak mogao da dobije podršku za Vision Pro naočare. Uz to, iPad Air dobiće novi procesor i dodatnu veličinu od 12,9 inča, što će korisnicima omogućiti da kupe veći iPad bez potrebe da se opredeljuju za Pro verziju.

Prvobitni plan kompanije Apple bio je da nove tablete objavi do kraja marta, ali navodno je „radio na dovršenju softvera” za njih, što može da objasni odlaganje. Osim toga, proizvodnja OLED ekrana možda je takođe doprinela kašnjenju jer zahteva složene nove tehnike proizvodnje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi