Vivo X100 Pro Plus verovatno donosi 200x digitalni zum sa 200 MP periskopskom kamerom

Zahvaljujući svojoj periskopskoj telefoto kameri sa 200 MP, Vivo X100 Pro plus navodno će doneti 200x digitalni zum, ali i 4,3x optički boljeg kvaliteta

Vivo X100 Pro Plus verovatno donosi 200x digitalni zum sa 200 MP periskopskom kamerom

Iako je kompanija Vivo već lansirala telefone serije X100 sa impresivnim mogućnostima kamere, tu izgleda ne želi da se zaustavi pošto planira da objavi i Vivo X100 Pro Plus model telefona. On bi trebalo da donese neverovatni 200x digitalni zum zahvaljujući svojoj periskopskoj telefoto kameri sa 200 MP.

Telefoto kamera sa senzorom od 200 MP bila bi prva takve vrste u kompletnoj industriji pametnih telefona, ujedno sa veličinom senzora od 1/1,5 inča. Poznati Weibo insajder DigitalChatStation kaže da prototip uređaja koristi 4,3x optički zum sa žižnom daljinom od 100 mm. On će navodno moći da pruži optički zum impresivnog kvaliteta od čak 10x. Njegov izveštaj takođe pominje i „fuziju žižne daljline“ koja bi trebalo da pruži odlične fotografije u portretnom režimu i uopšte poboljšano iskustvo fotografisanja.

Ovaj telefon trebalo bi da izađe u aprilu 2024. godine, a za razliku od već lansiranih modela ove serije, njega bi umesto MediaTek Dimensity 9300 trebalo da pokreće Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset. Vivo X100 Pro Plus trebalo bi da ima i „ultrazvučni“ skener otiska prsta kao i Sony LYT-900 kao senzor glavne kamere.

Posmatrajući ove specifikacije, izgleda da kompanija želi da se pozicionira na vrh tržišta pametnih telefona sa jako dobrim kamerama, parirajući konkurenciji tehnoloških giganta ostvarenoj na ovom polju.

Sama X100 serija uređaja već je donela unapređenja sama po sebi, ali ukoliko razmišljate o kupovini novog telefona i sviđa vam se ponuda ove kompanije, možda je bolje da sačekate i zvanično lansiranje novog člana ove serije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. ExYu Sport

    Odličan tekst. Jedino što na kraju nije trebalo da piše da žele da pariraju vodećim brendovima. BBK sa svojim telefonima (naročito trenutno sa 100x Pro) je već iznad Samsunga i Iphone-a. Kada se na tržištu (nažalost verovatno kineskom) pojave Vivo X100 Pro+ i Oppo Find X7 Ultra, to više neće ni biti trka. Odoše za jedno koplje napred.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi