Nokia Magic Max: Snapdragon 8 Gen 2, baterija od 7.500 mAh i cena 370 evra

Iako se Nokia danas ne ubraja među top proizvođače telefona, u pitanju je jedan od najpoznatijih brendova, a Nokia Magic Max deluje kao ono što smo dugo čekali

Nokia Magic Max: Snapdragon 8 Gen 2, baterija od 7.500 mAh i cena 370 evra

Nekadašnji finski gigant imao je vrlo tešku dekadu iza sebe. Oštar preokret događaja usledio je nakon što su se svi prebacili na pametne telefone. Nokia je počela brzo da gubi svoju nadmoć kako su drugi proizvođači pametnih telefona kao što su Apple i Samsung preuzeli vlast. Iako je kompanija još uvek živa, većina ljudi širom sveta čak ni ne razmišlja o Nokia telefonima kada planiraju kupovinu novog pametnog telefona. Možda bi sa modelom malo čudnog imena – Nokia Magic Max stvari mogle da se promene.

HMD Global, koja je kupila brend Nokia od kompanije Microsoft, odlučna je da vrati ime Nokia na svetsku listu poznatih proizvođača telefona. Nedavno su predstavili novi korisnički interfejs koji bi mogao mnogo toga da promeni po pitanju dizajna i animacija.

Povratak na velika vrata

Kompanija pravi brojne promene koje bi mogle pomoći da se Nokia brend vrati u život. Izvori tvrde da se Nokia sada sprema da u potpunosti zakorači u novi segment tržišta.

Nokia se trenutno sprema da lansira pametni telefon sa veoma atraktivnim dizajnom i svežim korisničkim interfejsom, pod nazivom Magic Max. GizChina navodi da telefon dolazi sa odličnim specifikacijama koje će ga staviti u direktnu konkurenciju sa iPhone telefonima, mada to nama iz ove perspektive ne deluje veoma realno.

Ovaj sajt dalje piše da će Nokia Magic Max biti prvi telefon koji koristi novi Nokia Pure UI korisnički interfejs. Sa drugih strana dolaze informacije da će Nokia Magic Max imati jedinstven, ali poznat dizajn. Na prednjoj strani bismo mogli da vidimo ekran bez okvira, dok raspored kamere na zadnjoj strani jako podseća na nove iPhone Pro telefone.

Deluje da je od novih iPhone telefona preuzet i dizajn kućišta, koje će imati ravne ivice samo malo zaobljenije.

Nokia Magic Max specifikacije

Prema informacija koje su pronašle svoj put van oficijelnih kanala kompanije poznate su skoro pune specifikacije novog Magic Max telefona.

On će biti opremljen 6,7-inčnim AMOLED ekranom sa jako tankim, gotovo nepostojećim ivicama. Rezolucija iznosi 2400×1080 piksela, a osvežavanje je 120 Hz, sa selfi kamerom od 64 MP koja je postavljena centralno.

Što se tiče performansi, Nokia se odlučila za najbolje što svet pametnih telefona može danas da ponudi – Snapdragon 8 Gen 2 čipset, u paru sa 8, 12 ili 16 GB radne i 256 ili 512 GB UFS 4.0 skladišne memorije. Pored toga, očekujemo monstruoznu bateriju od 7.500 mAh koja će podržavati brzo punjenje.

Kada su kamere u pitanju, Magic Max će imati glavnu kameru rezolucije 108 MP, ultra-široku kameru od 16 MP i makro sočivo od 5 MP, bez telefoto ili portretne kamere.

Šok cena, ali bukvalno

Iako smo još u domenu nagađanja i ove informacije treba uzeti sa dozom rezerve, pominje se da će Nokia Magic Max početi sa prodajom prvo u Indiji po ceni od 32.990 INR, što je oko 370 evra. Napominje se da će novi telefon doći u četiri različite boje: crvena, crna, zlatna i zelena. Nokia još nije dala nikakvu zvaničnu izjavu, ali izveštaji tvrde da će Nokia Magic Max biti predstavljen u avgustu 2023.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (8)
  1. Renderi verovatno samo ispituju reakciju Apple-a, iako je već rečeno da su nedavno promenili logo, mada mislim da će konačni dizajn biti nešto drugačiji. Ako su dovoljno pametni, po tim cenama utrkivaće se sa Realme, što je na kraju dobar potez.

  2. Cineman

    Nije promenjen NOKIA logo za mobilni, to je prodato HDM Globalu. Finska NOKIA je promenila logo.

  3. Telefon koji bi vrlo lako mogao biti kralj autonomije

  4. Maximuss

    Nije promenjen NOKIA logo za mobilni, to je prodato HDM Globalu. Finska NOKIA je promenila logo.

    Greška, ispravljamo. Tnx

  5. euanknik

    Po ovoj slici izgleda kao da su zakasnili..jedno..6 dana

  6. Djolekg

    Nema pojma ovo...sa ovim dizajnom(displej) i specifikacijama,po ovoj ceni odma se kupuje..

  7. milosfelba1205

    I pored ove cene slabo će se kupovati ako telefon ima 300 grama.

  8. Goachef

    Ја сам наишао на вест на медију tbsnews који цитира GizChina. Спецификације су малко другачије као и цена. Они тврде да је Nокиа, од како је преузета од HMD Global, променила лого а потом најавила на MWC у Барселони два модела, C99 и Magic Max. C99 излази крајем априла са ценом од око 480 долара, док спецификације нису познате. Magic Max има спецификације које сте навели с том разликом што поседује 144мп главни сензор, 64мп ултра широку и 48мп телефото камеру. Батерија ће имати 7950mAh са 180 вати пуњењем. Цена овог телефона, за који није најављен тачан датум изласка, а други спомињу август, биће 550 долара за најслабији модел. Све то на страну, толико има различитих информација да мислим да Нокиа само опипава пулс тржишта. Слике нису официјелне већ концепт рад. Неће тако изгледати, и ако изађе уопште у шта нисам више сигуран јер се могу заклети да је Нокија изјавила да се повлачи са тржишта телефона.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi