Nepoznati Realme telefon pojavio se u Geekbench bazi sa novim čipom, najverovatnije iz Snapdragon 8 serije

U Geehbench bazi pojavio se nepoznati Realme telefon sa modalnim brojem RMX3851 kog pokreće takođe nepoznati čipset, a verovatno novi čip iz Snapdragon 8 serije

Nepoznati Realme telefon pojavio se u Geekbench bazi sa novim čipom, najverovatnije iz Snapdragon 8 serije

Novi Qualcomm čip sa oznakom modela SM8635, isti onaj o kom smo čuli glasine ranije ovog meseca, sada je naveden kao procesor koji pokreće i dalje nepoznati Realme telefon koji se pojavio u Geekbench bazi. U pitanju je najverovatnije novi čip iz Snapdragon 8 serije, koji će se komercijalno zvati verovatno Snapdragon 8 Gen 3 Lite ili Snapdragon 8s Gen 2, ukoliko su prethodne insajderske informacije tačne.

Naime, poznati kineski insajder sa društvene mreže Weibo DigitalChatStation početkom februara objavio je da uskoro možemo očekivati novi Snapdragon 8 SoC zajedno sa nekim od njegovih ključnih karakteristika.

Taj čip nosi broj modela SM8635, isti kao i onaj koji pokreće nepoznati Realme telefon iz Geekbench baze, ali marketnško ime i dalje nije zvanično, a insajder kaže da se njegove performanse uklapaju tačno između Snapdragon 8 Gen 3 i Snapdragon 8 Gen 2 modela. S tim u skladu, uskoro možemo videti „Lite“ verziju najnovijeg čipa kompanije ili „8s Gen 2“ verziju mobilnog procesora.

Specifikacije čipa gotovo savršeno odgovaraju prethodnom opisu. On prema bazi koristi osmojezgarni CPU sa tri klastera, pri čemu je prvi sa jednim Cortex-X4 jezgrom koje radi na 3,01 GHz, drugi klaster sa četiri jezgra performansi koja rade na 2,61 GHz i još jedan sa tri energetski efikasna jezgra koja imaju radnu frekvenciju od 1,84 GHz. GPU bi trebalo da bude Adreno 735, a čipset je verovatno baziran na 4 nm proizvodnom procesu, tvrdi još jedan insajder sa Twitter (X) imenom @faridofanani96.

Uz čip, baza pokazuje da će predstojeći i dalje nepoznati Realme telefon imati Android 14 odmah po lansiranju, zajedno sa 16 GB RAM-a. Međutim, kada su u pitanju performanse čipa i telefona koje takođe možete videti u listingu, treba imati na umu da su predstavljene informacije verovatno samo trenutne, s obzirom na to da pretproizvodne jedinice često imaju mnogo niže performanse pre nego što zvanično budu puštene u prodaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi