Xiaomi Poco F5 će biti jedan od prvih telefona sa Snapdragon 7+ Gen 2 čipom

Novi Xiaomi Poco F5 će biti jedan od prvih telefona koji će doći sa novom Snapdragon 7+ Gen 2 mobilnom platformom koja najavljuje ozbiljna unapređenja

Xiaomi Poco F5 će biti jedan od prvih telefona sa Snapdragon 7+ Gen 2 čipom

Snapdragon 8 Gen 2 platforma već neko vreme je sinonim za najjače premijum telefone na tržištu, a sve češće viđamo trend da se telefoni srednje klase pojavljuju sa jačim procesorima prethodnih generacija kao što su Snapdragon 870. Međutim, Snapdragon India je na Twitter mreži objavio da će Xiaomi Poco F5 biti jedan od telefona sa njihovim najjačim čipsetom srednje klase – Snapdragon 7+ Gen 2.

Ovaj čipset je najavljen 17. marta, a objavljeno je da će Realme GT Neo 5 SE biti prvi telefon koji će ga koristiti. U međuvremenu je Xiaomi potvrdio da će Redmi Note 12 Turbo imati ovaj čipset, zajedno sa 16 GB RAM-a i 1 TB skladišnog prostora.

Snapdragon 7+ Gen 2 čipset je izrađen u 4 nm TSMC proizvodnom procesu sa Kryo jezgrima u 1+3+4 rasporedu. Najbrže jezgro je Cortex X2 tipa sa brzinom od 2,91 GHz i 50% boljim performansama od Snapdragon 7 Gen 1. Qualcomm najavljuje i duplo bolje performanse za GPU i AI endžin, kao i da je ovo najveći skok u istoriji serije 7 za Adreno GPU, i sve to sa 13% poboljšanjem energetske efikasnosti.

Radost za gejmere

Novom čipsetu će posebno da se raduju svi oni koji vole da se igraju na svojim telefonima, jer Poco F5 sa Snapdragon 7+ Gen 2 donosi omogućava automatsko senčenje sa promenljivom brzinom i efekte volumetrijskog renderovanja za maglu, dim i druge efekte čestica. Deluje da bi 3D naslovi kao što su Call of Duty Mobile, Fortnite i drugi mogli da imaju ozbiljna vizuelna unapređenja sa novom grafikom koju donosi Snapdragon 7+ Gen 2.

Čipset podržava QHD+ ekrane od 120 Hz, pa čak i senzore kamere od 200 megapiksela, a u paketu je i Snapdragon X62 5G modem, koji podržava brzine prenosa podataka do 4,4 Gbps, što u Srbiji i nije previše bitno. Snapdragon 7+ Gen 2 takođe donosi podršku za Quick Charge 5 tehnologiju koja omogućava punjenje baterije od 0-50% za manje od pet minuta pri podržanim brzinama, a tu su i brže bežične veze: Bluetooth 5.3 i FastConnect 6900 za Wi-Fi.

Ostale specifikacije još uvek nisu izlistane, ali deluje da bi Poco F5 mogao da donese ozbiljna poboljšanja performansi u odnosu na aktuelnu Poco F4 seriju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. euanknik

    Super, i njemu 2 godine azuriranja, jer ce cakvi ovaj hardver vec tada biti vintage (po Xiaomiju), i nece moci da resurse odvoje da bi ih azurirali, mala je to firma

  2. Maximuss

    Super, i njemu 2 godine azuriranja, jer ce cakvi ovaj hardver vec tada biti vintage (po Xiaomiju), i nece moci da resurse odvoje da bi ih azurirali, mala je to firma

    pa i nije realno očekivati da će ti neko dati više ažuriranja od dve godine za telefone srednje klase. Ako hoćeš 4+ godine kupi premijum uređaj. Što bi rekla DiDi J, ako ti je vruće, ti kupi jahtu pa se hladi :D

  3. euanknik

    Daju neki, al ih mrze zbog neimanja gugl appova..

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi