Huawei Fit Watch (Video)

Huawei Fit Watch (Video)

Jedan od mnogih u moru fitness satova ali drži svoje mesto. Lepog i kompaktnog dizajna i sjajne izrade, sa sasvim korektnom cenom. Dolazi sa nizom funkcija koje će svakog ljubitelja ovakvih gedžeta oduševiti.

  Sadržaj

   Pojavom pametnih satova sa fitnes opcijama, svi redovni i aktivni vežbači se mogu složiti da je ovakva spravica pun pogodak. Da u samo par sekundi proveravate i pravite bolje performanse, manje mučite srce i mišiće, ali i posle vežbanja, uživate u rezultatima i informacijama koje ovakvi satovi pružaju.
    

    
   Ako ste samo-motivisana osoba, a nalazite se u periodu života, kada ne možete da precizirate vreme svojih vežbi, Huawei Watch Fit je pravi uređaj za vas. Ne samo što je izdominirao sa odnosom cene i kvaliteta, već i sa apsolutno neverovatnim brojem vežbi i sportova koje ovaj sat može da isprati.Ovaj sat dolazi sa 96 sportskih modova, od kojih je 11 namenjeno profesionalnom sportu. Vodeni sportovi su takođe uključeni, jer je i ovaj sat i vodootporan po 5ATM standardu.
    
   fitz1s.jpg
    
   Ovo je zaista impresivno i može vam dobro doći u slučaju da volite sport, želite da počnete da se bavite istim ili samo želite da održavate svoju kondiciju. Svi spomenuti sportski modovi, ne samo da su mnogobrojni, već ovaj sat ima i animirane prikaze kako se ove vežbe rade na pravilan način, što je uvek najbitnije kod vežbanja.
    
   Takođe, pored činjenice da će putem GPSa pratiti vaše aktivnosti napolju, opominjaće vas u kojoj ste zoni opterećenja, meriće otkucaje vašeg srca, nivo stresa ali i kvalitet spavanja i odmaranja. Zanimljivo je da je proveru nivoa stresa moguće pokrenuti samo iz aplikacije na telefonu, dok na samom satu možete videti istorijat. Istina stres se meri i automatski tokom dana kada god ste u stanju mirovanja. Praćenje nivoa zasićenja kiseonika u krvi se takođe vrši na zahtev, mada njega možete pokrenuti i direktno sa sata. Na ovom modelu sata, GPS nema funciju da se, ukoliko se izgubite negde, lakše vratite kući, već će samo pratiti rute koje ste prošli, tokom trčanja ili vožnje bicikla. Sat vam takođe može prikazivati i vremenske prognoze.
    
   fitz2s.jpg
    
   Ono što će vas po otvaranju kutije fascinirati je to što je zaista lep, da je vrhunskog kvaliteta i da je jedan pravi slatkiš iz Huaweijeve kuhinje. S druge strane, nema greške da, ako ste Apple korisnik, bude pomešan za iWatch, jer neodoljivo podseća na njega.
    
   Sat toliko lagan, veličine ekrana od 1.64 inča, a ima samo 21gr, u nekim trenucima se ni ne oseća da je tu, što je sjajno i neopterećujuće za vežbanje i spavanje. Huawei je tu i napravio vrhunski potez i dizajn u rešenju da umesto metala, izabere plastiku za izradu ovog sata i tim potezom mu je dodatno smanjio težinu. Debljina profila je 10.7mm u najširoj tački, najpre zbog izbočenih senzora, ali mala masa i blaga zakrivljenost uređaja koja donekle prati konturu ruke čine da sat bude vrlo udoban za nošenje. Okvir uređaja je izrađen od plastike koja je doduše dovoljno čvrsta da na dodir deluje kao metal, pa čak i izgledom, za razliku od podnožja koje je nesumnjivo plastično, a na kome se nalaze i optički senzori za puls, kao i kontakti za punjenje baterije.
    
   fitz3s.jpg
    
   Gornja površina je prekrivena neimenovanim 2.5D zakrivljenim staklom ispod koga se nalazi AMOLED ekran dijagonale 1.64” i rezolucije 280 x 456 piksela. Kvalitet prikaza i rezolucija su vrlo dobri, a interesantno je i da je sat opremljen senzorom osvetljenja, koji svetlinu ekrana prilagođava ambijentu, pa će tako napolju na jakom suncu ekran biti vrlo svetao, a uveče prigušen, što i izgleda prijatnije, a i štedi bateriju. Sam ekran ne prekriva baš kompletnu površinu od okvira do okvira, ali se to ne vidi usled dizajna korisničkog interfejsa i samih skinova sata, koji vešto kriju dodatnu marginu oko ekrana.
    
   Narukvica je zaista kvalitetna i prijatna za nošenje, tokom vežbanja, ali i tokom spavanja, jer ovaj sat beleži i da li se pravilno odmarate. Kad smo već kod narukvice, ona dolazi u četiri boje, mint zelenoj, nežno roze, grafitno crnoj i narandžastoj boji.
    
   fitz4s.jpg
    
   Ulepšavanje ekrana može da počne, jer na ovom satu postoji toliko veliki broj pozadina za ekran, da svakog dana, možete promeniti istu i na taj način, stalno imati novi sat uz vaš outfit. Ono što je još lepše jeste, da možete i sami dizajnirati pozadine za svoj sat. Iako je njegova primarna namena da bude vaš partner u vežbanju, ovaj sat divno izgleda i može se koristiti i kao običan sat, koji u sebi ima dodatne fitness opcijame i merenja.
    
   Što se korisničkog interfejsa tiče, ukoliko ste prethodno imali kontakta sa Honor ili Huawei satovima, sve će vam delovati poznato. Povlačenjem prsta levo i desno sa glavnog ekrana dobijate pregled widgeta poput istorije pulsa, nivoa stresa, vremenske prognoze, multimedijalnih kontrola i dnevnih ciljeva po pitanju aktivnosti.
    
   fitz5s.jpg
    
   Za razliku od klasičnih modela koji poseduju dva bočna tastera, Huawei Watch Fit ima samo jedan koji će vam služiti za buđenje sata, pored naravno okreta zgloba, ali i za pozivanje liste svih aplikacija i mogućnosti.
    
   Baterija traje apsolutno predugo i da me sat sam nije podsetio da će se baterija potpuno isprazniti, zaboravila bih da je ovo uređaj koji morate da dopunjujete, pa je njegov vek do sledećeg punjenja oko 10 dana. U slučaju da koristite GPS, za vežbe van kuće ili teretane, trajanje jednog punjenja baterije se može, očekivano, smanjiti na 7 dana. No, punjenje vas neće mnogo ometati, jer je ovaj sat opremljen Super chargerom, koji će uređaj za 15ak minuta napuniti čak i do 50%.  Punjenje sata se vrši jednostavnim kablom sa dva kontakta koji se magnetom postavlja na mesto i koji možete povezati na bilo koji USB port, a 30 minuta punjenja pruža oko 7 dana korišćenja.
    
   Ono što nedostaje na ovom satu su dve stvari: nemogućnost javljanja na poziv, jer ako je već u pitanju sat koji je namenjen vežbačima, voleli biste da ne morate da silazite sa trake ili bicikla, da biste uzeli telefon i odgovorili na poziv.
    
   fitz6s.jpg
    
   I druga, da na modelu koji je bio na testu kod nas, nije postojala aplikacija za muziku, koju svakako smatramo jednom od osnovnih delova vežbanja, te se sa ovog uređaja samo može kontrolisati muzika, ali koja dolazi sa uparenog telefona, i to samo ukoliko nije u pitanju iPhone. Takođe, s obzirom da mnogi vežbači koriste posebne aplikacije, za trčanje ili vožnju biciklom, biće razočarani kada saznaju da te aplikacije nisu kompatibilne sa Huawei Health aplikacijom, preko koje se čuvaju podaci koje ovaj sat beleži. Generalno, na ovaj sat, kao i druge modele ovog proizvođača nemate mogućnost skidanja aplikacija.
    
   Notifikacije, koje želite da primate, možete samo da pročitate, ne možete odgovoriti porukom direktno sa sata. Tokom testa, notifikacije su u početku bile baš zgodne, ova opcija nam je štedela vreme, ali tokom radnog vremena i većeg priliva notifikacija, notifikacije su nas opterećivale, i ova opcija je bila prva, koju smo isključila tj. smanjila jačinu vibracija notifikacija na ruci.Utisak posle nekoliko dana korišćenja ovog sata, jeste, da je on zaista lep aksesoar i prijatelj za vežbanje, za one koji ne bi mnogo želeli da se druže tokom korone sa ostalim vežbačima i da će im vežbe koje se nalaze na ovom satu biti sasvim dovoljne, ma i više nego dovoljne za duži period vežbanja. Muziku će morati sami da puste na telefonu, na kojem će i odgovarati na pozive i poruke.
    

    
   I za kraj da dodamo da je cena Huawei Watch Fit na domaćem tržištu je 16.999 dinara, odnosno oko 143€. 

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi