OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro je impresivno brz telefon sa bezbroj finih i lepih mogućnosti kojima se nameće kupcima koji žele da kupe svoj novi flagship telefon. I za takvu eventualnu odluku, apsolutno imaju utemeljenje u svemu onome što OnePlus 8 Pro nudi...

  Sadržaj

   Jedan od najvećih kineskih proizvođača telefona BBK Electronics, ime iza kojeg stoje brendovi kao što su Realme, Oppo, Vivo, OnePlus i mnogi drugi, nedavno nas je obradovao novim modelom OnePlus porodice uređaja. OnePlus telefoni su od samog starta bili koncipirani kao telefoni koji za malo novca nude skoro premijum iskustvo, ali je poslovanje doživelo interesantan preokret i OnePlus sada spada u premijum brendove sa modelima najviše cenovne klase. A kada u nazivu modela imate i „Pro“ sufiks, jasno je da je u pitanju flagship nove generacije. Predstavljamo vam OnePlus 8 Pro.
   Iako su OnePlus modeli bili originalne „ubice flagship telefona“, OnePlus 8 Pro predstavlja dijametralnu suprotnost inicijalnoj filozofiji kompanije. Sa cenom koja na globalnom tržištu gravitira oko 1000 evra, One Plus 8 Pro ulazi u ligu ozbiljnih igrača koja ne prašta ni najmanje greške, jer kupci koji daju 1000+ evra za svoj telefon ne žele ništa manje do najboljeg. 
    
   8pro2s.jpg
    
   Dobra stvar je što i na papiru OnePlus 8 Pro zvuči brutalno. Osnovu čini najjači Snapdragon čipset sa 12 GB RAM-a i 256 GB brze UFS 3.0 skladišne memorije. Tu je i sistem pat kamera impresivnih mogućnosti, AMOLED ekran sa osvežavanjem od 120 Hz, te 30 W punjenje preko kabla ili bežično… Spisak je zaista dug i impresivan. Iako je naš telefon stigao u silikonskoj oblozi, bez pratećeg pakovanja, napomenućemo da u paketu dolaze Warp Charge 30T punjač, kabl i pomenuta silikonska zaštitna obloga sa velikim diskretnim „Never Settle“ natpisom koji je ispisan po dužoj ivici.
    Model koji smo mi dobili stigao je sa glečerno zelenom nijansom kućišta, koja, kao i druge dve izgleda ništa manje do impresivno. Jedno je sigurno, sa futrolom ili bez nje, OnePlus 8 Pro je telefon koji vizuelno dominira gde god se nalazi, pa računajte na to da će skupljati poglede svih u okolini. 
    
   8pro1s.jpg
    
   Pomenuta zadnja strana kućišta ima matiranu završnicu, koja izgleda mnogo bolje od sjajne i koja je mnogo zahvalnija za održavanje. Staklo poseduje Gorilla Glass 5 zaštitu, kao i ekran, a sredina ovog sendviča je takođe matirani aluminijumski ram koji daje izuzetnu strukturnu čvrstinu ovom velikom telefonu. Zadnjom stranom dominira izbačeni centralno postavljen sistem kamera, sa asimetričnim senzorom boja, laserskim autofokusom i dvobojnim LED blicom. Ispod je OnePlus logo, a na samom dnu se „ONEPLUS“ naziv i informacije i adresa matične kompanije, element bez kojeg bismo itekako mogli. 
    
   Raspored dugmića ostaje isti kao kod prethodne generacije. Levo je klackalica za kontrolu jačine zvuka, dok se desno nalaze Power taster i slajder za režim zvuka (Ring/Vibrate/Silent). Sa donje strane su brzi USB C 3.1 port, fioka nanoSIM kartica, kao i otvori mikrofona i stereo zvučnika. Drugi mikrofon se nalazi na gornjem delu telefona, dok je drugi zvučnik u stvari slušalica na samom vrhu ekrana – dobro poznato i već viđeno rešenje. Iako će mnogi reći da stereo zvučnici nisu neka prednost, oni koji imaju ili su imali telefon sa stereo zvučnicima će odrično odmahivati glavom, jer je ovo plus na koji se lako naviknete, a bez koga se teško odlučujete na narednom uređaju. I, prvi put kada nešto glasnije pustite omiljenu pesmu na muzičkom plejeru ili pogledate nešto na YouTube znaćete da cenite sve prednosti stereo zvučnika, posebno jer je jedan usmeren direktno ka vama. Ne treba zaboraviti ni igre u kojima se rukom često prekriva zvučnik, pa je dobro imati dva izvora zvuka kao alternativu. Kvalitet zvuka je za svaku pohvalu i vrlo sličan onome na Note 10 Plus modelu. To znači glasan i precizan zvuk, sa dobrim balansom i niskim tonovima, u meri kojoj se to može očekivati od jednog telefona.
   add1s.jpgAMOLED ekran zakrivljenog tipa vodi poreklo sa Samsung proizvodnih traka i radi se o izuzetnom panelu u svakom pogledu. Pored činjenice da je osvežavanje sa 90 Hz, koliko su imali modeli prethodne generacije, poraslo na 120 Hz ne treba zaboraviti i da je ova brzina osvežavanja podržana u nativnoj rezoluciji ekrana od 3168×1440 piksela. Dalje, ekran raspolaže sa jednom milijardom boja, ali i maksimalnom svetlinom od neverovatnih 1300 nita, koliko tvrdi OnePlus, što je zaista impresivan podatak koji omogućava vidljivo korišćenje napolju i po ekstremno svetlom danu. Iako nismo merili svetlinu, u praksi ove brojke zaista deluju tačno, jer je prikaz vrlo svetao i jasan uprkos refleksiji Sunca na 35+ stepeni koliko je bilo ovih dana. Poređenja radi, evidentno svetliji nego na S20 Plus telefonu – a da li je ekran sveukupno bolji? Ne bismo smeli da se kladimo, teško je reći – ne deluje bolje i pored impresivnih parametara, jer teško je da poverovati da bi Samsung nekom drugom dao bolji ekran od onoga koji sam koristi za svoje modele. 
    
    8pro3s.jpg
    
   Sam ekran poseduje zakrivljenje koje je slično Samsung Galaxy modelima prethodne generacije. Taman je dovoljno za vizuelni utisak beskonačnog ekrana, a opet, ne preveliko da onemogući udoban rad. Okviri su minimalni sa gornje i donje strane, a kućište blago obavija ivice, kao što smo to videli kod Huawei P40 serije, čineći telefon donekle otpornim na padove. Prednja kamera se nalazi u gornjem levom uglu i zauzima minimalni prostor, dok se fabrička folija brine za dodatnu zaštitu ekrana preko Gorilla Glass 5 premaza. Od jednog flagship modela ne očekuje se ništa manje od najboljih performansi, a kompanija Qualcomm ove godine itekako trlja ruke, jer i OnePlus 8 Pro koristi njihov najjači Snapdragon 865 čipset. Kao što znate, ovo nije prvi telefon sa Snapdragon 865 čipsetom, a najjači čipset najpoznatijeg proizvođača mobilnih čipsetova na svetu znači i vrhunske performanse u svakom pogledu. 
    
   Ovo znači da OnePlus 8 Pro na raspolaganju ima osam Kryo 585 jezgara u 1+3+4 kombinaciji. CPU deo čipseta je podeljen u dva dela: 4 x Kryo 585 Gold (Cortex A77 arhitektura) + 4 x Kryo 585 Silver (Cortex A55 arhitektura). Najbrže jezgro A77 bloka kuca na 2,84 GHz, slede tri na 2,42 GHz i četiri A55 namenjena za ne toliko zahtevne poslove na 1,8 GHz. 
    
   CPUZs.jpg
    
   OnePlus 8 Pro dolazi u verzijama sa 8/128 GB i 12/256 GB memorije. U pitanju je LPDDR5X RAM i UFS 3.0 skladište, a kao i kod Apple telefona, nije moguće proširiti skladišni prostor dodavanjem microSD kartica. I dalje nam nije jasno zbog čega se OnePlus odlučio za nešto sporiji sistem skladištenja podataka, kada već dobar deo konkurencije koristi UFS 3.1 koji ima osetno bolje performanse. 
    
   Rezs.jpg
    
   Za grafiku se brine Adreno 650 GPU, koji je najmoćniji mobilni GPU na tržištu namenjen pametnim telefonima. Adreno 650 ima podršku za ekrane do 144 Hz, i oko 35% bolju efikasnost u odnosu na prethodnu generaciju (Adreno 640), kao i 25% bolje grafičke performanse. U praksi ovo znači da će sve igre da „lete“ na maksimalnim podešavanjima u maksimalnoj podržanoj rezoluciji. 
    
   3DMarks.jpg Jedna od stvari kojima se OnePlus uvek hvalio je dobra baterija sa brzim punjenjem. Model 8 Pro poseduje bateriju od 4510 mAh sa podrškom za brzo punjenje kablom i bežičnim putem. Po onome što proizvođač navodi Warp Charger 30T napuni bateriju do 50% za nešto više od 20 minuta, dok bežičnim punjenjem treba oko 30 minuta za isti nivo kapaciteta. Reverzno punjenje je takođe moguće, ali brzinom od maksimalnih 3 W, što i nije informacija kojom se treba previše hvaliti. 
    
   8pro4s.jpg
    
   U praksi ovo znači oko dan i po do dva sa jednim punjenjem baterije, i oko 18 sati gledanja video materijala. Napomenućemo samo da OxygenOS podržava optimizovano punjenje noću, što znači da telefon uči iz vašeg ponašanja, i usporava ili isključuje punjenje tokom noći, a onda ga aktivira tako da baterija bude napunjena kada se probudite ujutru. Verzija OS-a sa kojim dolazi OnePlus 8 Pro je Android 10 sa OxygenOS 10, UI-jem koji smo videli kod OnePlus 7T Pro i za koji smo imali samo reči hvale.  
    
   OnePlus UI se uveliko oslanja na Android 10 i sve novitete koje on donosi. Neopterećen dodatnim aplikacijama i junk softverom koji bi usporio telefon OxygenOS radi veoma brzo i responzivno. Možete odabrati da aplikacije čuvate u fioci ili na ekranima, a sam sistem je vrlo elegantan i grafički prijatan za oko. Nivo podešavanja je u rangu ako ne i bolji od MIUI korisničkog interfejsa. Navigacija gestovima je fluidna, detekcija na vrlo visokom nivou, rekli bi čak i bolja nego na konkurentskom One UI-ju. Kada na to dodate i 120 Hz osvežavanja krajnji utisak u radu je fantastičan. 
    
   OxygenOS1s.jpg
    
   UIs.jpg
    
    
   Minimalistički dizajn je prisutan u radu sa ovim UI-jem. Naravno, na korisnicima je izbor između različitih tema i kolornih šema‚ ali svaka od njih će biti izuzetno dopadljiva i funkcionalna. Skroz levi ekran je rezervisan za News Feed kako to Google propoveda, a tu je i veliki broj opcija za slaganje aplikacija u foldere, njihov raspored, oblik, veličinu i slično. 
    
   Newss.jpg
    
   Set OnePlus alata je prisutan i tu možemo naći aplikacije za pristup forumu, prenos podataka na drugi telefon, fajl menadžer, ali i GameSpace i Weather. 
    
   Alatis.jpg
    
   Od bezbednosnih opcija, na raspolaganju su vam standardne opcije putem pina, šeme ili zaštite putem prepoznavanja lica, a tu je i skener otiska prsta smešten ispod ekrana. U pitanju je brzi optički skener koji odlično radi, samo nam je zafalila detekcija pritiska kada je ekran ugašen, pa je topla preporuka da aktivirate i otključavanje licem kako biste ubrzali ceo proces. 
    
   Prisutna je i SOS opcija nakon dva brza pritiska na Power taster koja omogućava momentalno zvanje predefinisanih kontakata i deljenje lokacije. 
    
   Locks.jpg 
    
   Prisutna je i napredna kalibracija ekrana koja omogućava živopisni, prirodni i napredni prikaz (AMOLED, sRGB i P3), sa dodatnim slajderom kojim prikaz možete dodatno „ugrejati“ ili „ohladiti“. Takođe, tu su i opcije za tip prikaza, gde možete birati šarene, jednobojne i tamne tonove prikaza, ali i menjati kombinaciju boja, odnosno teme i pakete ikonica, kojih uvek ima na raspolaganju. Taman kad vam malo dosadi izgled telefona, vi ga potpuno promenite i osvežite prikaz. 
    
   Dialer, poruke, pull-down meni sa obaveštenjima jako su bliski preporučenom Android OS-u i izgledu, što znači minimalistički dizajn i logički raspored opcija na koje ne treba navikavanje. 
    
   Ekrans.jpg
    
   Od dodatnih opcija bismo istakli Quick Launch koja otvara slajder sa prečicama kada malo duže držite senzor otiska prsta. Ne treba zaboraviti ni paralelne aplikacije, kada koristite dve kartice ili više naloga na nekoj od popularnih društvenih mreža.  
    
   Pulldowns.jpg
    
   Hidden space je deo koji omogućava da pojedine aplikacije sakrijete od neželjenih očiju. U njega ulazite prostim horizontalnim zum pokretom, a moguće je postaviti šifru kako biste dodatno osigurali aplikacije od nekoga ko je upoznat sa ovim OS-om i opcijama skrivanja. 
    
   Newss.jpgSistem kamera sastoji se od četiri senzora nazad i jednog napred. Zvezda je novi Sony IMX689 senzor koji raspolaže sa 48 MP, a za najbolje rezultate koristi tehnologiju slaganja slika, poznatiju kao Quad Bayer, koja za finalne fotografije daje slike od 12 MP. Novi senzor je osetno veći od onoga kod OnePlus 7 i 7T modela prethodne generacije, iako raspolažu istom rezolucijom. Ovo znači i veće piksele – 1,12 µm naspram 0,8 µm kod 7 i 7T. Glavni senzor poseduje optičku stabilizaciju, otvor blende od f/1.8, a fokusiranje vrši kombinacijom višesmernog PDAF-a i laserskog autofokusa. 
    
   Senzor koji je bio glavni kod prethodne generacije (Sony IMX586) iskorišćen je i kod 8 Pro modela, samo ovoga puta iza ultra-širokog sočiva. Rezolucija je 48 MP, tehnologija je Quad Bayer, blenda f/2.2, a ugao od skoro 120 stepeni se postiže žižnom daljinom od 13 mm. Zahvaljujući kvalitetnom senzoru, ova kamera se koristi i za makro fotografije, a fokusiranje se vrši faznom detekcijom. 
    
   Pored tri kamere u nizu na izbočenom kućištu zadnje strane nalazi se još jedno sočivo sa 8 MP senzorom iza njega. U pitanju je telefoto kamera već viđena na prošlogodišnjem modelu, koja se može pohvaliti 3x optičkim zumom, f/2.4 i optičkom stabilizacijom. 
    
   Caminterfaces.jpgNovina sistema kamera je 5 MP senzor koji za razliku od većine modernih telefona ne određuje dubinu elemenata kadra, već ima filter koji menja boje zarad umetničkog dojma pri fotografisanju. Ako već niste čuli kontroverze vezane za ovaj senzor, sada je pravo vreme da vam ih objasnimo. Naime, zbog svojih jedinstvenih mogućnosti da filtrira određene boje, ova kamera ima mogućnost da praktično „vidi“ kroz određene objekte i materijale, i da ih učini providnim, što funkcioniše uglavnom na tamnim delovima tanke plastike. Iako joj ovo nije bila namera, od samog početka se javio problem zbog eventualne zloupotrebe kamere koja može da vidi kroz odeću, pa je OnePlus kroz softverski update ugasio ovu mogućnost, da bi je u nekoj kasnijoj verziji vratio, ali u mnogo ograničenijoj verziji. Kamera se aktivira kada odaberete Photochrome kolorni profil kao opciju, i dobijate vrlo interesantne slike. Pomenuti update je ograničio upotrebu ove kamere praktično na uslove vrlo jakog svetla, čime je eliminisao korišćenje unutra, gde se ova kamera praktično i ne aktivira. 

   Novi Sony senzor pokazuje unapređenja na svakom koraku. Iako se ne radi o velikim skokovima, svaki aspekt je pomalo doteran. Rezultujuće slike su bogate detaljima, vrlo oštre i kadar ima odličnu dinamiku, sa dobrom detekcijom balansa bele boje. Za više detalja, jednim klikom je moguće prebaciti se na punu rezoluciju senzora i omogućiti mu da svaki piksel snimi ono što se nalazi ispred kamere, bez spajanja elemenata. Zbog širokougaone prirode sočiva koje se nalazi na glavnoj kameri, prisutne su distorzije pri ivicama kadra, pa treba povesti računa da vam nečije lice ne bude u ovim oblastima kako ne bi izgledalo neprirodno izduženo. 

   Uštra-široko sočivo sada iza sebe ima moćni IMX586 senzor iza sebe, što je garancija dobrih fotografija. Boje su odlične, dinamika je na vrlo visokom nivou, a detalja ima na pretek. Oštrina je zaista dobra, a kamera se odlično bori da iskoriguje prirodu sočiva, kako elementi ne bi izgledali iskrivljeno u perspektivi. Softver dozvoljava da se korekcija sočiva isključi u podešavanjima kamere (Ultrawide correction), ukoliko vam je bitno da postoji taj fish-eye efekat. I ovde je moguće prebaciti se na punu rezoluciju senzora i snimiti mnogo više detalja nego što to kamera radi u podrazumevanom režimu. 
    
   Kao što smo pomenuli, ova kamera ima sekundarnu mogućnost, a to je snimanje makro fotografija. Zahvaljujući ogromnom senzoru, detalja ima i više nego što vam je potrebno, pa se zaista možete igrati sa svim predmetima koji vam se učine interesantnim iz blizine. Veliki otvor blende omogućava upijanje dosta svetla, što je i najbitnije kod makro fotografije, a jedino što nam je zafalilo je da ponekad još malo priđemo predmetu koji slikamo, jer je minimalni fokus na oko 3 cm. 

   Kada budete imali potrebe da zumirate nešto iz kadra što vam se baš svidelo, dobro će doći telefoto kamera sa 3x optičkim uveličanjem. Sa 8 MP i f/2.44 ova kamera pravi dobre fotografije, sa nešto primetnim slabijim dinamičkim rasponom kadra, posebno u tamnijim delovima. Reprodukcija boja malo zaostaje za glavnim i ultra širokim sočivom, a ni fokusiranje nije baš na najvišem nivou. Kako senzor raspolaže sa mnogo manjom rezolucijom, nije ni realno očekivati performanse glavne kamere, već je poenta na uveličanju bez gubljenja mnogo detalja. 
    
   Napomenućemo samo da i OnePlus 8 Pro, kao i većina novih telefona koristi inteligentnu selekciju sočiva prema svetlosnim uslovima kadra, pa će vam se ponekad desiti da umesto telefoto sočiva kamera prebaci na crop režim glavnog sočiva, kako biste dobili kvalitetniju fotografiju. Kako oba sočiva imaju OIS, a glavno raspolaže sa 48 MP, nije kao da ćete osetiti neku razliku u kvalitetu. Veliki senzori na glavnoj i širokougaonoj kameri u uslovima slabog svetla prave dobre fotografije. Autofokus nije pravio nikakve probleme, što je vrlo pohvalno. Šum je, zahvaljujući Quad Bayer tehnologiji zadržan na niskom nivou, a detalja ima dovoljno, sa minimalnim gubicima u tamnijim delovima slike. Prebacivanje na noćni (Nightscape) režim dodatno osvetljava kadar i omogućava senzorima da zabeleži više detalja nego u regularnom režimu fotografisanja. Ovo je posebno efikasno u najamnijim delovima kadra, a mirna ruka zlata vredi kada želite da napravite baš dobru noćnu fotografiju. 

   Direktnim poređenjem glavne i širokougaone kamere primetna je razlika u kvalitetu. Slike sa glavnog senzora su oštrije, sa vernijom reprodukcijom boja i više detalja. Međutim, obe kamere omogućavaju izuzetne noćne fotografije, tako da nećete mnogo izgubiti ako je potrebno da proširite kadar i prebacite se na nešto šire sočivo.
    
   Prijatno iznenađenje je i telefoto kamera koja pravi solidne fotografije. Iako nije namenjena za noćne snimke, itekako će umeti da posluži kada se za to ukaže potreba. Sve one razlike po dnevnom svetlu su ovde još uočljivije, a šuma ima u dosta većoj meri nego na druge dve kamere. Takođe, nemojte se iznenaditi kada u informacijama slike primetite da su zum fotografije napravljene kropom glavnog senzora umesto telefoto sočivom, jer su ovo situacije u kojima će se to najčešće i dešavati. Video mogućnosti se zaustavljaju na 4K, što je daleko od lošeg. Pored regularnog režima, tu je i „Super Stable“ video, koji zarad bolje stabilizacije koristi ultra širokougaono sočivo. Prilikom snimanja Super Stable videa nije moguće koristiti HDR opciju, a interesantno je da bitrate sa 40-50 mb/s kod 4K@30 fps skače skoro troduplo na 150-160 mb/s na 4K@60 fps, omogućavajući snimanje mnogo veće količine detalja, što je za svaku pohvalu. Pored Super Stable, kamera podržava i snimanje u 21:9 bioskopskom formatu kropujući 4K sliku na 3840×1644 piksela. 
    
   Kvalitet snimljenog video je na vrlo visokom nivou. Stabilizacija svoj posao radi odlično, eliminišući najveći deo pomeranja prilikom kretanja i snimanja iz ruke. Za vratolomije će vam i dalje biti potreban gimbal, ali će za snimanje i hodanje stabilizacija biti sasvim dovoljna. 
    
   Interesantno je i da su noćni snimci vrlo visokog kvaliteta. Light bleed gotovo da i ne postoji, šum je zadržan na niskom nivou, kao i raspon između najtamnijih i najsvetlijih elemenata. Boje se dobro reprodukuju, a čini nam se da šuma ima malo više u 4K@60 fps nego u 30 fps. 
    
   Sve u svemu, teško da će neko naći ozbiljnu zamerku snimljenom video materijalu, bilo danju, bilo pri slabijim svetlosnim uslovima. 

   Sa prednje strane, iz rupe na levom delu ekrana gleda vas senzor kamere koja je iskakala iz kućišta OnePlus 7 Pro modela. Da se podsetimo, ima 16 MP i pravi odlične fotografije, uprkos činjenici da nema mogućnosti autofokusa. Dinamički raspon je dobar, boje su verne, posebno tonovi kože i nivo detalja. Tu je i portretni režim, koji dobro radi svoj posao iako se radi o softverskoj detekciji subjekta.I pošto je danas u neku ruku postala stvar prestiža posedovati telefon sa vrhunskom kamerom, sigurno ćete se pitati gde je 8 Pro u odnosu na recimo S20 Plus koji smo koristili za poređenje. Dakle, da li je bolji? Odmah da kažemo, nije bolji! One Plus 8 Pro nudi korisniku odlične mogućnosti fotografisanja i dobre rezultate, ali konkurencija je još uvek ispred, nudeći raskošnije, detaljnije i bolje fotografije. Tu dileme nema… od svih ovogodišnjih flagship modela koji su se našli u našim rukama, S20, P40 pa i Motorola Edge Plus… u smislu fotografije, OnePlus 8 pro prikazao najmanje. Poredili smo u redakciji, gledali fotografije… i svi imaju istovetan stav. Već smo videli bolje od ovoga!
   add2s.jpgKao i svi moderni telefoni, OnePlus 8 Pro raspolaže sa obiljem modernih konekcija koje će vam kad-tad zatrebati. Tu su Wi-Fi ax podrška, Bluetooth 5.1, sa aptX HD podrškom, kao i skoro svi sistemi geolokacije koji vam mogu pasti na pamet.U svakodnevnoj upotrebi vrlo je lako zaljubiti se u prednosti koje sa sobom donosi OnePlus 8 Pro. Počevši od dizajna, preko vrhunskog ekrana, najmoćnijeg hardvera i savršenog UI-ja, do odličnih kamera i vrlo dobre autonomije. Prosto rečeno OnePlus 8 Pro nudi zaokružen paket. Sve je na najvišem nivou, a dizajn je „Vau“ stavka koja vizuelno odvaja ovaj telefon od konkurentskih rešenja. Ono što je „Vau“, a što nije evidentno kada je telefon ugašen je najbrži UI koji smo ikada testirali, u kombinaciji sa fantastičnim ekranom. Zajedno, ove dve stavke sinergetski kreiraju korisničko iskustvo koje nijedan drugi telefon ne uspeva. 
    

    
   Možda Samsung ima bogatiji UI, možda Huawei ima bolju bateriju i kameru, možda Apple ima bolje… nešto, ali po performansama i fluidnom radu sistema, trenutno ne postoji telefon koji može da stane na crtu OnePlus 8 Pro modelu, i to je činjenica. 
    
   Ukoliko vam je došlo vreme za nabavku novog telefona i u mogućnosti ste da se isprsite za neki od vrhunskih modela, obavezno uzmite u razmatranje OnePlus 8 pro – nećete pogrešiti ali opet, sve stavite na tas vage, mi smo vam preneli naša iskustva. 
    
   Ukoliko već posedujete neki od vrhunskih telefona i razmišljate kako je OnePlus 8 Pro kul i drugačiji, a možda ste umorni od dugogodišnje upotrebe telefona istih proizvođača, željni nekog osveženja… Za vas jedno priznanje – iščekivao sam itekako dolazak osmice Pro kao potencijalnu mogućnost promene, nakon dovoljno druženja sa ovim telefonom, bez problema sam vratio SIM karticu u S20 Plus i nastavio svojim putem. Nije neka razlika. 

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Možda vam se svidi
   Dell G16 7630 (2023) test - brz i glomazan