Lenovo koncept prozirnog laptopa ponovo kruži internetom u novom curenju informacija

Tehnološki gigant Lenovo želi da intrigira svet transparentnom inovacijom uz koncept prozirnog laptopa, koju otkriva još jedna procurela slika uoči MWC sajma

Lenovo koncept prozirnog laptopa ponovo kruži internetom u novom curenju informacija

Na društvenoj mreži X (bivši Twitter), pojavile su se insajderske informacije korisnika pod imenom Evan Blas, koji nam prikazuje fotografiju novog koncepta laptopa kompanije Lenovo, koji će biti potpuno providan. Lenovo koncept prozirnog laptopa će verovatno debitovati na Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barseloni koji počinje u ponedeljak.

Nova insajderska slika prikazuje dva laptopa na stolu, gde je jedan od njih potpuno vidljiv kroz ekran drugog koji se nalazi ispred njega. Ovo je već drugi put da možemo videti ovaj konceptualni uređaj, nakon što je portal WindowsReport ranije ovog meseca podelio insajderske fotografije ovog laptopa do kojih je došao.

Koncept prozirnih ekrana, međutim, i nije baš nova tehnologija. Transparentni ekrani pojavljuju se na uređajima više od jedne decenije. Ipak, dok su providni ekrani već viđeni u pojedinim kontekstima, Lenovo sada istražuje komercijalizaciju ove tehnologije. Raznovrsne primene, poput prozirnih OLED displeja u vozovima u Kini i Japanu, sugerišu da ova tehnologija postaje sveprisutna. Na jednom od najvećih sajmova tehnologije na svetu – CES sajmu koji se održava u Las Vegasu početkom januara svake godine, LG je najavio transparentnu Signature T televiziju za koju kaže da će biti u prodaji 2024. godine, podseća TheVerge.

Ukoliko ovaj laptop debituje na MWC sajmu, biće interesantno videti obrazloženje kompanije Lenovo o potrebi korisnika za providnim ekranom. Konkretno, korisnik koji sedi za računarom retko kada želi da vidi dešavanja iza otvorenog laptopa. Možda bi upotreba ovog tipa uređaja najviše odgovarala recepcionarima i drugom osoblju koji rade za pultom i istovremeno imaju konverzaciju sa ljudima ispred. Čak i tada može biti potencijalnih problema sa privatnošću, ako je sadržaj ekrana vidljiv i sa zadnje strane.

No, osim prozirnog ekrana, procurela slika Lenovo konceptualnog laptopa sugeriše da će on imati potpuno ravnu tastaturu osetljivu na dodir. Takođe, na fotografiji je vidljiva olovka pored jednog od uređaja i ukazuje na  mogućnost crtanja po ekranu. Pozadina laptopa takođe sugeriše da gledamo u Windows 11 OS.

Iako ćemo Lenovo koncept prozirnog laptopa verovatno videti na Mobile World Congress sajmu, ostaje pitanje održivosti ove tehnološke inovacije i njene komercijalne distribucije.

Osnovni problem koji se ovde nameće je zaštita privatnosti unetih podataka, a to može proizvesti da ovaj koncept laptopa kompanije Lenovo ipak ostane još jedan zanimljivi, ali i neostvareni projekat.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi