Snapdragon 8 Gen 2 bolji od A17 Pro u AnTuTu testu

Pojavili su se prvi rezultati testova koji porede Snapdragon 8 Gen 2 i Apple A17 Pro performanse, ali AnTuTu objašnjava zašto ovakva poređenja nisu realna

Snapdragon 8 Gen 2 bolji od A17 Pro u AnTuTu testu

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 ostvario je bolje rezultate u AnTuTu testu od najboljeg Apple mobilnog čipa – A17 Pro. U međuvremenu AnTuTu podseća na zvanično objašnjenje iz 2019. godine u kojem se objašnjava zbog čega čipsetovi koje koriste Android telefoni imaju bolje performanse u njihovim testovima od Apple čipova.

Prvi preliminarni rezultati porede performanse iPhone 15 Pro Max telefona sa A17 Pro, 8 GB RAM-a i 1 TB skladišnog prostora sa OnePlus Ace 2 telefonom koji pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji na raspolaganju ima istu količinu skladišnog, ali tri puta više radne memorije.

Snapdragon 8 Gen 2 je ovde ostvario malo više od 1,7 miliona poena, dok je A17 Pro imao malo više od 1,6 miliona poena, a razlike se vide i u pojedinačnim testovima: CPU, GPU, memorija i UX, u kojima Snapdragon dominira.

AnTuTu stoga podseća da Android i IOS verzije koriste druge API-je za GPU testove (OpenGL ES i Vulkan API za Android, a Metal API za iOS). Scene koje se renderuju u testu su identične, ali se iscrtavaju potpuno drugačije.

Pored toga navodi se i da postoje očigledne razlike u kernelu i jeziku koji koriste iOS i Android, i da sve to utiče na testove i rezultate, koje su zbog toga znatno drugačije. Stoga, AnTuTu kaže da rezultati testova ove dve platforme prosto nisu direktno uporedivi na njihovom testu, i da ih ne treba koristiti u tu svrhu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. MaliAbner

    Sto se kaze nije sve u sirovoj snagi ima nesto i u optimizaciji SW...
    A tu niko ne moze da parira soku od jabuke...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi