Uz laptop i slušalice, Huawei MatePad Pro i Air tableti takođe stižu u Evropu

Huawei MatePad Pro tablet sa dužinom dijagonale od 13,2 inča, ali i Huawei MatePad Air PaperMatte takođe stižu u Evropu uz druge nove uređaje kompanije

Uz laptop i slušalice, Huawei MatePad Pro i Air tableti takođe stižu u Evropu

Na velikom Huawei događaju koji je kompanija održala ove nedelje, imali smo prilike da vidimo nove uređaje kao što su bežične FreeClip slušalice, ali smo čuli i najave onih koji će izaći van granica Kine. Tako će na međunarodno tržište, uključujući i u Evropu kompanija lansirati Huawei MatePad Pro tablet sa ekranom dužine dijagonale 13,2 inča, kao i MatePad Air PaperMatte tablet sa, kako mu i ime kaže, mat ekranom.

Huawei MatePad Pro 13,2’’

Ovaj uređaj pokreće najnoviji Huawei Kirin 9000S čipset, a na softverskoj strani podržava ga HarmonyOS 4. Huawei MatePad Pro ima RAM do 16 GB kao i 1 TB memorije za čuvanje podataka.

Njegov ekran je OLED tipa, dužine dijagonale 13,2 inča sa rezolucijom od 2880x1920p i brzinom osvežavanja od 144 Hz. Baterija mu je kapaciteta 10.100 mAh sa podrškom za žično punjenje od 88 W. Kompanija tvrdi da baterija na punjaču stiže do 85 posto za 40 minuta, dok je za potpuno punjenje potrebno 65 minuta uz njen „SuperCharge Turbo“ režim brzog punjenja.

Tablet ima šest zvučnika i tri kamere – primarnu sa 13 MP, ultraširoku sa 8 MP i selfi kameru sa 16 MP, a sistemu kamera pridružio se i ToF 3D senzor.

On će u Evropi takođe biti dostupan od 8. januara u pretprodaji, a zvanično će ući u prodaju 22. januara, baš kao i Huawei MateBook D 16 laptop. U konfiguraciji 12/256 GB koštaće 999 evra, a u onoj sa 12/512 GB 1199 evra. Takođe, 199 evra biće dodatak za pametnu magnetnu tastaturu, a cena M-olovke biće 99 evra.

Huawei MatePad Air PaperMatte tablet

MatePad Air PaperMatte tablet je u stvari revidirana verzija MatePad Air modela sa mat antirefleks ekranom protiv odsjaja i poboljšanom podrškom za M-Pencil 2.

Ovaj HarmonyOS tablet ima 11,5 inčna u dužini dijagonale ekrana koji je IPS LCD tipa sa rezolucijom od 1840×2800 piksela i brzinom osvežavanje od 144Hz, pri čemu je odnos stranica 3:2. Takođe, tablet ima Snapdragon 888 4G čipset, RAM do 12GB kao i opciju do 512 GB memorije za čuvanje podataka.

Ovaj uređaj koštaće 649 evra, a u kutiji sa njim dolazi i futrola za tastaturu, koja se inače može prikačiti za tablet tako da on izgleda kao laptop.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi