Ilon Mask ima novi plan za Twitter

Šta je to Ilon Mask sada smislio? Za neke vizionar, za druge šarlatan, Mask ima novi plan da se “izvuče” iz obećanja o Twitter kupovini.

Ilon Mask je odustao od kupovine Twitter mreže. Za neke vizionar, za druge šarlatan, Mask na sve načine pokušava da se “izvuče” iz svog obećanja da kupi ovu društvenu mrežu za čitave 44 milijarde dolara, pa je kako prenosi Endgadget upravo skovao novi plan.

Novi plan

Ne znamo za vas, ali nama Ilon Mask sve više počinje da liči na daleko antipatičniju verziju Del Boja, makar kada je u pitanju kupovina društvene mreže Twitter. Ovoga puta cilj je uplitanje uzbunjivača Peitera Zatka, bivšeg glavnokomandujućeg u diviziji za bezbednost kompanije Twitter. O čemu se tačno radi?

U ovom trenutku Ilonu Masku nedostaju opipljivi dokazi koji ukazuju na činjenicu da je društvena mreža Twitter iznela netačne podatke koji se tiču broja lažnih naloga i “botova” na ovoj platformi, što je Maskova glavna odbrana na koju se poziva kako bi nekako uspeo da prekine akviziciju ove kompanije. U ovom trenutku dotični uzbunjivač ukazao se kao najavljen, te se Ilon Mask poziva na njegove tvrdnje koje “pružaju dodatne dokaze o lažnim informacijama i drastičnom smanjivanju broja lažnih naloga od strana društvene mreže Twitter”.

Kako kažu advokati Ilona Maska, tvrdnje koje je u javnost izneo uzbunjivač Peiter Zatko pružaju samo dodatne dokaze i učvršćuju tvrdnju kako ovaj megaloman ima svako pravo da prekine kupovinu Twittera. Pored toga, navode se i tvrdnje kako dokazi koje poseduje Zatko jasno ukazuju kako kompanija Twitter nije izvršavala svoje obaveze prema Saveznoj trgovinskoj komisiji Sjedinjenih Američkih Država. Prema njihovim iskazima “Twitter je podložan problemima sa sigurnošću podataka korisnika koji se dešavaju zbog kvarova unutar centara za pohranjivanje podataka, što je ova kompanija pokušala da sakrije od javnosti”.

Hoće li uspeti?

Iskreno, više nismo sigurni. Činjenica jeste da je Ilon Mask zatražio da Zatko da zvaničnu izjavu pred sudom devetog septembra o ozbiljnom nemaru za sigurnost podataka korisnika zbog čega je odlučio da napusti ovu kompaniju kao i da dostavi dokaze o nelegalnim radnjama ove kompanije. Za sada, zvaničnici Twittera nisu odgovorili na optužbe, a smatramo da i ne planiraju, već će celokupan problem rešiti na sudu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi