Tablet dodaci: Cooler Master Mobile Wave Stand i Wake Up Folio

Tablet dodaci: Cooler Master Mobile Wave Stand i Wake Up Folio

Kupili ste tablet, ali se ispostavlja da ipak treba nešto dodati kako bi „to bilo to“. Dodaci za tablete su prilično popularna stvar na globalnom nivou, a dalji rast prodaje tableta dodatno podstiče prodaju ovakvih „sitnica“. Među onima koji se takmiče na ovom polju je i Cooler Master sa svojim Choiix brendom, koji nam ovog puta predstavlja dva dodatka za koje mirne duše možemo ustvrditi da predstavljaju esencijalnu stavku za poklon

  Sadržaj

   Filip MajkićIako smo pošli od toga da se radi o „sitnicama“, dodaci za mobilne uređaje (ne samo tablete) predstavljaju stavku koja može značajno da proširi funkcionalnosti mobilnih uređaja, ili pak da značajkno utiče na iskustvo korišćenja. Usled toga, ovakve stavke mogu da nose to ime samo po odnosu cene koju je potrebno platiti za njih u odnosu na cenu inicijalnog, osnovnog proizvoda (tableta), za čije produbljeno uživanje u korišćenju oni zapravo i služe.

   Ono što je zapravo najlepše kod ovakvih dodataka jeste da ponekada niste ni svesni koliko oni u stvari mogu uneti novine u doživljaj i korišćenje vaših uređaja, a to posebno može biti slučaj sa tabletima koji su generalno noviteti na našem, pa i na svetskom tržištu. Upoznajmo stoga Choiix Wave Stand, postolje za tablete, kao i Wake Up Folio futrolu.

   Choiix Wave Stand Kao što se iz imena može zaključiti, reč je o – postolju za tablet. Ono je izrađeno od aluminijuma i namenjeno je osobama koje prosto žele da im tablet stoji u uspravnom položaju (ili im je jednostavno raspored nameštaja takav da je to poželjno), a da pri tome ne umaraju ruke, odnosno da budu u prilici da ruke koriste za nešto drugo. Iako se naizgled ne radi o „must have“ dodatku, reći ćemo da smo u praksi našli da je ovakav dodatak zapravo vrlo koristan.

   Postolje za tablete je vrlo atraktivno, i sastoji se iz tri „talasasto zakrivljena“ aluminijumska dela. Ukupna masa postolja iznosi 336 grama, što ga čini ne naročito teškim, a opet dovoljno teškim da prihvati masu tableta. Aluminijum je čvrst, a prisutne su i gumirane nožice koje vrlo čvrsto prijanjaju na podlogu i obezbeđuju da tablet sa svojim postoljem ostane „ukopan u mestu“. Isto tako, gumirane su i tačke na koje se tablet naslanja, te i tu stavku možemo pohvaliti. Robusnosti doprinose i velike dimenzije elemenata postolja, odnosno širina i debljina nožica i oslonca.

   Dimenzije postolja iznose 148 x 100 x 32 milimetara. Ono je kompatibilno sa svim tabletima, bez obzira na dimenzije, oblik i masu, tako da možete komotno da na njega prislonite tablete od 7 ili 10 inča, sa odnosom stranica 16:9 ili 4:3. Na spisku podržanih se spominju Xoom, Playbook, TouchPad, Flyer, iPad 2, mi možemo dodati da sasvim fino radi sa iPad 1…Naravno, osim tableta, na njega možete prisloniti i neki eBook uređaj, Prestigio ili Kindle.

   Pored funkcionalnosti, Wave Stand je i estetski izuzetno privlačan. U svakom slučaju, reč je o vrlo interesantnom dodatku, o kome vredi razmisliti. Cena ove spravice iznosiće oko 30 evra i svakako bi je vlasnici tableta trebali držati na oku. Od nas u svakom slučaju – tople preporuke. Choiix Wake Up Folio Wake Up Folio je svima dobro poznata futrola za iPad 2, ali u Choiix izvedbi. Za razliku od univerzalnog Wave Standa, Wake Up Folio je namenjen isključivo jednom proizvodu. Istina je da je iPad 2 sinonim za tablet, ali njega karakteriše nešto što ga izdvaja u potpunosti od konkurencije. Za razliku od Apple-a, koji pravi tablete sa odnosom stranica od 4:3 (jer jedini može da priušti „posebne“ ekrane), ostali proizvođači idu na industrijski standard od 16:9, što je po našem mišljenju loše, jer je iskustvo na tabletu koji se – podsećamo – uglavnom drži uspravno, u svakodnevnoj praksi primetno bolje na 4:3 ekranu. U svakom slučaju, posledica jeste da futrola „pasuje“ samo iPad 2 tabletu. A kako je iPad 2 nešto drugačijih dimenzija (pre svega kada je debljina u pitanju) od svog prethodnika, to znači da Wake Up Folio nažalost ne podržava ni iPad 1, što smo potvrdili i u praksi.

   No, ono za šta je namenjen obavlja – odlično. Radi se o futroli koja je „preslikani“ Apple Smart Cover. Korišćenje je vrlo jednostavno – otvorite gornji deo (koji služi kao poklopac i kao zaštitnik ekrana) i položite tablet unutra, gde donji deo futrole sa plastičnim delovima štiti poleđinu vašeg tableta od ogrebotina i drugih neželjenih stavki. Naravno, za sve tastere na bokovima imate i odgovarajuće proreze, tako da funkcionalnosti vašeg iPad 2 neće biti ugrožene. Gornji deo se može saviti da formira trougao koji služi i kao svojevrsno postolje tableta, jer se tada tablet gleda pod većim uglom. Sa svoje unutrašnje strane (kojom se naslanja na ekran tableta), poklopac ima mikrofiber, kako bi se izbeglo svako eventualno grebanje ekrana.

   Wake Up Folio je upravo to što smo opisali – jednostavna i korisna futrola za iPad 2. Njena cena će iznositi 30-ak evra, slično kao i za Wake Up Stand. Dostupna je u više varijanti. Osnovna verzija ima poklopac izrađen od poliuretana, i ona je dostupna u plavoj, ružičastoj, zelenoj, narandžastoj i sivoj boji. Postoji i verzija sa poklopcem od eko-kože, koja je finija na dodir i deluje kvalitetnije „pod prstima“, i ona je dostupna u beloj i crnoj boji. Za nekoga sve – za svakog ponešto. Korisnici sada imaju na raspolaganju još širi izbor kada se radi o iPad 2 futrolama, za šta Choiix-u treba odati priznanje. Uređaje na test ustupio Cooler Master.  

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi