Kingston MobileLite Wireless G2

Kingston MobileLite Wireless G2

Kingston MobileLite Wireless G2 je proizvod koji morate imati u vidu ukoliko ste stalno u pokretu i pritom sa sobom nosite gomilu gedžeta. Kingston MobileLite Wireless G2 je multifunkcionalan uređaj koji spaja eksternu bateriju, čitač kartica, prostor za smeštanje podataka i ruter. Pritom staje i u džep, što je najbolje od svega.

  Sadržaj

   Kingston je sa konceptom bežičnog čitača kartica počeo negde polovinom pretprošle godine. Ideja se pretočila u vrlo funkcionalan proizvod koji je ponudi vrlo zanimljive mogućnosti korisnicima. Bežični čitač kartica sa USB portom koji je mogao da posluži i za smeštanje podaka kada napunite memoriju vašeg pametnog telefona i/ili tableta je odlična ideja, ali je ostalo prostora za napredak.
   Kingston je odlučio da evolucija ovog koncepta ne ide sitnim koracima, pa nova generacije MobileLite-a donosi pregršt inovacija koje ovom proizvodu dodaju potpuno novu dimenziju. Multifunkcionalnost nije imala ovako bukvalno značenje još od kada je izmišljen “švajcarski armijski nož”. No, krenimo redom.
   Pakovanje
   Kutija u kojoj ovaj uređaj stiže je vrlo jednostavna i praktična. Prednja strana se otvara poput knjige i sa jedne strane otkriva mogućnosti, a druga je transparentna kako biste videli sam proizvod.
   kingston_mobilite_g2_001_s.jpg 
   kingston_mobilite_g2_002_s.jpg
   Sadržaj je relativno skroman, mada i nema mnogo toga da se ubaci na spisak propratne opreme, a da bude smisleno. Tu je USB kablić, koji je mogao biti malo duži, dokumentacija i adapter za microSD kartice koji ih pretvara u klasičan SD standard.
   kingston_mobilite_g2_003_s.jpg
   Kingston MobileLite Wireless G2 je uređaj veličine neke kabastije eksterne baterije, a izrađen je u potpunosti od plastike. Kombinacija crne i bele boje ga čini pristojno atraktivnim, a zbog nešto zaobljenijih ivica lepo leži u ruci i pored toga što ima nešto veće dimenzije.
    kingston_mobilite_g2_005_s.jpg
   Osnovna ideja ovog modela je da se koristi za bežični prenos podataka sa uređaja kao što su telefoni i tableti. Sve se obavlja putem 802.11 veze, odnosno Wi-Fi-a, a podržani su iPhone od četvrte generacije, pa nadalje, kao i iPad modeli od druge generacije. Što se Android uređaja tiče, kompatibilnost postoji za sve modele koji imaju Android 4.0 pa naviše. Ovo je dovoljno da većina aktuelnih modela bude obuhvaćena.
    kingston_mobilite_g2_007_s.jpg
   Veza sa uređajem se obavlja putem Android i iOS aplikacija koje omogućavaju da kopirate sadržaj sa i na svoj telefon, odnosno tablet. Pritom, podržana je mogućnost strimovanja sadržaja, pa ukoliko imate film ili video klip koji želite da odgledate bez prebacivanja na tablet/telefon to je moguće iz same MobileLite aplikacije. To važi i za slike i drugi sadržaj, a mogućnosti se proširuju sa svakim novim update-om aplikacije.Što se samog MobileLite G2 tiče, on može da se poveže putem USB-a sa kompjuterom i da postane klasičan čitač kartica, ali verujemo da će to biti poslednji scenario u kom će se koristiti. Kao što smo rekli, podržane su SD i MMC kartice i sve njihove podvrste uz odgovarajući adapter. Pored toga, tu je i USB konektor, pa uz fleš disk odgovarajuće veličine, MobileLite može da posluži i kao eksterni hard disk sa bežičnom vezom kao što je to bio Wi-Drive kome više uređaja može da pristupi istovremeno.
    kingston_mobilite_g2_010_s.jpg
   Iako je bežični čitač kartica osnovna namena MobileLite-a, to je samo jedna od njegovih mogućnosti. Ovaj uređaj poseduje integrisanu bateriju kapaciteta 4640 mAh i može da se koristi kao eksterna baterija. Sa ovim kapacitetom nije rekorder među specijalizovanim eksternim baterijama, ali je dovojno da se prosečan smartfon napuni dva puta. Uostalom, poslužiće za kritične situacije i tada ćete biti zahvalni na ovoj opciji.
    kingston_mobilite_g2_009_s.jpg
   kingston_mobilite_g2_006_s.jpg
   Kako ima ugrađen WiFi modul, Kingston je rešio da ga iskoristi na vrlo pametan način. Naime, Kingston MobileLite G2 poseduje LAN konektor i može da posluži kao AP, odnosno bežični ruter. Kada ste u hotelu gde se internet naplaćuje po priključenom uređaju, ovaj gedžet može da bude spas za vaš novčanik. Jednostavno ga povežite na LAN priključak i dobićete klasičan ruter.
    kingston_mobilite_g2_008_s.jpg
   U ovom scenariju možete da računate na malo veći stepen zagrevanja nakon dužeg korišćenja, ali je sve u granicama normale. Najbolji deo u celoj priči je to što su podržani i 3G modemi koji se priključuju putem USB porta. Fenomenalno, zar ne?
    kingston_mobilite_g2_011_s.jpg
   Pored svih ovih funkcionalnosti, proizvođač nije zaboravio ni detalje koji se odnose na praktičnost tokom upotrebe. Na prednjoj strani se nalazi prekidač za paljenje, kao i tri LED indikatora rada. Pritiskanjem i držanjem tastera za paljenje možete odabrati mod rada kada ne koristite više funkcionalnosti uređaja u isto vreme kako biste što manje angažovali bateriju. Na primer, moguće je da se isključi svaka funkcija osim WiFi rutera što je vrlo zgodno u određenim situacijama.
   Zaključak
   Što se tiče upotrebljivosti MobileLite-a G2 u svakodnevnom životu možemo da kažemo samo najbolje. Prosto, ovo je odlična stvarčica koja će vam dobro doći u velikom broju situacija. Prazna baterija, popunjen telefon, žična veza sa internetom u hotelu su samo neki od primera.
    kingston_mobilite_g2_013_s.jpg
   Verujemo da bi svako voleo da ima ovakav uređaj u rancu, kolima, džepu… Ipak, poenta je da li se prepoznajete u ovakvim scenarijima dovoljno često. Ukoliko retko dolazite u ovakve situacije onda MobiLite G2 može da završi kao neiskorišćen potencijal.
   award_s_1.JPG 
   Sa druge strane, ukoliko ste često u pokretu živite od vaših elektronskih uređaja ili ih jednostavno non-stop koristite, onda je Kingstonov MobileLite Wireless G2 jedna od najkorisnijih stvarčica koju sebi možete da priuštite.
    
   Prednosti:- Lako deljenje sadržaja sa uređajima- Veliki broj različitih funkcionalnosti- Ethernet priključak- Dorađena MobileLite aplikacija
   Nedostaci:– Malo veće dimenzije

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi