Samsung Galaxy S23 serija je veliki hit, 60% prodaje čine Ultra modeli

Prodajne brojke Samsung Galaxy S23 serije deluju kao da prevazilaze i sva očekivanja, a interesantno je da najveći broj prodatih telefona čine Ultra modeli

Samsung Galaxy S23 serija je veliki hit, 60% prodaje čine Ultra modeli

Nakon što Galaxy S22 serija nije ispunila predviđanja po pitanju prodajnih brojki, Samsung je bio pod pritiskom da to ispravi sa Galaxy S23 modelima. Prema izveštaju korejskog portala YNA, kompanija je pogodila i potencijalno čak i premašila svoja interna očekivanja za prodaju svoje flagship serije za 2023. godinu.

Predstavnici kompanije Samsung su rekli da je korejskim medijima otkrila da se serija Galaxy S23 pokazala kao veliki hit širom sveta. Oni su takođe istakli prilično interesantnu podelu među svojim modelima, jer je Galaxy S23 Ultra, koji je najskuplji model, doneo 60% ukupne prodaje.

Ljudima se baš sviđa Galaxy S23 Ultra

Samsung predstavnici su takođe izjavili da serija Galaxy S23 beleži veću prodaju širom sveta u poređenju sa Galaxy S22. Samo u Evropi, obim prodaje Galaxy S23 telefona je 1,5x veći od Galaxy S22.

Na velikim latinoameričkim tržištima kao što su Meksiko i Brazil, gde je prodaja počela nedelju dana nakon globalnog lansiranja 17. februara, obim prodaje je 1,7 puta veći od prethodne generacije. Slično tome, impresivne performanse zabeležene su na Bliskom istoku i Indiji gde je obim prodaje bio 1,5x odnosno 1,4x veći od Galaxy S22. Samsung nije pružio podatke za tržišta Severne Amerike, uključujući SAD.

Kompanija je takođe istakla u globalnom odnosu prodaje za sva tri modela, Galaxy S23 Ultra čini 60% ukupne prodaje, dok Galaxy S23+ i Galaxy S23 čine po 20%. To pokazuje da i dalje postoji značajna potražnja za vrhunskim Samsung telefonima na tržištu, sve dok kompanija isporučuje izuzetan proizvod na koji kupci žele da potroše svoj novac.

Serija Galaxy S23 je već premašila 1 milion prodatih jedinica u Južnoj Koreji, pa se čini da je prodajni učinak do sada u skladu sa očekivanjima kompanije Samsung. TM Roh, šef Samsung odeljenja za mobilne uređaje je na Unpacked događaju u februaru optimistično izjavio da kompanija očekuje dvocifreni rast prodaje za Galaxy S23 seriju.

Mora se uzeti u obzir da je možda odluka kompanije Samsung da koristi Snapdragon čipset isključivo za sve varijante Galaxy S23 svuda sigurno doprinela ovakvim rezultatima. Kako se pojavljuju glasine o potencijalnom povratku na Exynos sa Galaxy S24, ovo bi trebalo da pruži kompaniji Samsung još jedan razlog da preispita odluku koja bi potencijalno mogla da loše utiče na interesovanje kupaca za novu Galaxy S seriju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. sustersic

    23ka se prodaje fantastično, a pad kvartalnog profita je užasan ...
    Ajmo ovako ...
    Oni koji su imali 21 neće bacati hiljadu evra za manje od godinu dana ali većini njih ističu dvogodišnji ugovori kako kod nas, tako verujem i u svetu, razlike u performansama su vidljivije, ekrani na starim telefonima izgrebani, maske izanđale, utisak kad se stari telefon stavi na sto je "neprimetan" ...
    Osvrt na tržište ...
    Šteta što Honor/Huawei, ViVo, Xiaomi, ZTE itd.itd. nemaju background jednog Samsunga da više zagolicaju tržište (ili manji pritisak Amerike).
    Potonji je ime izgradio zatrpavajući tržište jednim te istim telefonima, u sto varijanti, u prvoj dekadi novog milenijuma kako bi potisnuo Nokiu.
    Nastavio je to da radi i u narednoj sa smartfonima da bi ubio HTC (Nije Xiaomi glup), ali i tom hiperprodukcijom modela bez očigledne razlike otvorio tržište za Apple.
    Nekad Symbian, pa Android je tržište ovim pristupom išlo na ruku Apple-u ... i ide i dalje
    Čak i meni koji lično nisam ljubitelj iPhone-a kada tražim novi telefon sve izgleda već pomalo odvratno odbojno, uniformno bezlično, nemaštovito i preskupo ...
    Čak i flegšipovi imaju kompromise u karakteristikama ... a cene da se onesvestiš ...
    Niko ne može da me uveri u opravdano poskupljenje od 100% kada sam Poco F1 2018. mogao platiti 350, a imao isti procesor kao S9 i bio brži od koleginog exynosa, isti senzor kamere kao Google Pixel , 6 GB RAM koji je i sad aktuelan ... vrlo pristojan ekran, dobre slike i jednostavan za korišćenje sa Poco launcherom
    Danas su flegšip killeri telefoni od 700 evra, ... for God's sake
    Ili je ipak moguće biti manje alav

  2. Isto se to desilo i 1+,od jednog flagship killera, došao je do pokušaja da bude flagship i deluje mi da je puko, jer se istripovao da je bitan igrač. Nadam se da će se vratiti na stare staze,al čisto sumnjam. Verujem da će ih pre pojesti Nothing ili tako neko novi, koji će iskopirati njihovu foru. Negde sam pročitao da se Nokia vraća po 16.put i to sa 1+ forom, dobijaš vrhunski procesor, dobar ekran i neki "novi" minimalistički UI i to po nekoj ceni koja je manja od 400 evra.
    U poslednjih 5 godina, ništa se nije desilo kad su telefoni u pitanju, prodaju jedno te isto, po 5.,6. put,a cene, cene su nenormalne. Jedina novina su ovi telefoni na preklapanje i to je to.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi