Lansiranje Redmi K70 serije zakazano za 29. novembar

Redmi K70E će biti pokretan MediaTek Dimensity 8300 Ultra SoC procesorom, Redmi K70 verovatno stiže globalno kao Poco F6, Pro verzija sa Snapdragon 8 Gen 3

Lansiranje Redmi K70 serije zakazano za 29. novembar

Redmi K70E će biti pokretan MediaTek Dimensity 8300 Ultra SoC procesorom, Redmi K70 verovatno stiže globalno kao Poco F6

Redmi K70 serija najavljena je za lansiranje u Kini kao naslednik kompanijine Redmi K60 linije. Tokom jučerašnjeg dana, kompanija je nagoveštavala lansiranje serije putem više postova na Weibo platformi.

Dolazeća Redmi K70 linija će verovatno stići sa tri modela slična prethodnim Redmi K60, Redmi K60 Pro i Redmi K60E modelima. Xiaomi je ranije nagovestio nekoliko specifikacija za Redmi K70E, dok su procureli detalji o osnovnom K70 modelu online. Kompanija je sada konačno potvrdila datum lansiranja Redmi K70 serije.

Xiaomi je objavio na Weibo platformi da će Redmi K70 serija biti lansirana 29. novembra u 19 časova po lokalnom vremenu u Kini. Xiaomi Kina veb sajt takođe je postavio promotivni baner za događaj lansiranja. Na posterima koje je kompanija podelila online, model K70 je najavljen u crnoj boji sa trostrukim zadnjim kamerama. Tačan model najavljenog uređaja ili nazivi svih telefona u seriji još nisu zvanično potvrđeni.

Međutim, kompanija je nedavno potvrdila lansiranje i Redmi K70E te najavila neke od ključnih specifikacija. Telefon će biti pokretan novim MediaTek Dimensity 8300 Ultra SoC procesorom i imati 1,5K ekran sa maksimalnim nivoom osvetljenja od 1.800 nita i frekvencijom PWM zatamnjenja od 1.920Hz. Takođe će doći sa novim Xiaomi HyperOS i opremljen je baterijom kapaciteta 5.500mAh sa podrškom za brzo punjenje od 90W. Prema rečima kompanije, debljina telefona će iznositi 8.05mm.

Redmi K70 bi mogao doći i sa Snapdragon 8 Gen 2?

Lu Weibing, predsednik Xiaomi Kine, nedavno je takođe koristio kinesku mikrobloging platformu da najavi lansiranje Redmi K70. Stariji izvršni direktor kompanije nije otkrio nikakve detalje, ali je rekao da će, kako Redmi, Xiaomi-jev podbrend, proslavlja svoju 10-godišnjicu, K70 serija biti predstavljena javnosti.

U drugom postu, Weibing je pomenuo da bi Snapdragon 8 Gen 2 SoC uskoro mogao zameniti Qualcomm Snapdragon 680 čipset kao popularan izbor za proizvođače telefona. Blisko vreme objava izazvalo je spekulacije da bi osnovni Redmi K70 model mogao biti pokretan procesorom Snapdragon 8 Gen 2. Takođe, Pro verzija bi mogla imati čak i Snapdragon 8 Gen 3 čipset, poslednji premijum hardver kompanije Qualcomm.

U nedavnom curenju informacija, jedan insajder je podelio rendere navodnog osnovnog modela Redmi K70. Telefon je prikazan u beloj boji na procurelim slikama. Gornji levi ugao zadnje ploče je opremljen sa tri senzora kamere zajedno sa LED blicem.

Na leakovanim slikama se vidi ravna prednja ploča sa uskim okvirima i otvorom u obliku rupice u sredini za prednju kameru. Tipke za podešavanje jačine zvuka i taster za uključivanje su viđeni na levom rubu uređaja na slikama, pri čemu ovaj poslednji može služiti i kao senzor otiska prsta.

E sada, zašto je nama važan izlazak K70 serije? Ova serija je naslednik Redmi K60 serije koja je objavljena prošlog decembra, a kasnije je globalno objavljena kao Poco F5. Dakle, veruje se da će se zato Redmi K70 globalno pojaviti pod imenom Poco F6. Jedino što ne znamo, za sada, jeste datum njegove objave.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi