Google priprema veliko iznenađenje na I/O 2024 – XR naočare

Google nagoveštava veliko iznenađenje na I/O 2024 konferenciji koja će se održati sledećeg meseca, pored već očekivanih promocija Android 15 sistema i Pixel 8a telefona, izgleda de će prava poslastica biti najnovije XR naočare

Google priprema veliko iznenađenje na I/O 2024 – XR naočare

Google I/O Developer 2024. konferencija biće održana u maju. Fokus događaja biće na veštačkoj inteligenciji, Android 15 operativnom sistemu i niz poboljšanja na ažuriranim Google servisima. Očekuje se da će biti predstavljena i nova generacija mobilnih telefona srednje klase Pixel 8a.

Za ovogodišnji događaj se svakako može reći da će biti vrhunac u pogledu noviteta koji stižu iz Google sveta. Međutim, čini se da je nedavno zvanično saopštenje kompanije Google dodatno raspalilo vatru, nagoveštavajući da će pored već najavljenih, biti još „velikih iznenađenja“.

Zvanični nalog Google AR & VR navodno nagađa se da bi glavna uloga predstojeće konferencije mogla pripasti XR naočarima, koje su zajednički razvili: Google, Qualcomm i Samsung, a relevantne informacije bi mogle biti otkrivene upravo na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji.

Samsung je još 2023. najavio da će sarađivati sa kompanijama Google i Qualcomm na razvoju XR naočara, koje još uvek nisu zvanično debitovale. Nedavno su u korejski mediji istakli da Samsung nije odustao od lansiranja XR naočara i čak je šta više, osnovao poseban nezavisni razvojni tim.

Najavljeno je da će Samsung XR naočari koristiti Google XR sistem zasnovan na Androidu i biti opremljene Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 procesorom. Možda će napustiti sopstveno razvijene panele i umesto toga koristiti Micro OLED ekrane kompanije Sony. Pored toga, Samsung XR slušalice su postavljene bliže Meta Quest 3 modelu i neće biti skupe kao Apple Vision Pro.

Zbog prakse Samsunga da obično izdaje novu generaciju sklopivih telefona u julu ili avgustu, postoje spekulacije da bi Samsung XR naočare mogle biti predstavljene uporedo sa Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 telefonima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi