Vivo je predstavio X100 seriju telefona, svoje nove premijum uređaje

U kineskom Nacionalnom centru za vodene sportove u Pekingu, Vivo je predstavio X100 seriju telefona obećavajući unapređene mogućnosti kamera

Vivo je predstavio X100 seriju telefona, svoje nove premijum uređaje

Lansiranjem novih telefona na konferenciji u Pekingu na čijem je licu mesta i Benchmark redakcija, gigant Vivo je predstavio X100 seriju svojih novih vodećih uređaja. U seriji su za sada X100 i X100 Pro telefoni, a kako tvrdi Vivo oni nastavljaju formulu X serije za obezbeđivanje najsavremenije tehnologije obrade slika krajnjim korisnicima, pomažući svakome od njih da postignu svoj savršeni snimak.

Serija X100 razvijena je u bliskom partnerstvu sa dugoročnim Vivo strateškim partnerom i optičkim pionirom ZEISS, a saradnja pruža tehnologiju slika profesionalnog nivoa na jednom uređaju, ističe kineska kompanija.

Vivo je predstavio X100 seriju sa unapređenim performansama uz novi MediaTek čipset

Vivo X100 i X100 Pro poseduju Vivo – Zeiss koinženjerski sistem za obradu slika za profesionalno fotografisanje na pametnom telefonu i pružaju superiornije performanse sa MediaTek Dimensity 9300 procesorom, prilagođenim čipom za obradu slike, a imaju i poboljšani kapacitet baterija.

Vivo X100 Pro donosi ZEISS APO Floating telefoto kameru, ZEISS jednoinčnu glavnu kameru i podržava 4K filmski video režim koji pruža bioskopski kvalitet video zapisa.

Nastavak nasleđa serije X sa još moćnijim funkcijama kamere

Nova serija Vivo X100 serija uvodi inovacije koje menjaju igru u saradnji sa nemačkom kompanijom ZEISS, opremajući korisnike hardverom i softverom za pravljenje visoko preciznih fotografija u svim scenarijima, posebno ciljajući izazove u snimanju na daljinu i izbliza.

X100 Pro ima 50MP ZEISS jednoinčnu glavnu kameru, 50MP ZEISS APO Floating telefoto kameru i 50MP super širokougaonu kameru. Moćna telefoto kamera dolazi sa novim ZEISS standardima Vario-Apo-Sonnar za odlične makro fotografije. Telefon takođe usvaja ZEISS Floating Elements Design, „zamršen“mehanički dizajn koji obezbeđuje visokokvalitetne slike bez obzira da li se radi o fotografisanju izbliza ili iz daleka.

Dizajn postavlja novi standard sa otvorom blende f/2,5 bez presedana kako bi se osigurao visok kvalitet slike u različitim scenarijima, čak i od 6 do 10 puta. ZEISS Floating Elements Design omogućava makro fotografiju, dajući korisnicima mogućnost da snimaju krupne kadrove sa udaljenosti od samo 15 cm na X100 i samo 18 cm na X100 Pro. Pro model telefona ima prvi sistem za obradu slike na svetu koji ima APO serifikat. Objektiv značajno smanjuje hromatsku aberaciju i povezane probleme sa jasnoćom slike.

Kao dodatak kvalitetu slike, optička precizna kalibracija obezbeđuje da glavne i telefoto kamere na X100 Pro daju doslednu oštrinu i kvalitet slike. Iskustvo je zaokruženo stabilizacijom slike na SLR nivou, kako na glavnoj, tako i na telefoto kameri.

X100 dolazi sa 50MP VCS True Color glavnom kamerom, ZEISS telefoto kamerom od 64MP i super širokougaonom kamerom od 50MP. I X100 i X100 Pro su sertifikovani sa ZEISS T* Coating naprednom tehnologijom antirefleksnog „prevlake“ koja značajno povećava propusnost svetlosti i pomaže u preciznoj reprodukciji boja uz smanjenje refleksije svetlosti, omogućavajući korisnicima da snime jasne slike čak i u složenim svetlosnim uslovima.

Serija X100 je takođe optimizovana za vodeće mogućnosti u industriji u fotografisanju zalaska i izlaska sunca jer je podržana telefoto hardverom i nadograđenim Vivo Origin Imaging Engine-om. Donoseći nadogradnje kvaliteta slike, nijansi boja i računarskih procesa, Vivo Origin Imaging Engine pomaže u fotografisanju zalaska ili izlaska sunca tako što identifikuje specifične scenarije crvenog sunca i precizno snima scenu.

Poboljšanu portertnu i noćnu fotografiju podržava dvostruka obrada flegšip čipova

Revolucionarne karakteristike mobilne fotografije prevazilaze hardverske specifikacije i omogućavaju korisnicima da snimaju, kreiraju i uređuju slike i video zapise profesionalnog kvaliteta u pokretu. Napravljene su nadogradnje mogućnosti portretnog i noćnog snimanja, uz nove dodatke prepoznatljivim ZEISS bokeh efektima.

X100 Pro je podržan od strane prilagođenog Vivo V3 čipa, koji je nastao na 6 nm proizvodnom procesu sa 30% povećanja odnosa energetske efikasnosti, što dovodi do naprednih nadogradnji u portretnoj videografiji. X100 Pro je prvi Android pametni telefon sa 4K filmskim portretnim video režimom, idealan za korisnike koji žele da snimaju i uređuju kreativni sadržaj bez napora na svom pametnom telefonu. Sa ovom moćnom funkcijom fokus se automatski pomera i prati subjekt tokom snimanja, stvarajući bioskopski osećaj. Korisnici takođe mogu da iskoriste prednosti nove funkcije 4K filmskog portretnog videa da bi primenili ZEISS bioskopski video bokeh stil. U opciji Album dostupno je i nakandno uređivanje 4K Cinematic portretnih video zapisa, što pruža lakše podešavanje efekata i stilove.

X100 i X100 Pro nastavljaju težnju serije X da omogući fotografisanje na profesionalnom nivou na pametnom telefonu, ovog puta donoseći potpuno novi pogled na portrete.

Po prvi put u X seriji, Vivo predstavlja ZEISS Multifocal Professional Photography, omogućavajući korisnicima da snimaju profesionalne portrete sa žižnom daljinom do 100 mm, što je savršeno za fotografisanje putovanja, umetničko fotografisanje ili jednostavno beleženje radosnih trenutaka kod kuće. Dodajući više kreativnih opcija, serija X100 predstavlja ZEISS B-Speed Style Bokeh, najnoviji dodatak ZEISS Style Portrait paketu. On je inspirisan karakterističnim cirkularnim trouglastim bokeh efektom, sa ZEISS klasičnim brzim bioskopskim sočivom iz sredine sedamdesetih godina.

Vivo je predstavio X100 sa ogromnim skokom u performansama

X100 i X100 Pro dolaze sa Dualg flegšip čipom koji sadrži Vivo prilagođeni čip za obradu slike, ali i MediaTek Dimensity 9300. X100 je napravljen sa Vivo V2 čipom, dok je napredniji model opremljen Vivo V3 čipsetom. S druge strane, novi MediaTek čipset može se pohvaliti osmojezgarnim CPU klasterom koji nudi ogroman skok u performansama u odnosu na svog prethodnika.

Oba telefona tako nude Game Frame Interpolation tehnologiju za bolje gejming iskustvo. Međutim, Pro model ide korak dalje sa Game Super Resolution tehnologijom koja nudi poboljšano vizuelno iskustvo.

Serija X100 uspešno balansira bateriju velikog kapaciteta sa brzim punjenjem kroz tri ključna dostignuća u industriji: Negative Electrode Graphite Reconstruction tehnologiju, tehniku Electrode Cold Press i Micrometer Laser Array Etching proces. Zahvaljujući tome, telefoni dostižu povećanje ukupne gustine energije od 8,3% u poređenju sa prethodnim generacijama. X100 je opremljen sa ekvivalentno velikom baterijom od 5.000 mAh (TYP) i podržava do 120 W Dual-Cell FlashCharge punjenje. X100 Pro takođe ima veliku bateriju ali od 5.400mAh (TYP) i podržava bežično FlashCharge punjenje kao i do 100W Dual-Cell FlashCharge punjenje.

Vizuelno iskustvo korisnika na Vivo X100 seriji je dodatno poboljšano LTPO displejem za zaštitu očiju i ekskluzivnim Vivo V sistemom upravljanja brzinom kadrova, koji dinamički prilagođava brzinu osvežavanja na osnovu brzine klizanja prsta, obezbeđujući bolje iskustvo za smanjenje potrošnje energije. Sa većom površinom uvek uključenog ekrana, ekran može da dostigne lokalnu maksimalnu osvetljenost do 3000 nita, što obezbeđuje da sadržaj na ekranu ostaje vidljiv čak i pod jakom sunčevom svetlošću.

Vrhunski dizajn za tihi luksuz i izdržljivost

X100 linija nastavlja legendarnu, elegantnu i laganu estetiku dizajna X serije. Prsten oko modula kamere koji podseća na oreol je ključni element dizajna koji odražava Sun Halo i Moon Halo Design. Napravljen od nerđajućeg čelika za vazduhoplovstvo, oreol odaje dašak minimalističkog luksuza, sa sunčanom teksturom koja podseća na vrhunske mehaničke satove. U isto vreme, korišćeni materijal obezbeđuje izdržljivost – otporan je na habanje, visoke temperature i koroziju. Za dodatni mir, svi modeli u seriji imaju IP68 otpornost na vodu i prašinu. Serija X100 najavljena u Pekingu lansira se u dve glavne verzije dizajna: „sanjivoj Startrail plavoj“ i „Asteroid crnoj temi“.

Na konferenciji je za sada otkriveno da će osnovni model serije biti dostupan na kineskom tržištu u konfiguracijskom rasporedu sa 12/256 GB ili 16/512 GB, dok će Pro model imati RAM od 16 GB u kombinaciji sa 512 GB prostora za skladištenje podataka. Kada bude bilo više informacija o drugim tržištima, Benchmark će izvestiti o njima.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Da li je toliko tesko ubaciti poseban kamera taster?

  2. q3railer

    Zanimljivi uredjaji svakako, ispratio sam nesto od live prezentacije danas. Nije ni lose ovo dvostruko predstavljanje. Dok stigne global verzija, sve prednosti i mane telefona bice poznate. Za sada mi deluje interesantnije od Xiaomi 14 serije.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi