Od ove godine Nokia telefoni će se praviti u Evropi

Kompanija HMD, vlasnik licenci za Nokia telefone je najavila da će do kraja godine otpočeti izgradnju fabrika za proizvodnju 5G Nokia pametnih telefona u Evropi

Od ove godine Nokia telefoni će se praviti u Evropi

U zvaničnoj izjavi, kompanija HMD Global kompanija je izjavila da radi zajedno sa velikim brojem IT partnera na polju bezbednosti, softverskih modifikacija i detaljnog testiranja kao prve faze procesa prebacivanja proizvodnje i testiranja Nokia pametnih telefona u Evropi. Ono što kompanija nije precizirala je gde planira izgradnju svojih fabrika.

Svi veliki proizvođači, uključujući kompanije kao što su Samsung i Apple imaju proizvodnje u Aziji zbog nižih troškova.

EU ohrabruje proizvođače da se presele

Evropska unija već neko vreme ohrabruje kompanije da proizvodnju u ključnim sektorima prebace u zemlje Evrope, sa novim zakonima i subvencijama kao što je to urađeno sa Evropskim zakonom o čipovima, nakon velike nestašice čipova u Evropi prošle godine.

„Iako ne možemo da razgovaramo o konkretnim evropskim subvencijama, sarađujemo sa više strana u javnom i privatnom sektoru u Evropi kako bismo se zalagali za evropsku proizvodnju i istraživanje i razvoj“, rekao je za Reuters direktor marketinga HMD-a Lars Silberbauer.

HMD i Nokia

HMD je 2016. godine potpisao ekskluzivni 10-godišnji ugovor sa kompanijom Nokia, nekadašnjim velikanom kada je proizvodnja telefona u pitanju. Podsetimo da je Nokia 2014. godine prodala svoje poslovanje telefona kompaniji Microsoft i fokusirala se na mrežnu opremu za telekomunikacione operatere.

Kompanija HMD koristi preostale Nokia patente i proizvodnje fabrike kompanije Foxconn za proizvodnju telefona pod ovim brendom, ali im već neko vreme borba sa velikim proizvođačima ne ide na ruku.

Nokia je danas predstavila tri nova telefona: G22, C32 i C22, sa cenama od 179, 129 i 109 evra, respektivno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Space Beer

    A G22 će biti lak za popravku


    View image at the forums


    Nokia G22 is official with focus on repairability and sustainability

    Users will be able to change the battery in under 5 minutes with basic tools. Today, HMD announced the 4G Nokia G22 with a key focus on repairability and...


    View image at the forums

    www.gsmarena.com

    Dobro izgleda, šteta što nema bolji SoC. I što je HMD (Nokia) odustao od duže podrške, sada su prosek što se toga tiče.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi