Huawei Pura 70 serija je stigla bez velike pompe: četiri telefona direktno u prodaji

Bez velikog događaja predstavljanja nova serija telefona pod imenom Huawei Pura 70, koja u stvari menja bivšu P seriju telefona, otišla je danas pravo u prodaju

Huawei Pura 70 serija je stigla bez velike pompe: četiri telefona direktno u prodaji

Kineski tehnološki gigant Huawei lansirao je danas bez organizovanja velikog događaja, kako su insajderi i očekivali, svoju novu seriju telefona pod imenom Pura 70 – to je u stvari novo ime za nekadašnju P liniju telefona, a u novom ruhu ona donosi četiri modela telefona. Nju čine: Huawei Pura 70, Huawei Pura 70 Pro, Huawei Pura 70 Pro+ i Huawei Pura 70 Ultra modeli, pri čemu dva vodeća uređaja pokreće i novi čipset ove kompanije, odnosno Kirin 9010.

Huawei Pura 70 – dizajn

Kada su u pitanju dizajn i boje, sva četiri modela krasi nova filozofija kompanije Huawei namenjena flegšip uređajima „Vane Design“, koja se održava u estetici koja se razliku od prethodne generacije telefona koju je imala Huawei P serija uređaja.

Novi telefoni na poleđini imaju izbočinu u obliku trougla namenjenoj sistemu kamera, a njena boja odgovara bojama samog telefona, uključujući tu i okvir. Standardna verzija ima ravan dizajn, dok ostatak modela dolazi sa blago zakrivljenim ivicama od pozadi ka napred.

Telefoni su dostupni u više boja, među kojima su crna, zelena, bela, roze i ljubičasta, dok Pro+ i Ultra modeli imaju i posebne kožne varijante u kojima dolaze sa zlatnim završnim obradama. Standardni model je težak 207 grama, dok Pro teži 220, a najbolji Ultra model 226 grama.

Specifikacije nove Huawei serije telefona – osnovni, Pro i Ultra modeli

Dok osnovni Huawei Pura 70 ima ravan LTPO OLED ekran dijagonale 6,6 inča, ostali modeli imaju zakrivljene ekrane dužine dijagonale 6,8 inča takođe OLED tipa. Korisnici ovih telefona imaće priliku da dožine adaptivnu brzinu osvežavanja ekrana od 1-120 Hz, kao i visokofrekventno 1440 Hz PWM zatamnjenje i 300 Hz stopu uzorkovanja dodira.

Rezolucije ekrana novih telefona su  2.760×1.256 za osnovni, 2.844×1.260 za Pro i Ultra modele, a displej svakog telefona zaštićen je Kunlun zaštitnim staklom druge generacije.

Baterija osnovnog modela je kapaciteta 4.900 mAh i podržava 66 W žično punjenje kao i obrnuto bežično punjenje, Pro modeli imaju 5.050 mAh u kapacitetu baterije uz 100 W žično, 80 W bežično punjenje kao i podrškom za obrnuto bežično punjenje, dok najbolji Ultra telefon ima i najveći kapacitet baterije sa 5.200 mAh sa istim karakteristikama punjenja kao i dva Pro modela.

Kada su u pitanju kamere, Huawei koristi nove tehnologije i mogućnosti obrade slike sa Xmage sistemom. Huawei Pura 70 ima trostruki sistem kamera u koju spada glavna sa 50 MP, ultraširoka sa 13 MP i periskopska telefoto kamera sa 12 MP sa 5x optičkim zumom i optičkom stabilizacijom slike. Glavna kamera, kao i na prethodnom P60 modelu ima promenljivi otvor blende od f/,4 do f/4,0, ali sada ima jači senzor sa pomenutom 50 MP rezolucijom.

Pro i Pro+ modeli dele iste specifikacije kamere koje se sastoje od iste glavne kamere koja ima 50 MP, sekundardne ultraširoke od 12,5 MP i treću makro telefoto kameru koja se u odnosu na osnovni model nadograđuje na 48 MP. Duo Pro telefona dolazi sa Super Focus Macro funkcijom koja može da se fokusira na objekte udaljene na 5 cm od kamere.

Ultra varijanta donosi poboljšane mogućnosti fotografisanja sa jednoinčnim senzorom na glavnoj kameri sa 50 MP, koja ima mehanizam koji se može uvlačiti na sočivo glavne kamere tako da ona iskače kada je u upotrebi. Rotirajuće teleskopsko sočivo ima složenu motorizovanu strukuru koju je Huawei testirao na 300.000 ciklusa širenja i skupljanja. Glavna kamera takođe ima promenljivi otvor blende ali od f/1,6 do f/4,0 za razliku od prva tri modela, kao i žižnu daljinu od 22,5 mm.

Kompanija je za ovu kameru predstavila i XD Motion tehnologiju koja treba da pomogne pri fotografisanju objekata u pokretu. Sledeća kamera je telefoto periskopska jedinica sa 50 MP koja nudi 3,5x optički i 100x digitalni zum. Ova kamera takođe služi kao makro jedinica, omogućavajući vam da se približite na 5 cm od subjekta sa svojim super makro režimom od 35x, dok ultraširoka kamera ima senzor od 40 MP i žižnu daljinu od 13 mm.

Informacije o čipovima koji pokreću ove telefone nisu u potpunosti razjašnjene, s obzirom na to da neki mediji tvrde da sva četiri modela pokreće novi Kirin 9010 čipset, dok neki ističu da ovaj čip pokreće samo Pro+ i Ultra varijante, dok Huawei to nije specijalno istakao na svojim internet kanalima. Kompanija, inače, navodi da je satelitsko povezivanje podržano na sva četiri Pura 70 modela i da ima nova serija ima sopstveni Pangu LLM za pokretanje AI funkcija i na uređaju i u oblaku

Početna cena za osnovni Huawei Pura 70 model u konfiguraciji 12/256 GB je 5.500 juana, što je oko 710 evra u konverziji, a ide do 7.000 juana, odnosno do oko 900 evra za varijantu sa 1 TB interne memorije. Pro model za istu verziju konfiguracije košta 6.500 juana (oko 840 evra), pa ide do 8.000 juana (oko 1.030 evra u konverziji).

Sledeći, Pro+ model ima početnu konfiguraciju 16/512 GB i to zadovoljstvo u Kini košta 8.000 juana, dok je za verziju sa duplo više memorije ocenjen na 9.000 juana (oko 1.165 evra). Ultra verzija kao najbolja je logično i najskuplja i košta između 10.000 juana (oko 1.300 evra) za konfiguraciju sa 16/512 GB, pa ide do 11.000 juana (oko 1500 evra) za verziju sa 16 GB/1 TB. Trenutno su ovi uređaji dostupni u pretprodaji u Kini, dok široka prodaja kreće nešto kasnije tokom meseca, a kompanija nije otkrila detalje o međunarodnom lansiranju novih telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi