Potencijalne Realme GT5 Pro specifikacije su još jednom onlajn: USB 3.2 port i 1 TB memorijskog prostora

Iako ćemo zvanične Realme GT5 Pro specifikacije dobiti već 7. decembra pri lansiranju ovog telefona, insajderske informacije o njima ne prestaju da izlaze

Potencijalne Realme GT5 Pro specifikacije su još jednom onlajn: USB 3.2 port i 1 TB memorijskog prostora

Još jednom su na internetu izašle potencijalne Realme GT5 Pro specifikacije, iako ćemo ih zvanično videti već sedmog decembra za kada je zakazano lansiranje ovog telefona. Insajder pod Twitter (X) imenom @yabhishekhd objavio je da će predstojeći Realme flegšip telefon imati do 1 TB prostora za skladištenje podataka kao i USB 3.2 port.

To se vidi na reklamnim posterima koje je on objavio na svom profilu i oni zaista deluju kao zvanični tizeri kompanije. Uprkos tome što je kineska kompanija svakako bila veoma aktivna u promociji svog predstojećeg telefona, insajderi su iščekivanje ovog uređaja povećali objavljivanjem svojih informacija.

Tako smo do sada saznali da će Realme GT5 Pro specifikacije podrazumevati Sony IMX890 senzor kamere sa 50 MP na periskopskoj telefoto kameri sa 3x optičkim zumom, te da će poleđina telefona imati i opciju sa materijalom od veganske kože.

Glasine su sa druge strane otkrile da će u pitanju verovatno biti LTPO AMOLED ekran dužine dijagonale 6,78 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz i 1,5K rezolucijom. Maksimalna osvetljenost trebalo bi da bude u visini od 4.500 nita, uz PWM i DC zatamnjivanje.

Novi reklamni poster ukazuje i da bi brzina USB veze trebalo da bude 10 puta brža od USB 2.0 tipa, tako da je pretpostavka da  će Realme koristiti kontroler od 5 Gbps, poznat i kao USB 3.2 Gen 1×1 ili USB 3.1 Gen ili USB 3.0. Konfuzija u vezi sa USB imenovanjem stvorila je zbrku u ovom segmentu industrije, stoga imamo različite nazive za jedne te iste USB portove, podseća GSM Arena.

Čipset koji će pokretati telefon je Snapdragon 8 Gen 3, najnoviji mobilni procesor kompanije Qualcomm, a zahvaljujući greškama u maloprodaji, telefon će navodno koštati samo 3500 kineskih juana, što je manje od 500 evra. Naravno, ta cena važi za Kinu, bez troškova transporta i poreza pri distribuciji za druga tržišta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Imam Realme GT 5G dve godine i zadovoljan sam sa njim ali baterija je od nedavno jako propala. Sigurno duplo slabija.
    Problem je u tome što suslabi sa rezervnim delovima, nigde u servisima nema baterije.
    Sad samo ALI Express može da pomogne.
    Tek kad dođeš do tako nečeg vidiš da je to nekim kompanijama velika mana u odnosu na ove najjače.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi