Samsung XR Headset stiže u H2 2024, nakon Apple Vision Pro

Već neko vreme se sprema Samsung XR Headset uređaj kako bi konkurisao Apple Vision Pro i Meta Quest u ovom segmentu, sada znamo i nešto preciznije vreme objave

Samsung XR Headset stiže u H2 2024, nakon Apple Vision Pro

Samsung je objavio da sarađuje sa kompanijama Google i Qualcomm, kako bi razvio svoj novi proizvod – Samsung XR Headset.

Zna se već neko vreme da Samsung radi na XR Headset uređaju kako bi konkurisao Apple Vision Pro i Meta Quest 3 uređajima u ovom segmentu. Južnokorejski tehnološki konglomerat je ranije ove godine saopštio da sarađuje sa Google-om i Qualcomm-om na razvoju ovog nosivog uređaja. Sada, novi izveštaj navodi da bi Samsung XR mogao stići krajem 2024. godine.

Ako pratite ovaj segment, već znate da se Apple Vision Pro planiraju za prodaju početkom naredne godine. Samsung XR bi mogao stići nekoliko meseci nakon konkurencije, što je možda i deo strategije.

Prema izveštaju sa DigiTimes, planira se da Samsung predstavi svoj XR headset, kodnog imena “Infinite”, u drugoj polovinom 2024. godine. Originalni izveštaj navodi da Samsung Electronics Mobile Experience (MX) divizija planira proizvodnju ovih nosivih uređaja za decembar naredne godine.

Samsung XR Headset (ne)će stići u avgustu

Navodno će se objava proizvoda desiti na događaju Unpacked 2024. godine, ali ne verujemo da bi se to moglo desiti u avgustu kada se tradicionalno predstavljaju Fold, Flip i novi Watch uređaji.

S druge strane, serija Galaxy S24 će verovatno stići na Galaxy Unpacked događaju u januaru 2024. godine. Prema izveštaju, kompanija planira da isporuči 30.000 jedinica XR setova u samom startu prodaje. Samsung Display će, kako se navodi, razviti OLEDoS (OLED na silikonu) displej za ovaj uređaj.

Prema prognozama firme IDC, očekuje se da će tržište XR nosive tehnologije porasti na 151,58 milijardi dolara do 2026. godine.

Kompanija je već ranije, tokom februara ove godine, otkrila da će Samsung XR raditi na prilagođenom Qualcomm čipsetu i najnovijem, prilagođenom Wear OS razvijenim od strane Google-a. Samsung još uvek nije otkrio druge detalje o svom proizvodu.

U to vreme, izveštaj Washington Post-a tvrdio je da će Samsung XR headset projekat takođe uključivati partnerski odnos sa Meta i Microsoft-om, kao nekakvom vrstom tehnološkog saveza protiv Apple-a.

Proizvođač iPhone-a je predstavio Apple Vision Pro na svojoj godišnjoj konferenciji za programere u junu. Njihov AR headset sadrži impresivnu tehnologiju i funkcije, uključujući dva Micro OLED ekrana, praćenje očiju, infracrvene kamere i sofisticiran niz senzora, uključujući LiDAR skener i TrueDepth kamere.

Uređaj će raditi na Apple-ovom M2 čipu, kao i novom čipu nazvanom R1. Cena Apple-ovog premium headseta je postavljena na visokih 3.499 dolara. Za poređenje, najnoviji Quest 3 headset Cukerbergove kompanije Meta, startuje sa cenom od, u ovom poređenju, “tričavih” 499.99 dolara.

Meta Quest 3 je najavljen ranije ove godine u junu. Meta, jedan od ranih učesnika na tržištu headsetova, otkrio je više detalja o Quest 3 na svom godišnjem Meta Connect 2023 događaju u septembru, sa prednarudžbinama koje su počele već tokom samog događaja. Meta Quest 3 radi na Snapdragon XR2 Gen 2 platformi i dolazi sa 4K+ (2.064 x 2.208 piksela po oku) Infinite Display tehnologijom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi