Testirali smo Motorola G100 telefon

Testirali smo Motorola G100 telefon

Motorola G100 je apsolutno najbrži telefon koji u ovom momentu možete da kupite - ne u klasi kojoj pripada, već i u kategoriji duplo skupljih telefona

  Sadržaj
   Testirali smo Motorola G100 telefon

   Pozitivne ocene

   • Izuzetna cena
   • Snapdragon 870 – brzina telefona iz više klase
   • Dva dana autonomije
   • RAW format na glavnoj i selfi kameri 
   • Dobra glavna kamera
   • Ready for platforma 
   • 3,5 mm džek i USB 3.1

   Negativne ocene

   • IPS ekran 
   • Dosadni dizajn 
   • Neubedljiv 6K video snimak 
   • Sporo punjenje za 2021. godinu 
   • Prevaziđen korisnički interfejs 

   Motorola G100 po ceni koja spada u srednju klasu nudi performanse bolje od najbržih telefona prošle godine, izuzetno brzu internu memoriju i prenos podataka, dobar sistem kamera i dobru autonomiju. Po našem mišljenju, predstavlja izuzetno dobru vrednost za uloženi novac

   I dok svi pričaju o velikom Snapdragon 888 čipsetu, koji bije ljute bitke za krunu najboljeg, najjačeg i neprikosnovenog vladara performansi na pametnim telefonima, iz senke polako izlazi Snapdragon 870 čipset, koji će, po svemu sudeći obeležiti godinu pred nama. Prvi telefon koji je stigao na test sa ovim čipsetom je Motorola G100 nova uzdanica srednje klase, namerena da pomrsi konce konkurenciji.

   Sa performansama boljim od dojučerašnjih šampiona Snapdragon 865 i 865+, nema greške kada se kaže da od 870 ne očekujemo mnogo manje od najboljih performansi.

   Sa cenom od 380 evra u Srbiji (u Evropi je, verovali ili ne, 499 evra), sa Snapdragon 870 procesorom, sa 8 GB radne i 128 GB UFS 3.1 veoma brze skladišne memorije donosi performanse bolje od najboljih prošlogodišnjih modela u cenovno tri puta nižu klasu. Da li je ovo scenario koji ćemo sve češće viđati, ili je Motorola bacila sve karte na G100 i njegov uspeh, ostaje da vidimo. Bilo kako bilo, samo neka se oni međusobno takmiče, jer to uvek znači više dobrih telefona po niskim cenama za nas.

   Odmah da se razumemo, Snapdragon 870 procesor je teško smestiti u ovu cenovnu kategoriju, ona je u srcu i jednog sjajnog, skoro duplo skupljeg Vivo X60 Pro telefona i stvarno ga je teško smestiti u ovaj cenovni rang i iz tog razloga čestitke Motoroli na hrabrom potezu.

   U ovom momentu, dok ne stigne Poco F3, Motorola pred sobom ima brisani prostor za sve one koji žele ekstremno brz procesor u telefonu po prihvatljivoj ceni. I nije baš pomenuti Poco F3 u svemu bolji od G100 modela, uostalom, pogledajte malo uporedne karakteristike. A i neće tako skoro, jer bi apsolutno kanibalizovao ponudu Xiaomija u ovom cenovnom segmentu i upropastio prodaju nekih drugih, tek predstavljenih modela.

   Sve u svemu, čini se da G100 pred sobom ima nekih lepih mesec, mesec i po dana da se na tržištu šepuri kao jedini model sa ovim, izuzetno brzim čipsetom. I dobrom cenom… 

   G100 je na papiru izuzetan uređaj, po vrlo odmerenoj ceni. Motorola je odlučila da ponudi skoro flagship performanse po ceni nižoj od 400 evra, da budemo precizni – 45 hiljada dinara ili 380e, i za to im moramo stisnuti ruku. Međutim, da li je sve u performansama? To je pitanje na koje upravo nameramo da odgovorimo.

   Dizajn, ekran

   Motorola G100 dolazi u plastičnom kućištu, sa plastičnim ramom, ali ovo definitivno nije utisak koji ćete imati kada ga uzmete u ruku. Ram je masivan i lepo obrađen, sa sjajnom završnicom koju ne možete razlikovati do trenutka dok je ne zagrebete nekim metalnim predmetom (nismo probali naravno). Strukturna čvrstina je na najvišem nivou, ne dozvoljavajući nijednom elementu telefona da mrdne, čak i kada je pod većim pritiskom.

   Ram lepo udomljava blago zakrivljeni 6,7-inčni IPS ekran fullHD+ rezolucije sa osvežavanjem od 90 Hz i Gorilla Glass 3 zaštitom. Filmski odnos stranica od 21:9 daje vam bolji osećaj kada ga držite jednom rukom, ali osim ako nemate izuzetno dugačke prste, gornji deo ekrana nećete moći da dohvatite jednom rukom.

   Jasno nam je da je Motorola na ovaj način učinila kompromisno rešenje. Uski, dugački telefoni omogućavaju bolje držanje u jednoj ruci, ali otežavaju korišćenje jednom rukom, dok modeli sa nešto konvencionalnijim odnosom stranica daju veću udobnost u radu, fizički veću površinu ekrana, ali nezgodno držanje u ruci.

   Ekran ima nešto primetnije okvire, posebno sa donje strane, ali i ozbiljno zakrivljene uglove, koji prate zakrivljenje kućišta i naglašavaju obline uređaja. Dve kamere su smeštene u vidu punch-hole otvora u gornjem levom uglu i udomljavaju dve selfi kamere: 16 MP klasičnu i 8 MP ultra-široku, za slikanje sa drugarima i šire kadrove. Mnogima ne baš omiljeno rešenje ali ima i onih koji to vole.

   Ako vas iznenađuje činjenica da G100 dolazi sa IPS umesto sa OLED ekranom, još jednom ćemo vas podsetiti na to da cena ovog telefona iznosi manje od 400 evra. Da, naravno da ima telefona sa AMOLED ekranom u ovom cenovnom rangu, ali oni nemaju ovako brz procesor, ni približno.

   Svetlina ekrana telefona je dobra, kao i kontrast, tako da ćete telefonom biti zadovoljni i po sunčanom danu. Ekran podržava HDR10, tako da možete u potpunosti da uživate u filmovima i serijama preko Netflix, Amazon Prime, HBO Go i drugih servisa, za koje je ovaj telefon savršen.

   Ono što kvari ugođaj baš prilikom gledanja filmova i serija je nedostatak stereo zvučnika. Slušalica se ne ponaša kao drugi zvučnik, pa ćete za pravi užitak morati da koristite neki drugi izvor zvuka. Još jedna dobra vest je da G100 dolazi i sa 3,5 mm audio konektorom, pa će oni koji su sačuvali kvalitetne žične slušalice iz prethodnog života sada ponovo moći da ih vrate u upotrebu. Za one koji su preko noći zaboravili na žične slušalice tu je Bluetooth 5.1 sa A2DP podrškom i LE tehnologijom za očuvanje baterije kada intenzivno koristite Bluetooth.

   Na donjoj strani ćete, pored pomenutog 3,5 mm audio džeka naći još i USB C 3.1, otvor zvučnika i mikrofona, dok je na gornjoj strani smešten samo sekundarni mikrofon.

   Motorola i dalje ne odustaje od tastera za Google asistenta na svojoj G seriji telefona koji je smešten na levu stranu, iznad fiokice za dve SIM kartice, odnosno SIM i microSD. U blagom useku na desnoj strani, tačno ispod mesta za palac nalazi se Power taster koji ima ulogu aktivnog senzora otiska prsta, dok se iznad njega nalaze kontrole za jačinu zvuka. I dok je pozicija Power tastera savršena, kontrola zvuka zahtevaće malo gimnastike, jer su tasteri smešteni dosta visoko, pa ćete morati da promenite mesto držanja telefona ili da koristite i drugu ruku.

   Nećemo zaboraviti ni veoma prijatno iznenađenje u vidu USB C 3.1 porta za prenos podataka/punjenje, stavkom kojom se ne mogu pohvaliti ni mnogo skuplji telefoni. Pretpostavljamo da je brzi USB posledica „Ready for“ softverske podrške koja omogućava da telefon koristite kao desktop, gejming konzolu, gledanje filmova na velikom ekranu ili za video pozive. Kada na to dodate i UFS 3.1 standard za skladišnu memoriju, jasno je da G100 raspolaže sa odličnim performansama rada sa podacima u svakom pogledu.

   Vratićemo se za trenutak na zadnju stranu telefona. Boja poklopca je zeleno-plavo-ljubičasta, zavisno od ugla pod kojim ga posmatrate. Diskretni Motorola logo se nalazi na mestu gde inače Moto G telefoni imaju senzore otiska prsta, dok kućište kamera nosi četiri sočiva, pripadajući blic i dodatni mikrofon za bolje audio zapise na video materijalima.

   Kako telefon dolazi sa providnom futrolom, neće vam mnogo značiti da li su leđa telefona od plastike ili od stakla, jer ćete eventualno grebanje eliminisati maskicom.

   Zaštita ekrana je Gorilla Glass 3, i to znači da će grebanje ići podjednako teško kao da se radi o najnovijoj zaštiti, ali da će otpornost na padove biti nešto slabija. Sve u svemu, dokle god imate zaštitnu futrolu ne morate previše da brinete. Na ekranu je vidljivo slabije svetlo oko kamere u samom uglu, što je već poznata boljka kada koristite ovakav tip selfi kamere.

   Ono što moramo priznati da nam se svaki put dešava sa Motorola telefonima je pažnja na male stvari, kojima ova kompanija kupuje svoje korisnike. Ako zanemarimo veliki broj pametno osmišljenih gestova po kojima je Motorola poznata godinama unazad, kada pravite selfi snimke, u zavisnosti od toga koju kameru koristite, glavnu ili širokougaonu, oko sočiva će zasvetleti krug, kako biste znali gde da gledate, iako se kamere nalaze na pet-šest milimetara jedna od druge.

   Sve popularnija opcija adaptivne brzine osvežavanja ekrana prisutna je i ovde, i tokom testiranja smo primetili da osvežavanje skače sa 60 na 90 i obrnuto, bez nekih dodatnih međukoraka, odnosno prevelike pameti, kako je to kod flagship telefona. Ipak, 90 Hz daje dodatni nivo fluidnosti sadržaja na koji se korisnik veoma lako navikne, podižući korisničko iskustvo na viši nivo, posebno u popularnim aplikacijama društvenih mreža sa vertikalnim skrolom.

   Procesor

   Snapdragon 870 je čipset koji čini osnovu i glavna je zvezda Motorola G100 telefona. Sa jednim jezgrom na 3,2 GHz, tri na 2,42 GHz i četiri na 1,8 GHz ovaj čipset predstavlja demonstraciju snage kod pametnih telefona. Sa čak 3,2 GHz na svom najbržem jezgru, ovo je najviša radna frekvencija bilo kog jezgra na pametnim telefonima.

   Napomenućemo da se Snapdragon 870, za razliku od Snapdragon 888 procesora oslanja na prethodnu generaciju Kryo jezgara i predstavlja unapređenu verziju 7 nm Snapdragon 865 čipseta. Dok 870 koristi kombinaciju Kryo 585 brzih i Kryo 385 nešto sporijih jezgara, dotle se najjači 888 čipset oslanja na 5 nm Kryo 680 jezgra, nešto nižeg takta, ali i značajno unapređenih mogućnosti.

   Motorola Moto G100 dolazi u dve verzije kada je memorija u pitanju: 8/128 i 12/256 GB, ostavljajući vam prostor da u startu odaberete verziju sa više memorije i uštedite sebe dodatnog troška u budućnosti. Mada ne verujemo da ćemo ovu drugu verziju sa 12 GB videti kod nas… jer bi cena bila sasvim drugačija.Sistem kamera na G100 deluje veoma interesantno.

   Kamere

   Glavni senzor je 64 MP OmniVision i koristi tehnologiju spajanja susednih piksela, dajući tako fotografije od 16 MP. Pikseli su veličine 0,7 µm, a nalaze se iza f/1.7 sočiva žižne daljine od 25 mm. Za fokusiranje se koristi PDAF sistem potpomognut TOF laserom. Ultra širokougaono sočivo ima i makro ulogu a zahvata ugao od čak 117 stepeni i ima senzor od 16 MP. PDAF sistem pomaže pri fokusiranju, a tu je i LED prsten oko sočiva koji pomaže pri makro fotografijama. Ostala dva senzora su pomenuti TOF, koji pomaže pri fokusiranju, kao i 2 MP senzor dubine.

   Kada govorimo o performansama glavne kamere, možemo da kažemo da smo prilično zadovoljni, posebno detaljima i oštrinom. Boje su reprodukovane lepo, balans bele je precizan, kao i dinamika kadra, posebno kada se sve ovo stavi u perspektivu cene uređaja.
    
   Slična situacija je i sa širokougaonim sočivom. Zahvaljujući autofokusu oštrina je dobra, kao i količina detalja, sa malo više šuma nego na glavnoj kameri, što je i očekivano. Boje su i dalje verne onima u realnosti, sa dosta užim dinamičkim rasponom, koji je boljka kamera ovog tipa. Softver lepo pegla distorziju kadra uslovljenu geometrijom sočiva, bez mogućnosti isključivanja ispravljanja, za slučaj da želite nešto dinamičniji kadar.

   Makro režim se ne aktivira automatski, već je posebna opcija u softveru kamere. S obzirom na rezoluciju senzora, slike su jako dobre, ali zahtevaju dosta svetla za isticanje detalja. Tu je i pomenuti LED prsten koji dodaje svetlo u mračnim uslovima, ali nam se čini da je prejak i da više odmaže nego što pomaže. Da postoji opcija podešavanja intenziteta svetla, ovaj prsten bi bio znatno upotrebljiviji, ovako vam se može desiti da svetlo bude prejako i upropasti kadar.
    
   Noćne fotografije su mesto na kojima sve mane kamera, ma koliko male bile, dolaze do izražaja. Moto G100 pravi dobre noćne fotografije, sa manama koje ispravlja noćni režim. Ovde pre svega mislimo na nešto uži dinamički raspon, posebno u senkama, koje se donekle otvaraju kada uključite noćni režim. Slike su generalno dobre, sa dosta detalja posebno kada su vam subjekat ili objekat dodatno osvetljeni.

   Širokougaona kamera ne briljira po mraku, a nema ni noćnog režima koji bi pomogao. Oštrina opada od centra ka ivicama, detalji su nekako mutni i šuma ima dosta, pa je topla preporuka da ovu kameru izbegavate kada su svetlosni uslovi izazovni.
    
   Selfi i video
    
   Glavna selfi kamera od 16 MP takođe koristi spajanje piksela, pa su rezultujuće slike rezolucije 4 MP. Iako rezolucija nije prevelika, boja tonova lica je dobra, dinamički raspon korektan, sa dosta detalja kada ima dovoljno svetla. Širokougaona selfi kamera je dosta mekša od glavne, sa užom dinamikom i slabijim kontrastom. Ovo i dalje nije toliko strašno, pa će ova kamera dobro doći kada vam je potreban širi kadar, samo pazite da izvor svetla ne bude direktno iza vas.

   Motorola G100 omogućava snimanje video materijala u 6K u 30 fps, 4K u 30 ili 60 fps, te u 1080p u 120 fps za usporene snimke. 6K u 30 fps ne koristi elektronsku stabilizaciju, a i sama rezolucija ne deluje previše primamljivo, jer nemate TV sa 6K rezolucijom, ili je 4K ili 8K, pa nam nije previše jasno šta je Motorola htela da postigne sa ovom rezolucijom.

   Držite se vi 4K snimanja, 6K je više tu kao demostracija snage sistema. U 4K 30 ili 60 aktivna je stabilizacija koja jako dobro radi svoj posao, snimci su oštri, detaljni sa odličnom redukcijom šuma u svim delovima kadra. Boje su malo prezasićene, ali ništa što bi vas nateralo da promenite režim snimanja. Da, voleli bi i optičku stabilizaciju ali u cenovno izazovnim uslovima, svaka egzibicija ovog tipa značajno utiče na cenu.Iako softver u većini slučajeva ostavljamo za detaljni test na sajtu, ovoga puta moramo da pomenemo da se Motorola baš potrudila da G100 zablista na ovom polju.

   Android 11

   Telefon dolazi sa Android 11 verzijom OS-a sa klasičnim čistim Android iskustvom, obogaćenim nekolicinom Moto dodataka. Motorola je sa G100 predstavila pomenutu „Ready For“ platformu koja podiže funkcionalnost ovog cenovno pristupačnog telefona na znatno viši nivo.

   Home ekran je zadržao Google minimalistički pristup. Leva strana je rezervisana za Google Feed, dok se do svih aplikacija dolazi prevlačenjem odozdo na gore na bilo kom delu ekrana. Navigacija gestovima se nudi kao podrazumevana, ali se ne čini da je najbolje iskorišćen prostor koji inače zauzimaju navigacioni tasteri. 

   Aplikacije je moguće grupisati u foldere samo na radnoj površini, ali ne i u meniju, dok je deo sa obaveštenjima ostao identičan kao na Pixel telefonima, bez dodatnih opcija i podešavanja. Slično je i sa Dialer-om, koji se nije menjao, zadržavajući taj minimalistički stil. 

   Karakteristični Moto gestovi su tu, pa ćete pokretom prsta preko horizontale ekrana pokrenuti režim podeljenog ekrana, dupli klik na power taster će vam dati brze prečice, dok ćete sa tri dodira ekrana uhvatiti sliku trenutnog ekrana (screenshot). Ni „karate“ potez nije izostao, pa ćete njima pozvati ili opozvati LED lampicu, za kad god vam zatreba svetlo. 

   Peek Display opcija omogućava vam da vam se prikažu informacije o obaveštenjima kada je ekran ugašen, tako što ćete podići telefon ili ga malo pomeriti. Naravno, sistemska mogućnost promene teme u tamnu je prisutna, a opcije u meniju su logično raspoređene, sa uvek korisnim poljem za pretragu na vrhu. 

   Boje su podrazumevano postavljene na zasićene, a osvežavanje ekrana na automatsko, sa opcijom forsiranja 90 Hz ili smanjivanja na 60 Hz. Veličina elemenata ekrana je promenljiva i to u pet koraka, dok se font može menjati u četiri različite veličine, dajući svakome dovoljno mogućnosti da prilagodi prikaz prema svojim željama i potrebama. 

   Deo za bateriju daje sve bitne informacije, sa mogućnošću provere potrošnje po aplikacijama, i opcijama kao što su optimizovano punjenje, zaštita od opterećenja baterije i slično. Pored klasične, dostupna je navigacije gestovima, bez nekih dodatnih egzibicija za kontrolu telefona, a tu su i opcija za adaptivno osvetljenje i Mobilni desktop prilikom povezivanja kablom, koji smo pomenuli u Ready For priči. 

   Motorola Ready For

   Ready For vam omogućava da telefon povežete na TV ili monitor preko USB C ili HDMI kabla i koristite ga kao desktop računar. Motorola će uskoro početi da prodaje i ovaj dock za telefon koji je vitalni deo Ready For platforme i koji omogućava jednostavnu kontrolu. Ready For je zamišljen kao platforma koja vašem telefonu omogućava da postane desktop računar, konzola za igranje, portabilni bioskop ili alat za moćne video pozive. Putem Bluetootha možete na telefon povezati miš i tastaturu i dekstop mod rada na velikom ekranu je tu.

   Povezivanjem sa monitorom preko pomenutih kablova dobijate desktop iskustvo sličnom onome što nude Samsung i Huawei sa svojim top modelima. Iako Ready For nije ništa novo, nikad viđeno – jer u pitanju su mogućnosti koje su drugi nudili još pre nekoliko godina, ali je glavna razlika u tome što Motorola zahvaljujući moćnoj hardverskoj osnovi ove mogućnosti nudi u telefonu srednje cenovne klase, što je kod konkurencije rezervisano samo za top modele.
    
   Povezivanjem telefona na veliki ekran i uz korišćenje eksternog Bluetooth kontrolera, lako možete pretvoriti G100 u konzolu za igranje. Bez obzira na to koji naslov vam je omiljen, sve je lepše na velikom ekranu i sa kontrolerom u ruci. Mi smo to kao što možete videti uradili povezivanjem sa bluetooth kontrolerom Playstation 4 konzole. I to gejming iskustvo je sasvim solidno.
    
   Dodatak koji nam se posebno svideo je mogućnost reprodukcije video sadržaja na nekom velikom TV ekranu, bez potrebe da se na njemu instalira adekvatna aplikacija. Motorola G100 omogućava direktan strim, pod uslovom da ste poneli HDMI kabl, što umnogome rešava problem kompatibilnosti ekrana i telefona.

   Naravno, Motorola pominje i korišćenje moćne zadnje kamere kada povežete g100 na TV, kako biste imali mnogo bolje video pozive – veliki ekran TV-a za sagovornike, a veliku glavnu kameru telefona okrenete ka sebi , kako bi oni vas videli bolje.
    
   Po ceni kojoj se prodaje, Ready For je ozbiljna softverska platforma koju će korisnici itekako umeti da cene. Ono što je najbolje je da je ovo samo početak i da nema razloga da Motorola ne nastavi da razvija ovu platformu kako bi svojim korisnicima omogućila dodatnu vrednost.

   Deo koji nismo do sada pomenuli je baterija telefona i punjač koji ipak dolazi u pakovanju. Sa 5000 mAh ova velika baterija ima popularni kapacitet telefona srednje klase. Zbog nedostatka moranja da telefon bude ultra tanak, u srednjoj klasi često viđamo telefone sa dvodnevnom i većom autonomijom, direktnom posledicom velike baterije.

   Sa oko dva sata punjenja od potpuno prazne baterije do 100% Moto G100 će svojim korisnicima obezbediti do dva dana autonomije, što se vidi i po našem 10-časovnom testu video reprodukcije, na čijem kraju je baterija pokazivala 44%.

   Ovo treba uzeti sa rezervom, jer u YouTube aplikaciji osvežavanje ekrana pada na 60 Hz, pa će autonomija kod svakog korisnika varirati u zavisnosti od vaših afiniteta i načina na koji koristite telefon. U svakom slučaju dva dana će biti realni domet za svakog korisnika, ukoliko baš ne zaređate neke igračke sesije i ozbiljno opteretite čipset.

   Motorola G100 – odlična cena

   Sa cenom koja je u Srbiji znatno niža nego u onoj koja je najavljena u inostranstvu, Motorola G100 deluje kao izuzetno dobra kupovina. Moto G100 po ceni koja spada u srednju klasu nudi performanse bolje od najbržih telefona prošle godine, izuzetno brzu internu memoriju i prenos podataka, dobar sistem kamera i dobru autonomiju.

   Dodajte na to i besplatni Ready For softverski paket i spisak dobrih stvari za Moto G100 sve je duži. Da, kućište bi moglo biti metalno, a leđa staklena, lepo bi legla i neka zum kamera, kao i OLED ekran na 120 Hz, ali bi onda i cena vrlo verovatno bila za 30% veća, a Motorola imala potpuno druge konkurente.

   Pratimo naravno vaše komentare, tako i one vezane za otpakivanje ovog telefona. Ima naravno ljudi realnih koji shvataju da je telefon sklapanje mozaika od malih delova: svaka kockica košta i ako bi išli tom logikom, cena ovog telefona bi za tili čas  mogla biti 150-200e viša da bi oni drugi korisnici ostvarili svoje nerealne snove. Ključna reč u današnjem svetu mobilnih telefona je kompromis, sve za te pare koje bi vi dali za mobilni telefon – jednostavno ne možete da dobijete.

   Realne zamerke koje imamo na Moto G100 su nešto sporiji punjač i prosečan dizajn, kako telefona, tako i korisničkog interfejsa. Zagasite pastelne boje na pozadinama Motorola G100 telefona čine da ekran deluje mnogo lošiji nego što zaista jeste, a pomalo dosadni stock Android deluje kao da je iz 2016. godine.

   Mali redizajn korisničkog interfejsa nikome ne bi škodio, kao i gomila novih pozadina koje bi osvežile izgled, a ne bi previše uticale na konačnu cenu telefona. Govorili smo jednom prilikom o tome, krajnje je vreme da Motorola stvori vizuelni identitet kada je softver telefona u pitanju. Malo dizajnerske slobode, malo da se opusti ruka kao u slikarstvu, to bi bilo lepo videti kada su Motorola telefoni u pitanju. Nešto što će vam izmamiti osmeh na lice kada pogledate u ekran svog telefona, nešto što će ga oživeti. Prva stvar koju bi kao korisnik ovog telefona uradio jeste Nova launcher, set modernih ikonica i neki mnogo lepši wallpaper, stvari bi odmah bile još bolje.

   Ukratko, Moto G100 je odličan telefon po odličnoj ceni. Dizajn i izgled su lične kategorije, i zavise od korisnika do korisnika. Ono što je objektivno su performanse na nivou klase telefona od preko 1000 evra i solidan sistem kamera, praćen sa dva dana autonomije. 

   Naravno, možete pronaći lepši telefon. Možete za ovaj novac dobiti i bolji ekran, stereo zvučnike čak. Ali kada je brzina u pitanju, Motorola G100 će svaki od ovih telefona ostaviti u prašini – ako želite telefon za koji ćete biti sigurni da će i za dve-tri godine bez problema gurati apsolutno svaki gejming naslov a nemate novca da kupite flagship – u ovom momentu, jedini telefon koji vam to garantuje je Motorola G100. I obzirom na neverovatno dobru cenu kod nas – bez dileme je nagrađujemo priznanjem Vrednost za uloženi novac.

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi