Xiaomi 14 Ultra će imati nova sočiva kamera na verovatno istom dizajnu kao i prethodnik

Kako se lansiranje Xiaomi 14 Ultra bliži, tako dobijamo sve više informacija o njemu, a iako nezvanične neke su prilično uverljive, kao one o njegovim kamerama

Xiaomi 14 Ultra će imati nova sočiva kamera na verovatno istom dizajnu kao i prethodnik

Prema slici koja se pojavila na društvenoj Weibo, deluje da će predstojeći Xiaomi 14 Ultra telefon imati isti ukupni dizajn kao i njegov prethodnik, aktuleni Xiaomi 13 Ultra model. Procurila slika otkriva kako izgleda staklo poklopca sistema kamera na zadnjoj strani telefona i na osnovu nje vidi se da će njihov dizajn ostati isti, iako će se u „rupama“ verovatno naći potpuno nova sočiva kamere.

Glavna kamera bi prema tome trebalo da ima otvor blende f/1,6 dok bi periskopsko telefoto sočivo verovatno moglo imati f/2,5, a sistem kamera bi opet trebalo da bude razvijen u saradnji sa kompanijom Leica.

Xiaomi voli da menja izgled svojih flegšip uređaja iz generaciju u generaciju, a od kad je Ultra oznaka deo njegovog brenda, nismo videli ponavljanje dizajna. To onda znači da su ove informacije ili netačne ili je kompanija jednostavno zadovoljna poslom koji je obavila prošle godine, te je sada odlučila da jednom ne popravlja ono što nije pokvareno.

Međutim, ukoliko je verovatno prethodnim insajderskim izveštajima, glavna kamera Xiaomi 14 Ultra telefona bi trebalo da ima Sony LYT-900 senzor sa promenljivim otvorom blende.

U svakom slučaju, to ćemo videti po njegovom lansiranju, a trenutno je ipak najveća nepoznanica da li će ovaj telefon biti globalno dostupan ili će kompanija razočarati svoje ljubitelje njegovim lansiranjem isključivo u Kini, kao što je to bilo učinjeno sa Xiaomi 11 i Xiaomi 12S Ultra modelima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi