Nezvanični rani testovi čipova Snapdragon 8 Gen 4 i Dimensity 9400 pokazuju neverovatne performanse

Predstojeći Snapdragon 8 Gen 4 i Dimensity 9400 procesori i dalje nemaju ni zvanični datum objavljivanja, a već izlaze rani testovi čipova ovih modela

Nezvanični rani testovi čipova Snapdragon 8 Gen 4 i Dimensity 9400 pokazuju neverovatne performanse

Dok se i dalje navikavamo na performanse najnovijih mobilnih procesora kompanija Qualcomm i MediaTek, koji osim u postojećim, tek treba da pristižu i u predstojeće modele telefona, oni polako već postaju stara vest. Pažnja se već sada preusmerava na sledeće procesore ovih kompanija, kojima još nije određen ni zvanični datum objavljivanja – već sada izlaze, doduše nezvanično, rani testovi čipova Snapdragon 8 Gen 4 i Dimensity 9400, koji trenutno pokazuju jake performanse.

Insajderi rade punom parom, a jedan od njih je na vijetnamskom forumu otkrio rezultate Geekbench 6.1 i AnTuTu 10 testova za oba čipa. Iste informacije, takođe su izašle i na društvenoj mreži Twitter (X), na profilu @negativeonehero.

Tako, predstojeći Qualcomm čip Snapdragon 8 Gen 4 zadržava prednost u performansama jednog jezgra, ali gubi u Geekbench višejezgarnom testu.Isti slučaj bio je i sa čipovima ovih kompanija iz 2023. godine, odnosno sa Snapdragon 8 Gen 3 i Dimensity 9300.

U AnTuTU testu, MediaTek Dimensity 9400 ima čak 10 posto veći ukupni rezultat, pri čemu detaljniji pregled pokazuje 12 posto veći CPU i sedam posto veći GPU rezultat.

U poređenju sa aktuelnim Snapdragon 8 Gen 3 i Dimensity 9300 modelima, novi čipovi pokazuju ogromna poboljšanja performansi, naravno, pod pretpostavkom da su ove informacije tačne. Naime, rezultati novih čipsetova su, reda veličine, čak oko 50 posto viši u odnosu na svoje prethodnike koji su sada aktuelni. To je zaista veliko unapređenje, ali je ipak sumnjivo za uzastopnu generacijsku nadogradnju.

Ipak, ovi rezultati bi zaista mogli da budu utemljeni, s obzirom na to da poznati insajder sa Weibo društvene mreže DigitalChatStation sugeriše da će novi Snapdragon imati radnu frekvenciju od 4 GHz na svom glavnom jezgru, dok Snapdragon 8 Gen 3 doseže maksimum od 3,4 GHz.

Stoga, ukoliko vam se ne žuri mnogo za kupovinu novog telefona, možda je pametnije sačekati da Qualcomm i MediaTek zvanično lansiraju svoje nove čipove (što će verovatno biti krajem godine), posle čega bi oni trebalo da se nađu u novim telefonima. Međutim, to bismo onda mogli da očekujemo na prelazu 2024. u 2025. i tokom 2025. godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi