Većina korisnika će prvom prilikom zameniti Pixel telefone

Blizu 60 posto ispitanih korisnika će zameniti svoje Pixel telefone drugim brendom prvom prilikom koja im se ukaže, pokazuje anketa sa američkog tržišta

Većina korisnika će prvom prilikom zameniti Pixel telefone

Istraživanje sprovedeno među više od devet i po hiljada američkih korisnika pametnih telefona pokazalo je da će čak 57 posto onih koji koriste Pixel telefone verovatno preći na drugu marku prvom prilikom, objavio je statistički sajt Statista.

Anketa je trajala od aprila prošle do kraja marta ove godine, a obuhvatila je i korisnike Apple i Samsung Galaxy uređaja.

Ipak, treba napomenuti i da statistika ume da prevari, odnosno da neke stvari izbaci iz konteksta zbog malog uzorka ispitanika. U anketi je bilo ispitano samo 442 korisnika Pixel telefona, dok je iPhone korisnika bilo skoro četiri i po hiljade, a onih koji koriste Samsung Galaxy skoro tri hiljade.

Rezultati ankete nisu dobri po Pixel telefone

No, prema obrađenim podacima, samo 26 odsto od 442 korisnika Google Pixel telefona reklo je da je „malo verovatno“ da će promeniti brend svog telefona. 

Pixel telefoni su inače poznati po tome što imaju izvanrednu kameru i dobijaju prve informacije o najnovijim Android ažuriranjima. Osim toga, imaju i ekskluzivne Google funkcije poput Direct my call (koja u pozivu sa automatskim menijem na ekranu prikazuje šta govori automatizovani glas i koje brojeve treba da dodirnete za željenu opciju) i “Hold for me” (koja vas obaveštava kada se u pozivu javio operater neke korisničke podrške nakon što ste bili stavljeni na čekanje).

Ipak, od kada je Google objavio Pixel 6 seriju, pokazalo da se mesečna ažuriranja ne stižu na vreme, a tu je slabašno trajanje baterije koja se jako sporo puni na Pixel Pro modelima.

Korisnici Pixel telefona su morali i da se suoče sa nekim greškama, poput najnovije koja je dovela do toga da se uređaji serije Pixel 6 i 7 prazne velikom brzinom i dovode do pregrevanja telefona. Ova greška je pre tri dana popravljena kada je Google potvrdio da je u pitanju bila greška na serveru koji je bio zadužen za podršku servisa i aplikacija.

To su mogući razlozi za ovakve rezultate ankete, a u poređenju sa brojnijim ispitanicima korisnika iPhone i Samsung Galaxy telefona, Google je u ubedljivoj prednosti po odustajanju njegovih korisnika od Pixel uređaja.

Nešto manje od pola, odnosno 49 posto korisnika iPhone telefona reklo je da je mala verovatnoća da će promeniti brend svog telefona, dok je istu stvar reklo 44 odsto korisnika Samsung Galaxy uređaja.

Ova anketa će možda naterati Google da donese neka poboljšanja u svoje Pixel uređaje, kako bi sprečio potencijalnu štetu koja je verovatna na osnovu rezultata istraživanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi