Najnaprednije fotografije podržane veštačkom inteligencijom

Sa Galaxy S24 serijom, Samsung donosi revoluciju u svet mobilne fotografije, a u nastavku saznajte na koji način možete da iskoristite AI alate za najnaprednije fotografije

Najnaprednije fotografije podržane veštačkom inteligencijom

Nedavno je lansirana impresivna Samsung Galaxy S24 serija, koja je u IT zajednici izazvala veliku pažnju. Veštačka inteligencija je u glavnom fokusu, a Galaxy AI sistem postavlja nove standarde u mobilnoj tehnologiji, čineći Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra modele vrhunskim izborom za one koji traže visokotehnološko rešenje sa inovativnim mogućnostima.

Napredak veštačke inteligencije bio je više nego revolucionaran tokom protekle godine. Od generatora slika do mogućnosti uređivanja video sadržaja, ovi alati su postali značajan dodatak kreativnom procesu. Sa Galaxy S24 serijom, Samsung donosi revoluciju u svet mobilne fotografije, a u nastavku saznajte na koji način možete da iskoristite AI alate pri kreiranju sadržaja.

Uvođenje ProVisual Engine za najnaprednije fotografije

Uveden po prvi put na seriji Galaxy S24, ProVisual Engine predstavlja niz alata za pravljenje i uređivanje fotografija na bazi AI posvećen poboljšanju svakog koraka: od pripreme, fotografisanja i uređivanja snimka. Pored unapređene kamere, od čak 50MP 5x telefoto opsega, ProVisual Engine uvodi i brojna poboljšanja, uključujući noćnu fotografiju, performanse u smanjenju šuma, kvalitet zumiranja, reprodukciju boja i HDR (visok dinamički opseg) slikanje.

Kako se mnogo uređivanja obavlja na Samsung pametnim telefonima, Galaxy AI sistem biće korišćen za znatno poboljšanje celokupnog iskustva. Ovo su samo neke od funkcija koje možete koristiti da unapredite svoje kreativne sposobnosti na uređaju.

AI Zoom –  Neprimetno klizite od 1x do 100x zumiranja, dok veštačka inteligencija pojačava detalje duž celog spektra.

Edit Suggestion – pruža sugestije u aplikaciji odmah nakon što je slika snimljena, kako bi suptilno poboljšao kompoziciju fotografije.

Generative Edits – proširuje slike popunjavanjem pozadine i ivica kada je to potrebno.

Instant Slow-mo – generiše dodatne kadrove u videu kako bi se stvorio efekat usporenog snimka sa detaljima i kvalitetom.

Za one koji su zabrinuti zbog generativne veštačke inteligencije i njenog uticaja na kreativnu zajednicu, Samsung je obezbedio korisnicima da će sve slike generisane veštačkom inteligencijom imati takozvani watermark, kao i metapodatke koji ukazuju na njeno poreklo.

Iako je AI u središtu modela Galaxy S24, ona ima ulogu u unapređivanju stvaranja sadržaja još od serije Galaxy S10, koja je koristila AI modele, neuronske procesorske jedinice (NPU) i skupove podataka velikog obima. U poređenju sa početnim mogućnostima, ProVisual Engine na S24 ima 112 AI modela – 28 puta više nego Galaxy S10 – i 13 puta veće NPU performanse za inteligentno iskustvo fotografisanja Galaxy uređajem kao nikada pre.

Nikad lakše Pretraživanje interneta uz Circle to Search funkciju

Sa dolaskom novih modela iz Galaxy S24 serije, funkcija Circle to Search pokazuje snagu veštačke inteligencije na jedinstven način, što znatno olakšava svakodnevni život. Ova inovativna karakteristika donosi potpuno novu dimenziju iskustva pretrage online informacija, omogućavajući korisnicima jednostavan pristup svemu što ih interesuje na društvenim mrežama i drugim platformama.

Na primer, kada na putovanju fotografišete poznate znamenitosti, dovoljno je samo da je zaokružite prstom ili S pen olovkom na fotografiji. Circle to Search će automatski pokrenuti Google pretragu, pružajući vam sve relevantne informacije o tom objektu – istorijske podatke, lokaciju, značajne detalje i još mnogo toga.

Ovaj intuitivan proces pretraživanja omogućava vam da istražujete svet oko sebe na potpuno nov način. Bez obzira da li istražujete nove tehnologije, želite da saznate više o određenoj knjizi ili se jednostavno interesujete za neku IT temu, samo dugo zadržite prst na fotografiji, zaokružite željeni objekat i otvorite vrata ka bogatstvu informacija..

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi