Vivo X Fold2 će biti prvi savitljivi telefon sa Snapdragon 8 Gen 2

Vivo X Fold je predstavljen u aprilu prošle godine, a po najnovijim informacijama, uskoro možemo očekivati Vivo X Fold2 sa najbržim čipsetom današnjice.

Vivo X Fold2 će biti prvi savitljivi telefon sa Snapdragon 8 Gen 2

Novosti dolaze od jednog od najpoznatijih insajdera, Digital Chat Station sa Weibo mreže, koji govori da će Vivo X Fold2 stići sa malo većom baterijom, nego kod prethodnika – 4800 mAh, kao i sa bržim čipsetom. Pominje se i brzo punjenje koje smo videli i kod X90 Pro serije – 120 W, što je ozbiljan skok sa 66 W, koliko je podržavao originalni X Fold.

Kao i sa Vivo X90 Pro i Pro+ verzijom, ova kompanija je predstavila X Fold i njegovu „Plus“ verziju, rezervisanu za kinesko tržište. Kod savitljivih telefona Plus verzija ima brže punjenje, jači čipset i specijalnu crvenu boju.

Krajem prošle godine, Digital Chat Station je pisao da će Vivo X Fold i X Flip stići u prvoj polovini ove godine, kao i da će veliki savitljivi ekran X Fold modela podržavati 2K rezoluciju. Unutrašnji i spoljni ekran bi trebalo da imaju ultrazvučne senzore otiska prsta koje smo videli kod X80 Pro. Kada je glavna kamera u pitanju, insajder navodi optički stabilizovanu Sony IMX866 primarni senzor na ovom telefonu.

Kada je X Flip u pitanju, nije procurilo mnogo informacija kao za X Fold, ali se očekuje da telefon dođe sa Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetom, što ima više smisla nego znatno skuplji Snapdragon 8 Gen 2.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi